Από το 2011, όταν έκανε πρεμιέρα στο HBO το Game of Thrones έχει γίνει το φαινόμενο της δεκαετίας, το οποίο κυριαρχεί στη ποπ κουλτούρα όσο δεν έχει απασχολήσει καμία άλλη σειρά έως τώρα. Όμως του χρόνου θα προβληθεί η τελευταία σεζόν της σειράς αφήνοντας, όπως είναι λογικό, ένα μεγάλο κενό  στο τηλεοπτικό τοπίο. Αυτό το κενό φιλοδοξούν να εκμεταλλευτούν όλα σχεδόν τα στούντιο από την Αpple μέχρι το Hulu, τα οποία έχουν κατά νου μια απλή συνταγή: να βρουν μια ιστορία – βιβλίο φαντασίας κατά προτίμηση – ήδη γνωστό και εδραιωμένο στις κοινότητες των nerd και να ρίξουν πολλά λεφτά σε αυτό για να μεταφερθεί σε σειρά. Βέβαια κανείς δε θα ξεπεράσει την Amazon και το ένα δισεκατομμύριο που θα ρίξει στη παραγωγή της σειράς Lord of the Rings, πλην όμως υπάρχουν δεκάδες αντίστοιχα πρότζεκτ σε διάφορα στούντιο για τους φαν του είδους επιστημονικής και μη φαντασίας, τα οποία κατ’ εικόνα του Game of Thrones υπόσχονται πολλά.

Amazon

Good Omens

omensΤο Amazon ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει, η οποία ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί με έτοιμο ένα first look τρέιλερ κιόλας , τη μεταφορά σε σειρά του βιβλίου του Neil Gaiman (δημιουργός και του American Gods) ονόματι “Good Omens”, της οποίας την παραγωγή έχουν αναλάβει τα στούντιο BBC. Η υπόθεση αφορά έναν δαίμονα και έναν άγγελο , οι οποίοι προσπαθούν να αποτρέψουν το «τέλος των καιρών» για τους δικούς τους καθόλου αλτρουιστικούς λόγους και βρίσκονται αντιμέτωποι με τον Αντίχριστο και τους τέσσερις καβαλάρηδες της Αποκάλυψης , όμως παρόλα αυτά η σειρά είναι κωμωδία .landscape-1505731166-david-tennant-michael-sheen-good-omensΣτους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται ο David Tennant και ο Michael Sheen υποδυόμενοι το παράξενο και ιδιαίτερο ζευγάρι στη σειρά με τη Frances McDormand να υποδύεται και αυτή κάποιο ρόλο ενώ η σειρά θα αποτελείται από έξι μόλις επεισόδια. Η προηγούμενη μεταφορά βιβλίου του Neil Gaiman , American Gods , έτυχε θετικής αποδοχής από το κοινό και τους κριτικούς.

The Wheel Of Time

Wheel of Time LogoΗ σειρά βιβλίων «The Wheel Of Time» αποτελείται από 14 τόμους το πρώτο από τα οποία κυκλοφόρησε το 1990 και περιλαμβάνουν μια λαβυρινθώδη πλοκή με περιπέτειες εκατοντάδων χαρακτήρων , ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι περιέχουν 2.782 χαρακτήρες (τύφλα να χει το Game of Thrones!) . Η πλοκή όπως είναι αναμενόμενο είναι πολύ μπερδεμένη έχει όμως ήδη ξεκινήσει η συγγραφή του σεναρίου της σειράς υπό την αιγίδα του Amazon .

 

Apple

Foundation

SONY DSC

Το βιβλίο «Foundation» του συγγραφέα Isaac Asimov είναι από τους ακρογωνιαίους λίθους της σύγχρονης λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας και ασχολείται με τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτισμοί προσαρμόζονται και αλλάζουν. Θα έλεγε κανείς πως είναι περίεργη επιλογή για να μεταφερθεί σε σειρά. Η Apple όμως το περασμένο Αύγουστο ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ζητήσει να ξεκινήσει η παραγωγή της πρώτης σεζόν συνιστώμενης από δέκα επεισόδια.

BBC

His Dark Materials trilogy

hdm

Η τριλογία του συγγραφέα Philip Pullman (The Golden Compass (Northern Lights) , The Subtle Knife  ,The Amber Spyglass), η οποία ασχολείται με την θρησκεία και την περιπλοκότητα της αλήθειας, έτυχε μιας άδοξης προσπάθειας μεταφοράς σε ταινία το 2007, την οποία δεν ακολούθησαν ποτέ σίκουελ .  Το BBC φαίνεται όμως να θέλει να της δώσεις άλλη μια ευκαιρία -ευτχώς!- κι έχει αναθέσει την παραγωγή της σειράς σε παράγοντες της σειράς Doctor Who, έχοντας ήδη κλείσει ένα πολύ δυνατό καστ ηθοποιών: James McAvoy, Ruth Wilson, και τη Lin-Manuel Miranda. Αναμένεται με αγωνία η κυκλοφορία της αν μη τι άλλο εντός του 2019 εφόσον έχουν ξεκινήσει και τα γυρίσματα. [Ο Philip Pullman εντωμεταξύ γράφει την πρίκουελ τριλογία της Τριλογίας του Κόσμου]mcavoy-wilson-peters

