Λίγες μόνο μέρες απομένουν πριν κυκλοφορήσει το Venom στις μεγάλες οθόνες και πιθανότατα σπάσει και πάλι τα ταμεία η Marvel. Βλέποντας όμως τα trailer της ταινίας, με τον φοβερό πρωταγωνιστή Tom Hardy, αναρωτιόμουν τι παραπάνω ξέρω για τον Venom, εκτός του ότι είναι μία μαύρη διαστημική χλαπάτσα που κολλάει πάνω σου και γίνεσαι κάτι σαν ένας μανιακός Spider-Man (ό, τι δηλαδή είχαμε δει όλοι στο Spider-Man 3, με τον αγαπημένο Tobey Maguire).

Γι’ αυτό λοιπόν ξεσκόνισα τον Google Chrome μου και άρχισα την αναζήτηση για τον Venom.

1. Το Symbiote Venom, στην 998η γενεά στο γενεαλογικό του δέντρο

Η μαύρη αυτή χλαπάτσα που βλέπουμε στα trailer αποτελεί τον συμβιωτικό οργανισμό/ξενιστή (symbiote) Venom, ο οποίος προσκολλάται σε κάποιον δέκτη/φορέα (host), έναν οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό και χάρη σε αυτόν μπορεί να επιβιώσει.

Το symbiote Venom ανήκε σε ένα εξωγήινο είδος ονόματι “Klyntar”. Χαρακτηριστικό του είδους είναι οτί κάθε γενεά παράγει απογόνους δυνατότερους της προηγούμενης, με το symbiote Venom να ανήκει στην 998η γενεά απογόνων του είδους, κάτι που εξηγεί την φοβερή δύναμη του, φυσική και ψυχολογική – πάνω στον δέκτη του.

Αυτό βέβαια σημαίνει επίσης, ότι επόμενα από το Venom symbiotes είναι δυνατότερα αυτού (π.χ. Carnage, Toxin), αλλά η σύνδεση του Venom με τον κάθε δέκτη του του επιτρέπουν να παίρνει το πάνω χέρι στις όποιες μάχες.

2. Η ιδέα του Venom δημιουργήθηκε από έναν Fan και πουλήθηκε για 200 κάτι δολλάρια

Η δημιουργία του Venom οφείλεται εν μέρει σε ένα γράμμα ενός φαν στον τότε αρχισυντάκτη της Marvel, James Shooter.

Ο 22 χρονών Randy Schueller, με αφορμή έναν διαγωνισμό της Marvel για νέους καλλιτέχνες και συγγραφείς στη δεκαετία του ’80, έστειλε ένα γράμμα με την ιδέα ότι ο αρχηγός των Fantastic 4, Reed Richards, θα μπορούσε να δημιουργήσει μία νέα μαύρη στολή από Ασταθή Μόρια (“Unstable Molecules”) – το ίδιο υλικό των στολών των Fantastic 4 – για τον Spider-Man.

Η περιγραφή θυμίζει πολύ την εικονική μαύρη στολή του Spider-Man, με την τεράστια άσπρη αράχνη ως σύμβολο στο στήθος.

Ο αρχισυντάκτης της Marvel επικοινώνησε με τον νεαρό fanboy ένα μήνα αργότερα, με ένα χρηματικό ποσό μέσα στον φάκελο για την ιδέα και την ευκαιρία να γράψει ένα σενάριο, άν όλα έβαιναν καλώς – πράγμα που δεν έγινε.

Ένα χρόνο αργότερα, το symbiote παρουσιάστηκε στον κόσμο της Marvel (“Secret Wars”).

3. Ένας ακόμη εξόριστος του Marvel Universe

Πως κατάφερε το Venom symbiote να έρθει στη γη;  Το symbiote διαφθάρθηκε από τον πρώτο δέκτη του, που το χρησιμοποίησε για να λεηλατήσει τον ίδιο του τον πλανήτη. Αφού έμαθαν τις πράξεις του Venom symbiote, οι γηραίοι του είδους του (καλύτερα μην μπω σε αναλύσεις των κοινωνικών δομών του είδους – συνδέονται όλα εγκεφαλικά και φανταστείτε να ζουν σαν μια κυψέλη μελισσών) , θεώρησαν ότι δεν είναι άξιο και αποδεκτό στην δική τους κοινωνία και το εξόρισαν σε μία διαστημική φυλακή.

Εκεί, κατά τη διάρκεια των πρώτων “Secret Wars”, ο Peter Parker (Spider-Man) συνάντησε πρώτη φορά αυτό που νόμιζε οτι ήταν μία απλή στολή. Παρόλαυτα, δεν ήταν ο πρώτος γήινος ήρωας που δέθηκε με το symbiote, καθώς αυτή η τιμή ανήκει στον Deadpool (σε ποιον άλλον;!), ο οποίος ευθύνεται εν μέρει για την ασταθή ψυχική κατάσταση του Venom symbiote.

