Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες της παιδικής μου ηλικίας, αλλά και μετέπειτα, οι “Κότες το ‘σκασαν” (Chicken Run), όπως είχε κυκλοφορήσει στους ελληνικούς σινεμάδες στο ξεκίνημα της νέας χιλιετίας, επιστρέφει μετά από 23 χρόνια στο Netflix με ένα sequel που θα φέρει τον τίτλο Chicken Run: Dawn of the Nugget.

“Έχοντας καταφέρει να αποδράσει αψηφώντας το θάνατο από τη φάρμα των Tweedy, η Ginger έκανε επιτέλους πραγματικότητα το όνειρό της – ένα ήσυχο καταφύγιο για ολόκληρο το κοπάδι σε κάποιο νησί, μακριά από τους κινδύνους του κόσμου των ανθρώπων. Όταν αυτή και ο Rocky αποκτούν την κόρη τους Molly, το happy ending της Ginger φαίνεται να πραγματώνεται. Αλλά πίσω στην ενδοχώρα το γένος των πουλερικών αντιμετωπίζει μία καινούργια και φρικτή απειλή. Για την Ginger και την ομάδα της, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα θέσουν σε κίνδυνο την ελευθερία που με σκληρό κόπο κέρδισαν, αποφασίζουν να εισβάλουν αυτή τη φορά”.

Η Thandiwe Newton και ο Zachari Levi θα χαρίσουν τις φωνές τους στους Ginger και Rocky αντίστοιχα, σε αντικατάσταση των Julia Sawalha και Mel Gibson.

Is Movie 'Chicken Run 2000' streaming on Netflix?

Η πρώτη ταινία διατηρεί μέχρι και σήμερα τον τίτλο της εμπορικότερης stop motion ταινία στην ιστορία των box offices. Η παραγωγή διήρκησε πέντε ολόκληρα χρόνια, διότι το claymation (stop motion τεχνική) είναι αρκετά επίπονο και χρονοβόρο, από τη δημιουργία ενός αναλυτικού storyboard και δεκάδων χεριοποίητων σκηνικών και χρακτήρως από πλαστελίνη, μέχρι και τα απαιτητικά γυρίσματα. Κάθε δευτερόλεπτο ταινίας συγκροτείται από 24 λήψεις, ανάμεσα στις οποίες ένα συνεργείο 80 animators έκαναν ανεπαίσθητες προσαρμογές στους χαρακτήρες για να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της συνεχούς κίνησης. Κι η ταινία διαρκεί 84 λεπτά! Επίσης, στο Chicken Run οφείλεται η κατηγορία στα Oscars Best Animated Films, ένεκα της ηχηρής απουσίας του από τις υποψηφιότητες καλύτερης ταινίας το 2001 (το σήκωσε ο Μονομάχος).

Απάντηση