HBO

Confederate

To HBO ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2017 ότι το δίδυμο των David Benioff και D.B.Weiss θα συμμετέχουν στην παραγωγή μιας καινούργιας σειράς του καναλιού, η οποία θα ονομάζεται Confederate και θα αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στο Τρίτο Αμερικάνικο εμφύλιο πόλεμο. Πιο συγκεκριμένα η σειρά θα αφορά ένα εναλλακτικό timeline, όπου οι νότιες πολιτείες της Αμερικής θα έχουν καταφέρει να αποκοπούν από την «Ένωση», αναδεικνύοντας ένα έθνος, στο οποίο η δουλεία είναι ακόμα νόμιμη και έχει εξελιχθεί σε ένα πιο μοντέρνο θεσμό . Η ιστορία ακολουθεί μια ευρεία γκάμα χαρακτήρων και από τις δυο πλευρές, μαχητές υπέρ της ελευθερίας, κυνηγούς σκλάβων, πολιτικούς, δημοσιογράφους  τους υπέρμαχους της δουλείας και τις οικογένειες που μπλέκονται ως έρμαια στη μέση όλων αυτών των καταστάσεων.

confederate-tv-hbo

Φυσικά δεν έλειψαν οι επικριτές, οι οποίοι κατηγόρησαν την σειρά ως «σειρά φαντασίας για την δουλεία» (“slavery fan fiction”) , οδηγώντας αργότερα τον CEO Richard Plepler να απολογηθεί για την όλη παρουσίαση της σειράς, ζητώντας από τον κόσμο να αναστρέψει την κρίση του .

Παρόλα αυτά τον Φεβρουάριο του 2018 ανακοινώθηκε από την Lucasfilm ότι το δίδυμο των David Benioff και D.B.Weiss θα είναι οι συγγραφείς και παραγωγοί της σειράς των καινούργιων Star Wars ταινιών, για τις οποίες θα ξεκινήσουν την παραγωγή αμέσως μόλις τελειώσουν με το Game Of Thrones, αφήνοντας έτσι μετέωρο το πρότζεκτ της σειράς  Confederate, για την οποία όμως τον Ιούλιο ο πρόεδρος του HBO διαβεβαίωσε πως η σειρά είναι ακόμα στα άμεσα σχέδια τους προς παραγωγή μόλις το δίδυμο αποδεσμευτεί από τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους .

Demimonde

JJ-Abrams-on-Star-Trek-Into-Darkness-set

Το ΗΒΟ ανακοίνωσε τον φετινό Φεβρουάριο την πιο πρόσφατη του συνεργασία του με τον J.J.Abrams, η οποία θα αφορά την παραγωγή μιας σειράς «επικής και προσωπικής (intimate) φαντασίας» / «an epic and intimate sci-fi fantasy drama», η οποία θα εστιάζει στη μάχη της ανθρωπότητας εναντίον μιας τερατώδους και καταπιεστικής δύναμης. Κάποιες αρχικές αναφορές σχετικά με το σενάριο ανέφεραν ότι θα είναι ένα οικογενειακό δράμα διαδραματιζόμενο σε μια πύλη που οδηγεί σε άλλες διαστάσεις.  Επίσης στο πρότζεκτ θα συμμετάσχει και ο Bash Dolan , γνωστός σεναριογράφος από την σειρά Boardwalk Empire.

Lovecraft Country

αρχείο λήψης (3)

H σειρά αυτή θα αφορά την μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Μatt Ruff , το οποίο ακολουθεί τη πορεία ενός νέου μαύρου άντρα ονόματι Atticus Black, ο οποίος μαζί με φίλους του ξεκινάει ένα οδικό ταξίδι στην Αμερική του Τζιμ Κρόου αναζητώντας τον αγνοούμενο πατέρα του. Στη πορεία εξελίσσεται σε μια μάχη τόσο για επιβίωση όσο και για να ξεπεραστούν οι ρατσιστικοί κίνδυνοι μιας «άσπρης» Αμερικής και των τρομακτικών τεράτων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν βγει από εξώφυλλο βιβλίου του Lovecraft.Lovecraft_Country_TV_Series-477741944-mmed Είναι μια υποσχόμενη σειρά όσον αφορά το genre του «κοινωνικώς συνειδητού τρόμου» / «socially conscious horror» και φυσικά δικαιολογεί πως απέσπασε το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη Jordan Peele, ο οποίος μετά την επιτυχία της ταινίας Get Out προσπαθεί να «εξαργυρώσει» την επιτυχία που είχε η ταινία του το περσινό καλοκαίρι. Μεταξύ των executive producers συμπεριλαμβάνεται και ο J.J.Abrams και οι ηθοποιοί έχουν ήδη επιλεχθεί ενώ τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο.

