Έξυπνα δομημένο σενάριο, τίμια ποσότητα δράσης, μερικά πετυχημένα plot twists και καλές ερμηνείες είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν το Lupin, το οποίο το είδαμε και μας εξέπληξε ευχάριστα.

Ο Ασάν Ντιόπ, τον οποίο υποδείεται ο εξαιρετικός Ομάρ Σι (Άθικτοι), είναι ένας επαγγελματίας κλέφτης που ακροβατεί ανάμεσα στον κόσμο της παρανομίας και στην προσπάθεια του να κερδίσει πίσω την οικογένεια του και την εμπιστοσύνη της πρώην γυναίκας του. Το σχέδιο του να κλέψει ένα κολιέ αμύθητης αξίας από του μουσείο του Λούβρου γίνεται η αφορμή να ανακαλύψει μια καλοστημένη απάτη που είχε οδηγήσει τον πατέρα του στη φυλακή και να πάρει την απόφαση να εκδικηθεί.

Η νέα γαλλική σειρά βασίστηκε στον ήρωα των λογοτεχνικών βιβλίων του Μωρίς Λεμπλάν, Αρσέν Λουπέν (αρχές 20ου αιώνα). Ο Λεμπλάν δημιούργησε με την πέννα του έναν ευφυέστατο, πανούργο μα και αριστοκράτη λωποδύτη που πάντα κατάφερνε να μένει ασύλληπτος από τις αρχές. Πάνω σε αυτόν τον ήρωα οικοδομήθηκε ο χαρακτήρας του Ασάν Ντιόπ καθώς και όλες του οι δεξιότητες στην τέχνη του κλεψίματος, αφού για τον Ασάν ο Λουπέν είναι το ίνδαλμα του και ένας ιδιαίτερος δεσμός που τον δένει με τον πατέρα του.

Το Λουπέν είναι μέχρι στιγμής δίκαια η σπουδαιότερη σειρά του Netflix για το 2021. Παρά τη μικρή διάρκεια της πρώτης σεζόν, των μόλις πέντε επεισοδίων, σου δίνει την εντύπωση μιας ολοκληρωμένης και σοβαρής δουλειάς που είναι ικανή να γεμίσει ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο των θεατών. Άλλωστε το τέλος της σεζόν αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά και μας προϊδεάζει για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια με περισσότερη δράση και αγωνία. Το δεύτερο μέρος αναμένεται μέσα στον Απρίλιο.

Η σειρά δημιουργήθηκε από τον Τζόρτζ Κέι σε συνεργασία με τον Φρανσουά Ούζαν ενώ τα τρία πρώτα επεισόδια τα σκηνοθέτησε ο Λου Λετεριέ (Now you see me, The Incredible Hulk).

Περισσότερα για την αυτοτέλεια των heist series ως είδος εδώ: Η Τέλεια Ληστεία (La Casa De Papel)

Απάντηση