4. Μέλος των Guardians of the Galaxy

Θυμάστε έκεινον τον τύπο που τραμπούκιζε τον Peter Parker στο σχολείο;  Ε λοιπόν αυτός ο τραμπούκος, ο Flash Thompson, υπηρέτησε ως στρατιώτης, έχασε τα πόδια του και στη συνέχεια, μαζί με το Venom symbiote, έγινε ένας από τους “καλούς”.

Αφού έχασε τα πόδια του στο Ιράκ, ο Flash άδραξε την ευκαιρία να ενωθεί με το symbiote, το οποίο θα του επέτρεπε να περπατήσει και πάλι και να συμμετάσχει σε μυστικές αποστολές της US Γκοβερνμεντ!

Το μειονέκτημα όμως….δεν μπορεί να φοράει τη στολή με το symbiote για πάνω από 48 ώρες τη φορά, διότι θα χάσει το μυαλό του παντελώς. Ως πράκτορας Venom, ο Flash βρήκε νέο νόημα.

Ο Agent Venom, τότε μέλος των Secret Avengers, στάλθηκε στους Guardians of the Galaxy, ώστε οι δύο ομάδες να διατηρήσουν στενή σχέση επικοινωνίας και επαφής.

Με δέκτη τον Flash Thompson, το Venom symbiote βρισκόταν ξεκάθαρα στην πιο ηρωική φάση του. Ο Flash αποτέλεσε τον σύνδεσμο μεταξύ των Avengers και των Guardians of the Galaxy. Αυτό έκανε και τον Venom μέλος των Guardians of the Galaxy σε πολλές εξωπλανητικές περιπέτειες.

5. Ο προστάτης των αστέγων

Κατά τη διαμονή του στο San Francisco, έπειτα από μία συμφωνία με τον Spidey, ο Eddie Brock (δέκτης του Venom, τον οποίο θα ενσαρκώσει και ο Tom Hardy) ανέλαβε το ρόλο ενός θανάσημου προστάτη.

Αφού έμαθε ότι ένα μεγάλο μεσιτικό γραφείο σκόπευε να γκρεμίσει μία υπόγεια πόλη στην οποία κατοικούσαν άστεγοι, ο Eddie ορκίστηκε ότι ως Venom, θα εγγυηθεί την ασφάλεια τους και θα γίνει ο προστάτης τους. Ο Venom απόκτησε τη δική του μίνι-σειρά στα μέσα του ’90, υπερασπιζόμενος τους αδύναμους ενάντια σε πλούσιους μεσίτες, σεκιουριτάδες με σούπερ δυνάμεις, συμμορίες και ρομποτοστρατιώτες (βγάλε άκρη!). Φυσικά, ο Venom τους ανέλαβε με τη δική του πάντα αίσθηση δικαίου….!

6. Φροντίζει τους οικοδεσπότες του

Όταν συνδεθεί με έναν δέκτη, το symbiote έχει ορισμένες πρωτεραιότητες. Πρώτα, θα απορροφήσει και θα αφομοιώσει τις οποιεσδήποτε δυνάμεις του δέκτη (π.χ. Spider-Man) και έπειτα θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τον δέκτη ζωντανό.

Αυτό σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να διορθώσει και να θεραπεύσει τον δέκτη αν είναι τραυματισμένος ή πάσχει από κάποια ασθένεια.

Στην περίπτωση του Eddie Brock κατάφερε να διακόψει τον καρκίνο τελικού σταδίου. Όσο υπήρχε η σύνδεση, ο καρκίνος δεν θα είχε επίδραση στο σώμα του Eddie και δεν θα επιδεινωνόταν.

Αυτό έχει ως συνέχεια και την ανασύσταση χαμένων μελών του σώματος, όπως έγινε στην περίπτωση του Flash Thompson που είχε χάσει τα πόδια του.

Όλα αυτά βέβαια δεν τα κάνει από συμπόνια, αλλά όπως είπαμε η επιβίωση του εξαρτάται από τη σύνδεση του με κάποιον άλλον ζωντανό οργανισμό.

