Η σειρά, όπως φαίνεται και από το trailer, θα συμπεριλάβει στη μία (και μόνο μία μάλλον) σεζόν και τα 10 χρόνια πολέμου των Αχαιών εναντίον των Τρώων. Αν και το story κοινότυπο (το έχουμε ήδη δει σε πόσες ταινίες), ελπίζω να αναδείξει και κάποιες άλλες σημαντικές προσωπικότητες της Ιλιάδας (π.χ. Νέστωρ, Αίαντας) και να μην επικεντρωθεί στους κλασικούς μόνο χαρακτήρες. Αυτοί βέβαια, διακρίνονται χαρακτηριστικά στο trailer, όπως και οι Ολύμπιοι θεοί, οι οποίοι παίρνουν το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς.

Αν και το Netflix τον τελευταίο καιρό μας έχει συνηθήσει σε “διαμάντια”, θα ήλπιζα να επέκτεινε την ιστορία σε περισσότερες σεζόν, με περισσότερες λεπτομέρειες για τον μυθικό πόλεμο. Είναι, άλλωστε, 10 χρόνια πολέμου αυτά! Από το trailer όμως, φαίνεται να ενσωματώνει καλά και το ρομάντζο Πάρη-Ελένης, αλλά και τις μάχες του πολέμου. Ας ελπίσουμε μόνο το πρώτο να μην υπερτερήσει του δεύτερου!

Φυσικά, αν όλα πάνε στράφη και δεν τραβήξει το ενδιαφέρον μας, απλά βάζουμε και βλέπουμε Αχιλλέα αλά Brad Pitt!

InkedAirplane-Mistake-in-Troy-Movie_LI
Η ταινία είναι τόσο μπροστά που μας δείχνει και  την δραπέτευση του Ίκαρου από την Κρήτη, με τα κολλημένα με κερί φτερά, ως easter egg!

Το story: Η σειρά πραγματεύεται την γνωστή ιστορία της Ιλιάδας, του Τρωικού πολέμου, ο οποίος ξεκίνησε με αφορμή την “αρπαγή” της Ελένης, γυναίκας του βασιλιά της Σπάρτης Μενελάου, από τον πρίγκιπα της Τροίας Αλέξανδρο-Πάρη. Έπειτα από το γεγονός αυτό, ο Μενέλαος απευθύνεται στον αδελφό του Αγαμέμνωνα, βασιλιά των Μυκηνών (και όλων των Αχαιών?) για την ατίμωση που δέχθηκε και επιστρατεύουν τους Αχαιούς για την κατάκτηση της Τροίας και την επαναδιεκδίκηση της Ελένης. Τα αίτια του πολέμου βέβαια, είναι κατα βάση οικονομικά, με την επιθυμία της κατάκτησης της Τροίας για την ιδιαίτερα σημαντική στρατηγικά θέση της και τον έλεγχο των εμπορικών δικτύων που ήλεγχε, κάτι το οποίο μάλλον και θα αναφερθεί στη σειρά από τον Αγαμέμνωνα.

Απάντηση