Πριν λίγες μέρες στις 27 Σεπτεμβρίου ο Μάρτιν δημοσίευσε ένα απόσπασμα από το επόμενο βιβλίο του Fire and Blood, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου. Το εν λόγω απόσπασμα αφορά την αφήγηση για ένα ταξίδι, το οποίο σχεδίαζαν στο Γουέστερος ο βασιλιάς Jaehaerys I και η αδελφή-σύζυγος του βασίλισσα Alysanne. Για να μπούμε λίγο στο κονσεπτ ο βασιλιάς Jaehaerys ήταν ο εγγονός του Aegon του Κατακτητή και έγινε βασιλιάς μόλις στην ηλικία των 14 ετών έχοντας έτσι τον τίτλο του βασιλιά με την μακροβιότερη βασιλεία (55 χρόνια) στο Γουέστερος .

AlysanneΕίναι βέβαιο ότι η αφήγηση για τη ζωή του θα είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια του επερχόμενου βιβλίου Fire and Blood αλλά ας μην μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες για τα γεγονότα που περιστοιχίζουν το βίο του εν όψει και της επικείμενης έκδοσης του βιβλίου, οπότε και θα γίνουν γνωστές ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλα αυτά και όσα ήδη γνωρίζουμε. Αυτό που προξένησε το ενδιαφέρον του κόσμου και ίσως ο λόγος για τον οποίο ο Μάρτιν διάλεξε να δημοσιεύσει αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι, είναι ότι το συμπέρασμα στο οποίο μας οδηγεί έρχεται σε αντίθεση με όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στη σειρά.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: η αδελφή-σύζυγος του βασιλιά «η καλή»  0e4195a1d6bd93bac0b44df382f04f34βασίλισσα Alysanne, όπως ήταν γνωστή, αναγκάστηκε να ξεκινήσει και να πραγματοποιήσει το ταξίδι που σχεδίαζαν από κοινού, μόνη της. Το απόσπασμα περιγράφει την άφιξη και τη διαμονή της στο White Harbor, έπειτα στο Winterfell και τέλος στη Night’s Watch και στο Τείχος, όπου περιγράφει το τελευταίο απόσπασμα του δημοσιευμένου κειμένου το εξής γεγονός :

“Οι άντρες της Night’s Watch ήταν τόσο εντυπωσιασμένοι με τον δράκο της βασίλισσας όσο και οι κάτοικοι του White Harbor, όμως η βασίλισσα παρατήρησε ότι ο Silverwing (όνομα του δράκου της) «δεν συμπαθεί το Τείχος». Παρά το γεγονός ότι ήταν καλοκαίρι και το Τείχος έλιωνε, το κρύο από τον πάγο ήταν αισθητό κάθε φορά που φυσούσε ο άνεμος, και σε κάθε ριπή του ανέμου ο δράκος ενοχλούνταν και αντιδρούσε. «Τρεις φορές πέταξα τον Silverwing ψηλά πάνω από το Castle Black, και τρεις φορές προσπάθησα να τον πάω βόρεια πέρα από το Τοίχος ,» έγραψε η  Alysanne στον  Jaehaerys , «αλλά κάθε φορά άλλαζε πορεία και γύριζε ξανά πίσω νότια αρνούμενος να πάει. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχε αρνηθεί να με πάει όπου επιθυμούσα. Γέλασα σχετικά με αυτό όταν κατέβηκα κάτω ξανά, έτσι ώστε να μην καταλάβουν οι μαύροι αδελφοί ότι περίεργο συνέβαινε, αλλά με προβλημάτισε τότε και με προβληματίζει ακόμα» .

Το συγκεκριμένο κομμάτι έχει εγείρει αρκετές απορίες όπως ,γιατί ο Silverwing δεν περνούσε πέρα από το Τείχος προς το Βορρά; , τι φοβόταν ο Silverwing; ισχύει το ίδιο για όλους τους δράκους; υπάρχει κάποιο μαγικό «εμπόδιο» που δεν επιτρέπει στον δράκο να περάσει από την άλλη μεριά; Τι σημαίνει αυτό για την Ντενέρις και τους δράκους της εάν ποτέ φτάσει και στα βιβλία στο Τείχος; θα αρνηθούν περάσουν και αυτοί από την άλλη μεριά; Πως κατάφερε να πάρει όχι έναν αλλά τρεις δράκους τόσο εύκολα πέρα από το Τείχος στη σειρά;

Κάποιοι έχουν την αίσθηση ότι με αυτό το απόσπασμα ο Μάρτιν θέλει τρόπον τινά να σχολιάσει τα όσα διαμείφθηκαν στη σειρά τη περασμένη σεζόν και απαντώντας με τον τρόπο του σε όσα είδαμε να γίνονται με τους τρεις δράκους και τον Night King βόρεια από το Τείχος. Ας μην σχολιάσουμε καν τις αποστάσεις που διανύει στη σειρά και τις αποστάσεις που περιγράφει ο Μάρτιν στο βιβλίο γιατί τότε σίγουρα θα καταλάβουμε πόσο πολύ διαφέρουν πλέον η σειρά με τα βιβλία. Στα βιβλία ίσως οι δράκοι να μην μπορούν να διασχίσουν το Τείχος όπως ακριβώς δεν μπορούν οι Night Walkers από την αντίθετη μεριά αντιστοίχως και το Τοίχος λειτουργεί ως ένα  μαγικό εμπόδιο για όλα τα μαγικά πλάσματα. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό ότι είδαμε στη σειρά την περασμένη σεζόν να μην συμβεί ποτέ στα βιβλία και δη όσον αφορά τους δράκους της Ντενέρις. Μένει λοιπόν να αναμένουμε το βιβλίο  Fire and Blood, το οποίο θα απαντήσει σε πολλά ερωτήματα σχετικά με τους δράκους αλλά και το επόμενο βιβλίο της σειράς  Winds of Winter.

Απάντηση