Το πρώτο teaser trailer για την επικείμενη σειρά House of the Dragon του HBOMax κυκλοφόρησε μόλις σήμερα και αν και κρατάει περίπου ένα λεπτό έχει πολύ περιεχόμενο να αναλύσουμε. Είναι ήδη γνωστό ότι η σειρά θα συνιστά χρονολογικά prequel στο Game of Thrones, ήτοι τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα 200 χρόνια περίπου πριν τα γεγονότα του GoT, και βασίζεται στο βιβλίο του Georga R R Martin Fire and Blood (σε ένα δηλαδή κομμάτι του), το οποίο όπως λέει μαρτυρεί και ο τίτλος αναφέρεται εξολοκλήρου στα καμώματα του Οίκου των Targaryen (δράκοι και φωτιά alert!).

Περισσότερα για τους δράκους του Got μπορείτε να βρείτε παραπάνω όπως και εδώ: GOTtrivia-θεωρίες | Τι συνδέει τον καβαλάρη με το δράκο του; (dragonbonding)

Αυτό που ξεχωρίζει πρώτο πρώτο είναι ο νέος Σιδηρούν Θρόνος, το νέο, δηλαδή, σχέδιο που έκαναν, καθώς στο GoT αρκετοί είχαν σημειώσει πόσο διαφορετικός ήταν σε σχέση με την περιγραφή των βιβλίων. Βέβαια, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι και πάλι απέχει σαν σχέδιο από αυτό που περιγράφουν τα βιβλία και είναι απλώς ο ίδιος θρόνος με τη σειρά του GoT με περισσότερα λιωμένα ξίφη τριγύρω του, ενώ, στα βιβλία αυτά βρίσκονταν στην βάση του και ο θρόνος ήταν πολύ πιο ψηλός. Κάπως θα πρέπει, ίσως, να εξηγηθεί και η μετέπειτα κατάσταση που τον βρίσκουμε στο GoT: Καταστρέφει κάποιος επόμενος βασιλιάς τα επιπλέον σπαθιά; Τι συμβαίνει;

Εικόνα
Εικόνα

Η εκδοχή του θρόνου όπως περιγράφεται στα βιβλία:

Iron Throne - A Wiki of Ice and Fire

Προχωρώντας στα νέα αντικείμενα – κειμήλια του Οίκου των Targaryen βλέπουμε για πρώτη φορά το μυθικό ξίφος του Aegon του Κατακτητή, με το όνομα Blackfyre, που περνούσε στην κατοχή (νομή και κυριότητα) κάθε βασιλιά λειτουργώντας οριακά ως αντικείμενο νομιμοποίησης για την διαδοχή στο Θρόνο. Το ξίφος δε αυτό ήταν πηγή έμπνευσης της ονομασίας των νόθων, πλην αναγνωρισμένων τέκνων, του βασιλιά Aegon IV Targaryen, που σχημάτισαν το δικό τους Οίκο των Blackfyre και επεδίωξαν να ανέβουν στον Θρόνο στην θέση των νόμιμων διαδόχων Targaryen – όλα αυτά εν προκειμένω δεν έχουν σχέση με την τωρινή ιστορία της σειράς just for the record-.

Εικόνα

Στην σειρά αναμένουμε να δούμε και ένα άλλο μυθικό σπαθί του Οίκου των Targaryen με την ονομασία Dark Sister, το οποίο άνηκε στην αδελφή του Aegon του Κατακτητή, την Visenya, και στην σειρά το έχει ο Daemon Targaryen (Ματ Σμιθ). Αμφότερα έχουν χαθεί στο timeline του A Song of Ice and Fire – με πολλές θεωρίες για το που βρίσκονται -, αλλά λογικά θα τα δούμε στα δύο τελευταία βιβλία που ελπίζουμε να δημοσιεύσει ο Μάρτιν.

