Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Hollywood Reporter οι δημιουργοί του Game of Thrones , David Benioff και D.B. Weiss , μετά την αποχώρηση τους από το πρότζεκτ Star Wars της Disney και την συμφωνία με το Νέτφλιξ (με ποσά μαμούθ) έχουν βάλει πλώρη να καταστρέψουν έναν ακόμα Αμερικάνο συγγραφέα. Εν προκειμένω , αναφερόμαστε στον πατέρα της σύγχρονης φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου , τον H. P. Lovecraft , το έργο του οποίου έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων και τον George R.R.Martin.

Αποτέλεσμα εικόνας για weiss benioff"

Στο επερχόμενο project , του οποίου την παραγωγή έχει αναλάβει η Warner Bros , το σενάριο θα βασίζεται στο graphic novel των Hans Rodionoff και  Keith Giffen με τίτλο Lovecraft (η εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα του graphic novel περίπου 3 χρόνια πριν), μια μεταφορά που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι Phil Hay και Matt Manfredi (Aeon Flux 2005 , Destroyer 2018). Σε ο, τι αφορά το graphic novel η υπόθεση έχει ως εξής:Αποτέλεσμα εικόνας για Lovecraft graphic novel"

“Μια συναρπαστική αλλά και διαταραγμένη μελέτη ενός από τους σπουδαιότερους Αμερικάνους συγγραφείς τρόμου , το γεμάτο ένταση LOVECRAFT εξετάζει την περίεργη ζωή του ερημίτη συγγραφέα Howard Phillips Lovecraft. Από την πρώιμη παιδική του ηλικία , τα τέλη του 19 αιώνα , ο Lovecraft ήταν στοιχειωμένος με σκοτεινά οράματα γεμάτα δαίμονες και θάνατο. Παγιδευμένος σε έναν κόσμο με μακάβρια πλάσματα και γκροτέσκες σκέψεις , ο συγγραφέας βρήκε διαφυγή μονάχα με το να “υφαίνει” τους ζωντανούς του εφιάλτες σε φανταστικές γεμάτες αίμα ιστορίες τρόμου. Μια χωρίς λογοκρισία περιπλάνηση σε ένα ταραγμένο μυαλό , αυτή η όμορφα χρωματισμένη σκληρόδετη έκδοση  εντοπίζει τα βάσανα ενός άντρα που θεωρείται παράλληλα και ψυχικά ασθενής αλλά και ιδιοφυΐα καθώς ισορροπεί στην λεπτή γραμμή ανάμεσα στην πραγματικότητα και την τρέλα.”*

Αποτέλεσμα εικόνας για Lovecraft"Σε ο, τι αφορά το επερχόμενο πρότζεκτ , μαθαίνουμε ότι αποσκοπεί στο να μας θέσει την εξής ερώτηση και να μας προβληματίσει επ’ αυτής:  “Τι και αν τα φοβερά και τρομερά που φαντάστηκε ο H.P. Lovecraft δεν ήταν φανταστικά αλλά αληθινά;” Το σενάριο θα τοποθετείται χρονικά την δεκαετία του 1920.

Το αχτύπητο δίδυμο (φευ!) David Benioff and D.B. Weiss προσπαθεί εδώ και καιρό να βρει και να αναλάβει ένα  high profile πρότζεκτ , ειδικά μετά την χυλόπιτα της Disney και την “αποχώρηση” τους από το πρότζεκτ του Star Wars. Έτσι , το συγγραφικό έργο που αφορά τον Lovecraft , αλλά και το ίδιο το αυθεντικό του έργο , πρέπει να τους φάνηκε ιδανική ευκαιρία και με το απαραίτητο prestige που ήθελαν. Φυσικά , η ζωή και το έργο του Lovecraft είναι από μόνα τους δύσκολο να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη , καθότι το έργο του σε πολλά σημεία αντικατοπτρίζει ξεπερασμένες και παρωχημένες αξίες και αντιλήψεις μιας άλλης εποχής , το λιγότερο ρατσιστικές κατά τα σημερινά δεδομένα. Σε ένα ήδη εξ αρχής δύσκολο να πραγματοποιηθεί πρότζεκτ, η γενικότερη ανικανότητα των D&D (στη συγγραφή σεναρίου , την σκηνοθεσία και την γενικότερη καθοδήγηση , όπως απέδειξαν στις τελευταίες σεζόν του Game of Thrones), καθιστούν ακόμα πιο απίθανη την επιτυχή ολοκλήρωσή του. Αν δε αναλογιστούμε και τη μεγάλη τους επιτυχία (sic) σε ένα πρότζεκτ που επίσης πραγματευόταν ευαίσθητα ζητήματα, τότε τζάμπα αναμένουμε και το συζητάμε. Ο λόγος για το Confederate , μια σειρά που θα αφορούσε τον αμερικανικό εμφύλιο και το τι θα γινόταν εάν η δουλεία δεν είχε καταργηθεί στις Η.Π.Α., την οποία το HBO είχε αναθέσει στους D&D και την οποία έκοψε κακήν κακώς. 

*”A fascinating but disturbing study of one of America’s greatest horror writers, the intense LOVECRAFT examines the bizarre life of author and recluse, Howard Phillips Lovecraft. Since his early childhood in the late 1800’s Lovecraft was haunted with dark visions of demons and death. Trapped in a world of macabre creatures and grotesque thoughts, the writer found escape only by weaving his living nightmares into fictional blood curling horror stories. An uncensored tour into a troubled mind, this beautifully painted hardcover edition traces the toils of a man considered both mentally ill and genius as he stumbles across the fine line between reality and insanity.”

Απάντηση