Δεν είναι κρυφό πως ζούμε στην καλύτερη εποχή για τον τομέα των σειρών, με τις παραγωγές να είναι πλεόν πραγματικά αμέτρητες και να επεκτείνονται σε ένα γιγάντιο φάσμα θεμάτων. Μέσα σε αυτή, λοιπόν, την έξαρση της binge κουλτούρας μόνο ένα genre φαίνεται να έχει μείνει σχεδόν πλήρως ανεκμετάλλευτο: τα Western! Φαίνεται πως το Netflix, όπως και οι απανταχού εταιρείες παραγωγής και συνδρομητικές πλατφόρμες, έχουν μηδαμινό ενδιαφέρον για αυτό το άλλοτε διάσημο είδος, με αποτέλεσμα να χαίρει ελάχιστης εκπροσώπησης στην μικρή οθόνη τα τελευταία χρόνια (χωρίς, εννοείται, να λαμβάνουμε υπόψη μας σειρές, όπως το Yellowstone και το Walker, που διαδραματίζονται στην σύγχρονη εποχή). Πηγαίνοντας, λοιπόν, κόντρα σε αυτόν τον σνομπισμό των καιρών μας ας θυμηθούμε 4 σειρές western, που αξίζει να τις δει κάποιος.

4. Godless

Ξεκινάμε με το ποιο πρόσφατο παράδειγμα και το μόνο που προέρχεται από το Netflix. Το Godless είναι μια mini-series παραγωγής 2017 και αφορά μια μικρή πόλη, όπου όλοι σχεδόν οι άντρες πέθαναν σε εργατικό ατύχημα στα ορυχεία. Όταν η πόλη αυτή δέχεται επίθεση από μια διαβόητη συμμορία κακοποιών, οι γυναίκες, με την βοήθεια του μυωπικού σερίφη, του νεαρού βοηθού του κι ενός πιστολέρο-πρώην μέλος της συμμορίας, καλούνται να υπερασπιστούν την γη τους. Είναι μια αρκετά ευχάριστη σειρά με εξαιρετική μουσική στους τίτλους αρχής και παρά την “κοιλιά” που κάνει κάπου στη μέση εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για ένα χαλαρό διήμερο. Τέλος, δεν γίνεται να μην αναφερθεί η εξαιρετική δουλειά που κάνει ο -ως επί τω πλείστον κωμικός ηθοποιός- Jeff Daniels στον ρόλο του κακού.

Cast: Michelle Dockery (Downton Abbey), Jeff Daniels (Dumb and Dumber, Newsroom), Scott McNairy (True Detective, Narcos: Mexico), Jack O’Connell, Thomas Brodie-Sangster (Game of Thrones, The Maze Runner).

Δείτε το trailer εδώ!

3. Hatfields & McCoys

Πρόκειται για ακόμα μία mini-series, παραγωγής 2012, που θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί τριλογία ταινιών, καθώς αποτελείται από 3 επεισόδια διάρκειας μιάμισης ώρας. Εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στον απόηχο του Αμερικάνικου Εμφυλίου (1861-1865) και αφορούν την μεγαλύτερη οικογενειακή βεντέτα στην ιστορία των ΗΠΑ, η οποία έφτασε μέχρι και την ένοπλη σύγκρουση. Είναι μια πολύ καλή παραγωγή, που μένει αρκετά πιστή στην ιστορική πραγματικότητα (τότε που το History Channel έδειχνε ένα υποτυπώδες ενδιαφέρον για την ιστορική ακρίβεια) και είναι πλαισιωμένη από μια ομάδα εξαιρετικών ηθοποιών.

Cast: Kevin Costner (The Bodyguard, Dances with the Wolves), Bill Paxton (Apollo 13), Matt Barr, Powers Boothe (Tombstone, Sin City).

Δείτε το trailer εδώ!

2. Hell on Wheels

Περνάμε απο τις mini-series σε μια σειρά αρκετά μεγάλης έκτασης, αποτελούμενη από 5 σεζόν και συνολικά 57 επεισόδια (2011-2016). Η σειρά ακολουθεί έναν πρώην στρατιώτη των Νοτίων στην προσπάθεια του να εκδικηθεί για τον θάνατο της οικογένειάς του. Αυτό το αδιαμφισβήτητα κλισέ σενάριο πλαισιώνεται από το κολοσιαίο έργο της κατασκευής του σιδηροδρόμου στην αμερικάνικη ύπαιθρο, καταλήγοντας με αυτό τον τρόπο να αποτελεί μια ματιά και μια κριτική στις απαρχές της καπιταλιστικής ανάπτυξης και του Αμερικάνικου Ονείρου, στοιχεία αναπόσπαστα των ΗΠΑ μέχρι και τις μέρες μας.

Cast: Anson Mount (Marvel’s The Inhumans), Colm Meaney (Con Air), Common, Dominique McElligott (The Boys).

Δείτε το trailer εδώ!

1. Deadwood

Δεν θα μπορούσε αυτή η λίστα να μην περιλαμβάνει ένα από τα πιο λαμπρά διαμάντια του ΗΒΟ, πολύ πριν την “εποχή των δράκων” (Game of Thrones). Η σειρά προβαλλόταν στην γνώστη πλατφόρμα την περίοδο 2004-2006, όποτε και κόπηκε, δίχως να ολοκληρωθεί. Η ολοκλήρωση αυτή ήρθε 13 ολόκληρα χρόνια μετά, το 2019, με την μορφή ταινίας. Η υπόθεση αφορά την νεοσύστατη χρυσοθηρική πόλη Deadwood, και την ζωή των κατοίκων της, όσο ακροβατούν ανάμεσα στην ένταξη τους στο νομικό πλαίσιο των ΗΠΑ και την ανομία της αμερικάνικης ερημιάς. Πρόκειται για μια άκρως ρεαλιστική απεικόνιση της τότε καθημερινότητας πλαισιωμένη από ένα μεγάλο εύρος ευφάνταστων βωμολοχιών και τον Ian McShane να δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες στην ιστορία της μικρής οθόνης.

Cast: Ian McShane (American Gods, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, John Wick), Timothy Olyphant (Justified, The Mandalorian), Molly Parker (House of Cards, Lost in Space), Dayton Callie (Sons of Anarchy), Brad Dourif (Lord of the Rings: The Two Towers, One Flew Over the Cuckoo’s Nest).

Δείτε το trailer εδώ!

Απάντηση