 

 

 Watchmen

αρχείο λήψης (4)

Tι να πει κανείς για αυτή την σειρά έχοντας στο μυαλό ήδη την ταινία του Zack Snyder, για την οποία σχεδόν κανείς δεν ήταν χαρούμενος; Το ΗΒΟ αποφάσισε να προσλάβει τον Damon Lindelof (συγγραφέας αρκετών επεισοδίων της σειράς Lost) να δημιουργήσει μια συνέχιση της ιστορίας, η οποία δε θα είναι σίκουελ της ταινίας αλλά η πλοκή θα λαμβάνει χώρα σε κάποιο χρονικό σημείο μετά το τέλος των πραγματικών γεγονότων αν και ακόμα δεν είναι γνωστό πόσοι από τους αρχικούς αυθεντικούς χαρακτήρες θα εμφανιστούν σε αυτή την αφήγηση. Το καστ έχει ήδη επιλεχθεί-  μεταξύ των ηθοποιών βρίσκεται και ο Jeremy Irons – , τουλάχιστον όσον αφορά τον πιλότο , ενώ τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και η πρεμιέρα αναμένεται μέσα στο 2019 και τα μέλη τους συγκροτήματος Nine Inch Nails θα αναλάβουν την σύνθεση της μουσικής για την σειρά.

MV5BNGFkNzk2N2YtM2I0My00OThmLThjNDgtYTFhYzhiZWI2ZTdlXkEyXkFqcGdeQXVyODY5NjgyMzk@._V1_

Hulu

The Vampire Chronicles

Πριν από το Twilight , το True Blood ,το The Vampire Diaries κλπ υπήρχε για τους φαν του είδους -αυτού του σχετικού με τα βαμπίρ, τους αθάνατους και εν γένει όσους πίνουν αίμα- η σειρά βιβλίων της Anne Rice γνωστή συλλογικά ως «The Vampire Chronicles» . Τα βιβλία εστιάζουν σε έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα ονόματι Lestat, έναν Γάλλο αριστοκράτη του 18ου αιώνα ενώ το πρώτο βιβλίο «Interview with the Vampire» από αυτή τη συλλογή μεταφέρθηκε σε ταινία το 1994 από την Warner Bros με τους Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ, την οποία ακολούθησε η ταινία «Queen of the Damned».capaint2

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν τον περασμένο Ιούλιο ανακοινώθηκε ότι η σειρά θα προβληθεί μέσα από την παλτφόρμα του συνδρομητικού καναλιού Hulu, χωρίς όμως να είναι γνωστά μέχρι στιγμής άλλα στοιχεία σχετικά με το ποιοι θα συμμετάσχουν στην παραγωγή της σειράς και πόσα βιβλία θα καλύπτει η πλοκή της.

tumblr_mzwbmbzv8F1skvg7po1_500

Υ.Γ. Για όσους πιστεύουν ότι το συγκεκριμένο genre έχει «παλιώσει» ή εξαντληθεί ίσως θα έπρεπε να ρίξει μια ματιά και στη σειρά  A Discovery of Witches . Όχι roula f, δεν το βλέπουμε, όσο και να μας έχει πρήξει, δες magicians! έξωθεν παρέμβαση

Netflix

Cursed

MV5BZDRhNTA5YTgtOGFiZS00YTQ3LTk1NjgtZWZmOWFjN2MzODEyXkEyXkFqcGdeQXVyMjIzNTcwOTc@._V1_UY268_CR3,0,182,268_AL_Το Νετφλιξ ανακοίνωσε το περασμένο Μάρτιο ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή της εν λόγω σειράς, η οποία θα αφορά μια αφήγηση από την αρχή του αρθουρικού μύθου μέσα από την οπτική της Νίμουε  μιας έφηβης ηρωίδας με ένα μυστηριώδες χάρισμα, της οποίας το πεπρωμένο είναι να γίνει «Η κυρά της λίμνης» συναντώντας τον Αρθούρο και τον Μέρλιν κλπ. Επίσης το βιβλίο στο οποίο θα βασίζεται η σειρά θα εκδοθεί περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα με την πρεμιέρα της σειράς εικονογραφημένο με δημιουργούς τους Frank Miller και Tom Wheeler .

 

FX

Y :Τhe Last Man

250px-Y_-_The_Last_Man_23_-_Widow's_Pass_03_-_00_-_FC

Η ιστορία των Brian K. Vaughan και Pia Guerra’s Eisner , στην οποία όλοι οι άνθρωποι, εκτός από έναν, πεθαίνουν ξαφνικά είναι εδώ και καιρό από τις αγαπημένες των φαν του είδους αλλά δεν είχε μέχρι τώρα γίνει μια σοβαρή προσπάθεια μεταφοράς της σε ταινία. To comic θα αναλάβουν να μεταφέρουν οι  Michael Green και Aida Mashaka Croal ενώ το καστ – είναι αξιοπρόσεκτο- περιλαμβάνει τους Diane Lane, Imogen Poots, και Lashana Lynch .

 

 

Honorable mention η σειρά Star Wars που σκοπεύει να βάλει μπρος η Disney μετά το πέρας της τρέχουσας τριλογίας ταινιών.

Εικόνα άρθρου Nicolas Maderna

Απάντηση