7. Μερικές από τις δυνάμεις του…

– Από αυτά που ξέρουμε από τα comics, το Venom symbiote μπορεί να απορροφήσει και να αφομοιώσει τις δυνάμεις του δέκτη με τον οποίο συνδέεται, γι’ αυτό και φαίνεται να έχει παρόμοιες δυνάμεις με αυτές του Spider-Man. Βεβαια έχει συνδεθεί και με άλλους ήρωες, όπως η Captain Marvel και άλλοι, κάτι που θα το έκανε ένα από τα πιο δυνατά όντα στο σύμπαν.  Οι συγγραφείς βέβαια δεν αναφέρονται και πολύ σε αυτό, αλλά οι δυνάμεις του παρουσιάζονται κυρίως ως παραλλαγή των δυνάμεων του Spider-Man. Απορροφά επίσης και τις αναμνήσεις και τις ικανότητες του δέκτη του.

– Μπορει να συνδεθεί με οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό – είχε συνδεθεί και με Τυραννόσαυρο Rex!

– Παίρνει οποιαδήποτε μορφή και διαχειρίζεται τη μάζα. Μπορεί να αλλάξει μέγεθος και μάζα κατά βούληση. Τίποτα δεν είναι μεγάλο ή μικρό για να μπορέσει να το μιμηθεί. Όταν το symbiote συνδέεται με έναν δέκτη, όλη η φυσιολογία αυτού αλλάζει και γίνεται…περισσότερο υγρή.

– Γι’ αυτό και έχει την ικανότητα να μετατρέπει τα άκρα του σε όπλα, με όριο μόνο τη φαντασία του δέκτη. Έτσι δημιουργήθηκε και το εικονικό στόμα του Venom από τον Eddie Brock, για να ξεχωρίζει από τον Spider-Man, τα δόντια του οποίου περιείχαν δηλητήριο – εξ ου και Venom. Θανατηφόρο χαμόγελο…

….και μερικές από τις αδυναμίες του

Παρά τις σούπερ δυνάμεις που αποκτά ο φορέας του symbiote, αυτό είναι ευάλωτο σε υψηλή θερμοκρασία και υπερηχητικά κύμματα. Μπορούν να προκαλέσουν πόνο και εξάντληση στο symbiote, αλλά και στον δέκτη.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει και στην αποσύνδεση των δύο (όπως είχε γίνει και στο Spider-Man 3).

8. Αρέσκειες και εθισμοί του Venom

Αν και ακούγεται ως απειλή και μέσο εκφοβισμού, ο Venom επιθυμεί πραγματικά να φάει τον εγκέφαλο των εχθρών του. Και αυτό διότι χρειάζεται phenylethylamine (φαινυλαιθυλαμίνη), ένα χημικό που βρίσκεται στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Ευτυχώς όμως, ο Eddie Brock κατάφερε να ανακαλύψει ότι το χημικό που τόσο πολύ αποζητεί το symbiote μπορεί να βρεθεί και στην σοκολάτα!

Ο Venom ακόμη λατρεύει να βλέπει τηλεόραση, κάτι το οποίο κάνει ακόμη και όταν ο δέκτης του κοιμάται, ενώ επίσης αδυνατεί να πει ψέματα. Αγνός και ειλικρινής!

9. Ιστορία έρωτα, πάθους και εκδίκησης <3

Ο Venom μισεί απεριόριστα τον Spider-Man και το τροφοδοτούμενο αυτό μίσος του αυξάνει τις δυνάμεις του.

Ο λόγος αυτού του μίσους είναι απλούστατος, επειδή ο Spider-Man τον παράτησε και αρνήθηκε τις δυνάμεις και τα δώρα που είχε να του προσφέρει ο Venom – αχάριστος! Κι έτσι ο Venom καταλήγει ως κλασική ψυχωτική πρώην αμερικάνικης ταινίας. Αν δεν μπορούσε να τον έχει, δεν θα τον είχε κανείς!

Αν και πλέον το love story αυτό πάθους και εκδίκησης έχει ξεπεραστεί στα comics, υπήρχε μία περίοδος που ο Spider-Man ήταν όλος ο κόσμος για τον Venom και δεν δεχόταν τη ζωή χωρίς αυτόν!

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε σε λίγες μέρες ποιο ακριβώς θα είναι το story της ταινίας. Σίγουρα θα δούμε την εισαγωγή του symbiote και την ιστορία προέλευσης του, όπως ακόμη γνωρίζουμε ότι ο Tom Hardy θα ενσαρκώσει τον δημοσιογράφο Eddie Brock, τον γνωστότερο Venom.

Με τέτοιο πρωταγωνιστή όμως, αλλά και την ένταξη του Venom στην κατηγορία Anti-hero (δες Deadpool), περιμένουμε να δούμε κάτι φοβερό, την πρώτη ταινία από την τριλογία Venom (όπως έχει δηλωθεί) και την αρχή του Venomverse της Marvel!

Πηγές:

CBR.comScreenrant.com

Απάντηση