Σε λιγότερο από ένα μήνα καταφθάνει η πρώτη σεζόν του Witcher στο Netflix και όπως μας ενημέρωσε και η δημιουργός της σειράς , Lauren Hissrich , οι πρώτες “δοκιμαστικές” προβολές των πέντε πρώτων επεισοδίων ξεκίνησαν ήδη εδώ και 2 με 3 ημέρες με τους τυχερούς να μην μπορούν λόγω του εμπάργκο στις κριτικές(μέχρι να πλησιάσει η μέρα της πρεμιέρας) να μας πουν σχεδόν τίποτα , αν και ενέδωσαν με λίγη πίεση στους λογαριασμούς τους στο  twitter και ανέφεραν με έμμεσο τρόπο την γνώμη τους. Σύμφωνα με τα σχόλια τους , οι χορογραφίες στις μάχες με τα ξίφη -swordplay- είναι φοβερές, όλη η σειρά έχει έντονα στοιχεία αιματοχυσίας , σκληρότητας και τρόμου -bloody , gore , brutal- , ενώ , μια λέξη που χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει την σειρά συνολικά ήταν “ποιότητα”. Κάποιοι διευκρίνισαν ότι όποιος το παρακολουθήσει αναμένοντας μια πιστή μεταφορά των βιβλίων θα απογοητευθεί:

Η χημεία μεταξύ των ηθοποιών όπως λένε είναι αρκετά καλή και αυτοί που κλέβουν την παράσταση είναι ο Henry Cavill και ο Joey Batey (υποδύεται τον χαρακτήρα “Jaskier”).

Πολλές ήταν και οι ερωτήσεις του κόσμου αναφορικά με την μουσική και εάν σε αυτή έχουν ενσωματώσει το εγγενές πολωνικό και σλάβικο στοιχείο των βιβλίων και των παιχνιδιών. Φυσικά , δεν σχολιάστηκε επί της ουσίας , παρά περιορίσθηκε σε μία απάντηση τύπου “so far so good”. Λόγω του εμπάργκο απαγορευόταν εξάλλου, όπως προείπαμε. Παρ’ όλα αυτά γνωρίζουμε ποιοι έχουν αναλάβει τον τομέα της μουσικής επιμέλειας και ελπίζουμε το background τους να υπονοεί ότι θα έχουμε ένα αντίστοιχο των παιχνιδιών , γεμάτο σλάβικα μουσικά στοιχεία. Επίσης , υπονοήθηκε ότι κάθε επεισόδιο έχει κάπως διαφορετικό title sequence (;). Το μουσική επιμέλεια , λοιπόν , έχουν αναλάβει η Ρωσίδα Sonya Belousova και ο Ελβετό-Ιταλός Giona Ostinelli , ένα δίδυμο που έχει ξανασυνεργαστεί  στη σειρά “The Romanoffs” και στη ταινία “The Mist”.

Συνεργάστηκαν , φυσικά , και με άλλους καλλιτέχνες για τη μουσική της σειράς , μεταξύ των οποίων η Lindsay Deutsch , η οποία είναι φοβερή παίκτρια του βιολιού , όπως βλέπουμε και στη δημοσίευση στο instagramm , όπου παίζει μια γνώριμη μελωδία σε εμάς , την Μισιρλού (όχι δεν είναι μέρος του soundtrack , το οποίο δεν θα ακούσουμε ποτέ μέχρι την πρεμιέρα) και ο μουσικός Declan De Barra , ο οποίος παραδόξως (;) έχει συμμετάσχει ως σεναριογράφος στις σειρές του CW “The Originals” και “The Vampire Diaries”!

Σχετικά με την 2η season: Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο , ενώ τα scouting για να βρεθούν οι σωστές τοποθεσίες έχουν ξεκινήσει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα την Πολωνία και την Κεντρική Ευρώπη.

(via u/Abyss_85)

Κι αν δεν σας έφταναν αυτά, φαίνεται πως μπαίνει στα σκαριά του Netflix και ένα animation project για το The Witcher:

Απάντηση