Βλέπουμε, επίσης, μία σκηνή από το τουρνουά που γιόρταζε τον βασιλιά Viserys και την επέτειο του για τα χρόνια του στον Θρόνο, όπου η αντιπαλότητα μεταξύ της Rhaenyra και της Alicent έλαβε άλλες διαστάσεις και δη οι οπαδοί τους προσέλαβαν τα προσωνύμια τους από τα ρούχα που επέλεξαν οι γυναίκες να φορέσουν σε αυτό το συγκεκριμένο τουρνουά: οι Πράσινοι και οι Μαύροι. Το οικόσημο δε των Targaryen έχει πλέον 4 πόδια σε αντίθεση με τα δύο που είχε στο GoT και, μάλλον, γίνονται προσπάθειες να διορθωθούν “λάθη” και παραβλέψεις που έλαβαν χώρα στο GoT (σε λεπτομέρειες φυσικά).

Εικόνα

Βλέπουμε, ακόμα, την Rhaenyra σε νεαρή ηλικία και δεν ξέρουμε ακόμα αν πρόκειται για flashback ή αν η ιστορία θα ξεκινήσει έτσι και σε κάποιο επεισόδιο θα έχουμε timejump με γραμμική τελείως αφήγηση. Μωβ και λιλά μάτια δεν βλέπουμε πουθενά, όπως και στο GoT, οπότε αυτό το ξεχνάμε και δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί όπως περιμέναμε.

Εικόνα

Στην σκηνή αυτήν βλέπουμε την Rhaenyra σε μεγαλύτερη ηλικία μαζί με τον θείο της Daemon Targaryen (από τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της ιστορίας και το καλό που του θέλω του Ματ Σμιθ να φανεί αντάξιος του ρόλου του, γιατί, ήδη οπτικά, πολλοί είχαμε σχηματίσει άλλη εικόνα για τον Rogue Prince).

Εικόνα

Over the centuries, House Targaryen has produced both great men and monsters. Prince Daemon was both. In his day there was not a man so admired, so beloved, and so reviled in all Westeros. He was made of light and darkness in equal parts.

Τέλος, πριν συνεχίσουμε σε ένα spoiler, θα πρέπει να σημειώσουμε στιλιστικά ότι οι περούκες του Οίκου των Velaryon, πέραν του Corlys, είναι κάπως ατημέλητες και ανοίκειες. Φυσικά, συνηθίζονται, αλλά είναι στα όρια του “μιεχ”. Τα δε κουστούμια κάπως κιτς, ενώ, το τιρκουάζ, το κατεξοχήν χρώμα του Οίκου λάμπει δια της απουσίας του. [you had one job HBO!]

Εικόνα
Εικόνα

SPOILER ALERT

Πριν προχωρήσετε στο spoiler μπορείτε να κάνετε μία αναδρομή στη μαγεία του Οίκου των Targaryen.

Στο trailer γίνεται και μια αποκάλυψη που μας συνδέει με το Game of Thrones και το περίφημο μαχαίρι με το οποίο η Arya σκότωσε τον Night King και που αρχικά είχε χρησιμοποιηθεί στην απόπειρα δολοφονίας του Bran στο Winterfell. Για αυτό το αντικείμενο είχαν αφεθεί πολλές υπόνοιες ως προς τον πραγματικό αρχικό του κάτοχο και, εφόσον ήταν βαλυριανής τεχνοτροπίας, όλοι σκεφτόμασταν ότι είχε κάποια συσχέτιση με τον Οίκο των Targaryen. Βλέπουμε την βασίλισσα Alicent να το κρατά σε αυτήν την σκηνή και να τρέχει λογικά προς τον σύζυγό της και βασιλιά Viserys έντρομη.

Εικόνα

Αυτή η σκηνή είναι κατά 99.9% η σκηνή από το βιβλίο Fire and Blood όπου ο γιος της Aemond έχει χάσει το μάτι του πάνω στον τσακωμό του με τους γιους της Rhaenyra (ετεροθαλής αδελφή του και θετή κόρη της Alicent). Συγκεκριμένα ο Lucerys είναι αυτός που προβαίνει σε αυτήν την κίνηση με το συγκεκριμένο όπως φαίνεται μαχαίρι που είχε αυτός στην κατοχή του.

Εικόνα

Εικόνα

Δείτε τo trailer εδω:

Απάντηση