Το συζυγικό και καλλιτεχνικό δίδυμο των Baran Bo Odar και Jantje Friese συνεχίζουν ακάθεκτοι μετά την επιτυχία της γερμανικής σειράς Dark στο Netflix και ετοιμάζουν την νέα τους σειρά με τίτλο “1899“, η οποία ξεκινάει επισήμως γυρίσματα αυτόν τον μήνα. Όπως προκύπτει και από τον τίτλο η νέα αυτή σειρά θα είναι μια σειρά εποχής και η επίσημη σύνοψη της σειράς υπονοεί ότι και η καινούργια σειρά που μας ετοιμάζουν θα είναι μάλλον θρίλερ με στοιχεία horror. Σημειωτέον ότι έχει ήδη και επίσημη καταχώριση στο σάιτ του Νέφτλιξ. Πρόσφατα το Νέφτλιξ μας έδωσε ένα teaser της επικείμενης σειράς:

Μετά την επιτυχία του Dark, της πρώτης ορίτζιναλ γερμανικής σειράς της πλατφόρμας, η τελευταία εμπιστεύεται πλήρως το δίδυμο των δημιουργών Jantje Friese και Baran bo Odar. Φυσικά, το Νέτφλιξ δεν έχει δώσει επίσημα τα νούμερα και τα στατιστικά που αφορούν την σειρά Dark, αλλά είναι γνωστό πως πέρα από την καταξίωση από τους κριτικούς συνιστά την τρίτη κατά σειρά πιο παρακολουθημένη διεθνή σειρά στις Η.Π.Α.

Εικόνα

Στην καινούργια σειρά 1899 η επίσημη περίληψη είναι η εξής:

Η οriginal αυτή σειρά αφορά ένα ατμόπλοιο γεμάτο μετανάστες, το οποίο κατευθύνεται προς την Δύση, αφήνοντας πίσω την παλιά ήπειρο, από το Λονδίνο προς την Νέα Υόρκη. Οι επιβάτες, ένα κοινό ετερόκλητων ατόμων ευρωπαϊκής καταγωγής, ενώνονται λόγω των ελπίδων και των ονείρων τους για έναν νέο αιώνα και το μέλλον που τους περιμένει στον ξένο τόπο που πάνε. Όταν ανακαλύπτουν ένα άλλο πλοίο με μετανάστες ακυβέρνητο και εκτός πορείας στην ανοιχτή θάλασσα,το ταξίδι τους παίρνει μια αναπάντεχη τροπή. Αυτό που ανακαλύπτουν πάνω στο πλοίο θα μετατρέψει την μετάβαση τους στην Γη της Επαγγελίας σε έναν τρομακτικό εφιάλτη.

The original series revolves around a migrant steamship heading west to leave the old continent from London to New York. The passengers, a mixed bag of European origins, are united by their hopes and dreams for the new century and their future abroad. When they discover another migrant ship adrift on open sea, their journey takes an unexpected turn. What they find on board will turn their passage to the promised land into a horrifying nightmare.
Εικόνα

Το καστ της σειράς είναι διεθνές και αποτελείται μεταξύ άλλων από τους: Aneurin Barnard (The White Queen), Andreas Pietschmann (γνωστός ηθοποιός από το Dark όπου υποδυόταν τον μεσήλικα Jonas), Miguel Bernardeau (o Guzman από την σειρά Élite) και Emily Beecham (Into the Badlands). Το πλάνο είναι ότι ο κάθε ηθοποιός θα μιλάει την μητρική του γλώσσα στην σειρά, κάτι που είναι ταιριαστό με την ιστορία και σίγουρα πιο πιστό και συνεπές σε αυτό που θέλει να μας δείξει από άλλες ταινίες και σειρές που περιλαμβάνουν μετανάστες και ξαφνικά όλοι μιλούν αγγλικά-με προφορά φυσικά ακόμα και οι Άγγλοι ηθοποιοί γιατί πως αλλιώς να δεχτούμε την σύμβαση ότι ενώ ακούμε αγγλικά ο ηθοποιός θεωρητικά υποδύεται έναν χαρακτήρα που δεν μιλάει αγγλικά-.

Being true to the cultures and the languages was really important, we never wanted to have characters from different countries but everyone speaks English,” ….. “We wanted to explore this heart of Europe, where everyone comes from somewhere else and speaks a different language, and language defines so much of your culture and your behaviour.

Εικόνα

Η σειρά, λοιπόν, θα είναι κυριολεκτικά διεθνής και θα γυριστεί στο στούντιο Babelsberg στη Γερμανία σε ένα πλήρως εκσυγχρονισμένο περιβάλλον που τεχνικά θα είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησε η Disney στην σειρά The Mandalorian. Ο χρονικός ορίζοντας των γυρισμάτων είναι έως τον Νοέμβριο του 2021.

Εικόνα

Οι Jantje Friese και Baran bo Odar δήλωσαν ότι αρχικά σκόπευαν να ταξιδέψουν για τα γυρίσματα της σειράς στην Ισπανία, την Πολωνία και την Σκωτία. Ωστόσο, τα σχέδιά τους άλλαξαν λόγω του κόβιντ και των περιορισμών κάνοντας τους να στραφούν σε αυτή την νέα τεχνολογία,“It is literally a new way of filmmaking,”… “We spoke with the team behind The Mandalorian, including the DP [Barry Baz Idoine] to understand the technology more. It was clearly challenging for each department, but we love challenges so we wanted to try it for this show.”,“We originally planned to travel to Spain, Poland, Scotland, all kinds of locations,” ..“Quite quickly [after the pandemic started] we knew that might not be possible in the new future, so we fully embraced the idea of bringing Europe to us.”.

Εικόνα

Επίσης, το δίδυμο πέρα από σεναριογράφοι, σκηνοθέτες και δημιουργοί γίνονται πλέον και παραγωγοί συμμετέχοντας στην δημιουργία της σειράς με την δική τους εταιρεία παραγωγής, την Dark Ways. “We’ve grown as filmmakers. We’d never done a series before Dark, we learned on the go. We really love challenges so it was a natural step for us to produce as well”.

Εικόνα

Μας βεβαιώνουν ότι θα πρέπει να αναμένουμε μια περίεργη, άγρια και τρελή σειρά, έχοντας υπόψη την πλοκή του Dark. Αν και δεν θα περιέχει ταξίδια στο χρόνο, η νέα σειρά θα περιέχει ωστόσο αρκετό μυστήριο.

Εικόνα

Απάντηση