Στις 4 Μαΐου (τη λεγόμενη Star Wars Day) κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Disney+ το 1ο επεισόδιο της νέας animated σειράς του Star Wars, The Bad Batch. Η σειρά αυτή αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια του Clone Wars και έχει ως επίκεντρο την Clone Force 99, μια ομάδα κλώνων με ασυνήθιστες ικανότητες, τους οποίους γνωρίσαμε στα πρώτα 4 επεισόδια της 7ης σεζόν του Clone Wars. Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν τη πρεμιέρα, μας πιάνει μια μικρή νοσταλγία και θυμόμαστε 5 από τις πιο εμβληματικές στιγμές της σειράς, που άλλαξε για πάντα τον τρόπο, που αντιλαμβανόμαστε τις animation σειρές αλλά και το ίδιο το Star Wars.

1. Όταν ο Plo Koon έσωσε δύο κλώνους

Στο 2ο κιόλας επεισόδιο της σειράς, ο Dave Filoni έκανε ξεκάθαρο πως ο Anakin Skywalker και οι φίλοι του, παρότι θα βρίσκονται στο επίκεντρο, δεν θα μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Έτσι, με αυτή τη σκηνή φαινέται πως ακόμα και οι κλώνοι, οι οποίοι στα prequels αντιμετωπίζονταν απλώς σαν αναλώσιμες μονάδες, τώρα αποκτούν την δική τους βαρύτητα, δίνοντας νέο νόημα στο τίτλο της σειράς. Επίσης, βλέπουμε το μεγαλείο ενός από τα πιο υποτιμημένα μέλη του τάγματος των Jedi, του Master Plo Koon.

2. Clones VS Pong Krell

Μια υπέροχη κορύφωση σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά arc της σειράς. Για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο δεν βρίσκεται κάποιος Jedi ή στρατηγός, αλλά η 501st Legion υπό τον Captain Rex. Όταν, λοιπόν, αντιλαμβάνονται πως προδόθηκαν από τον ίδιο τους τον στρατηγό, Pong Krell, αποφασίζουν να παρακούσουν εντολές και να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις συλλαμβάνοντας τον και χαρίζοντας μας μία από τις πιο ηρωικές και συγκινητικές στιγμές της σειράς.

3. Darth Sidious VS Darth Maul and Savage Opress

Ένα από τα καλύτερα lightsaber duels, όχι μόνο του Clone Wars, αλλά ολόκληρου του Star Wars, με τον Palpatine να δείχνει πως είναι, πέραν από πανίσχυρος με την σκοτεινή πλευρά της Δύναμης, ιδιαίτερα ικανός με το lightsaber, υπερνικώντας χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τους Nightbrothers. Επίσης, η σκηνή αυτή αποτελεί σημείο καμπής για τον fan favourite Darth Maul, καθώς χάνει τον αδερφό του και καταλήγει αιχμάλωτος και προδομένος από τον δάσκαλό του.

4. Η Ahsoka εγκαταλείπει το Jedi Order

Αφότου αθωώθηκε από τις κατηγορίας για την έκρηξη στο Jedi Temple, η Ahsoka νιώθωντας προδομένη, καθώς κανείς άλλος πέρα από τον Anakin δεν την πίστεψε, αποφασίζει να εγκαταλείψει το Τάγμα, παρά τις προσπάθειες του δασκάλου της να την πείσει για το αντίθετο. Δύσκολα κρατάς τα δάκρυά σου σε μια τέτοια σκηνή, όπου η Ahsoka, απογοητευμένη, γυρίζει την πλάτη της στην μοναδική ζωή που γνώριζε μέχρι τώρα και τον Anakin να χάνει μια πολύ στενή του φίλη, μη μπορώντας να κάνει τίποτα άλλο, παρά να την κοιτάζει καθώς φεύγει.

5. Darth Maul VS Clones

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτή την εκπληκτική σκηνή. Φτάνοντας η σειρά στο τέλος της φρόντισε να μας βομβαρδίσει με αξέχαστες στιγμές, όπως η μονομαχία του Maul με την Ahsoka και την εμφάνιση του Dart Vader, όμως η συγκεκριμένη σκηνή επισκιάζει όλες τις άλλες. Ο Maul αποδεικνύει πως είναι δυνότατος χειριστής του Force οδηγώντας στον θάνατο μια ομάδα κλώνων που του έκλειναν τον δρόμο χωρίς να έχει καν το φωτόσπαθό του. Αυτή η action sequence στεκέται επάξια στο πλάι των hallway scenes του Vader και του Luke, ενώ σίγουρα είναι πιο βίαιη από τις άλλες δύο, δίνοντας την αρμοζουσα απάντηση σε όσους θεωρούν το Clone Wars “μικιμάου”.

Απάντηση