Κυκλοφόρησε επιτέλους το trailer για το νέο Assassin’s Creed Odyssey που θα λαβει χώρα στην Αρχαία Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά την περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου 431-404 π.Χ.

 

Ο χαρακτήρας που μπορούμε να χειριστούμε, Αλέξιος ή Κασσάνδρα, είναι μισθοφόρος και βάση του είναι ένα πλοίο με το οποίο μπορούμε να περιηγηθούμε στα νησιά του Αιγαίου και να ανάλαβουμε διάφορες αποστολές από τους νησιώτες. Ναι, θα δούμε ανασυσταμένες αρχαίες πόλεις-κράτη και θα μπορούμε να σουλατσάρουμε σε όλο το Αιγαίο και να βολτάρουμε στην ενδοχώρα της Ελλάδας. Στο walkthrough του παιχνιδιού μπορούμε να δούμε την Κασσάνδρα να αναλαμβάνει μία αποστολή στο νησί των ανέμων, Μύκονο!

Καταγραφή2

 

Το ταξίδι ξεκινάει το 431 π.Χ., στην αρχή του Πελοποννησιακού Πολέμου. Οι Αθηναίοι ηγούνται της Δηλιακής Συμμαχίας που ιδρύθηκε μετά τους Περσικούς Πολέμους το 478 π.χ. για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε μελλοντικών περσικών απειλών. Κέντρο σύναξης ήταν το νησί της Δήλου, όπου και φυλασσόταν το ταμείο της Συμμαχίας. Η ηγεσία όμως των Αθηναίων έδωσε άλλη μορφή στη Συμμαχία και από συμμαχία 150 περίπου πόλεων-κρατών κατέληξε σε Αθηναϊκή Ηγεμονία, με το ταμείο αυτής να μεταφέρεται στην Αθήνα το 454 π.Χ. από τον Περικλή. Οι αντίζηλοι φυσικά των Αθηναίων, Σπαρτιάτες δεν γίνεται να μείνουν αμέτοχοι ενώ η αντίπαλη πόλη καταφέρνει να ελέγξει όλη την Ελλάδα. Με την Πελοποννησιακή Συμμαχία, την οποία ηγoύνταν, αντιτίθενται εναντίον των Αθηναίων και σε αυτά τα χρόνια συγκρούσεων έρχεται να δράσει και ο χαρακτήρας μας. Ο Πελοποννησιακός Πόλεμος ξεκινάει το 431 π.Χ. και τελειώνει το 404 π.Χ. με νίκη των Σπαρτιατών έναντι των Αθηναίων.

Καταγραφή

 

Ο κάθε παίκτης μπορεί να δράσει ελεύθερα και να πολεμήσει εναντίον των Αθηναίων ή των Σπαρτιατών και των φρουρών αυτών στις διάφορες πόλεις που θα μπορεί να περιηγηθεί, να συμμαχήσει με αυτούς ή με ντόπιους επαναστάτες, αλλά και να τους προδώσει, έχοντας τη δυνατότητα να παίξει το ρόλο του ήρωα ή του καιροσκόπου μισθοφόρου που περιφέρεται και πλουτίζει στο Αιγαίο.

Καταγραφή5

 

Εκτός των ιστορικών ανασυστάσεων ολόκληρων αρχαίων πόλεων -εντάξει μην μείνουμε στο ότι κάποια στοιχεία είναι βγαλμένα από το μυαλό, κατά βάση τα ορόσημα της κάθε πόλης πιστεύω θα υπάρχουν όπως έχουν σωθεί, όπως π.χ. η Ακρόπολη των Αθηνών- μυθολογικά πλάσματα φαίνεται να έχουν προστεθεί στο story του game, έτσι για να σου εντάξουν και το fantasy-μυθολογικό στοιχείο που ξέρεις ότι επιθυμείς! Γι’ αυτό και ο Μινώταυρος.

 

Ας ελπίσουμε να γίνεται κανένα flashback σε καμιά από τις μάχες των Περσικών Πολέμων από κανέναν πρόγονο του Αλέξιου ή της Κασσάνδρας, γιατί η συμμετοχή σε μάχες στρατών φαίνεται πολύ καλή! Ε, όλο και κάποιος assassin θα υπάρχει και ανάμεσα στους 300!

Καταγραφή3

 

Δεν μένει λοιπόν τίποτα άλλο από το να ξεχαστούμε από το καλοκαίρι που έρχεται, να περάσουμε ένα απαίσιο Σεπτέμβρη αναμονής και προσπάθειας επανένταξης στους ρυθμούς της δουλειάς μέχρι να έρθει ο Οκτώβρης και η Ubisoft να πάρει τα λεφτά μας για το game!

 

Απάντηση