Τον Ιούλιο του 2020, περίοδο κατά την οποία τα γυρίσματα της “κύριας” σειράς “The Witcher” είχαν διακοπεί λόγω κρουσμάτων covid-19, ανακοινώθηκε το prequel The Witcher: Blood Origin. Σύμφωνα με το Netflix, θα πρόκειται για μία live-action σειρά έξι επεισοδίων (six-part, live-action limited series) που θα τοποθετείται 1200 χρόνια πριν από τα γεγονότα της κύριας σειράς.

Από την παραπάνω ανακοίνωση καταλαβαίνουμε ότι η σειρά θα τοποθετείται στην Ήπειρο (Continent) και θα κινηθεί γύρω από τα δύο σημαντικότερα γεγονότα του κόσμου του Witcher, δηλαδή τη Σύζευξη των Σφαιρών (The Conjunction of the Spheres), η οποία ένωσε τον κόσμο των τεράτων, των ανθρώπων και των ξωτικών σε έναν και, φυσικά, τη δημιουργία του πρώτου witcher. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα δύο αυτά γεγονότα διαφέρουν χρονικά μεταξύ τους, με τη Σύζευξη να τοποθετείται 1200 χρόνια πριν από τα γεγονότα της “κύριας σειράς”, ενώ, η δημιουργία του πρώτου Witcher έλαβε χώρα 967 χρόνια μετά τη Σύζευξη (σύμφωνα και με το συνοδευτικό χάρτη της σειράς του Netflix), με αποτέλεσμα να κρίνεται ως απορίας άξιο το πως θα καλυφθεί αυτή η χρονική διαφορά σε μόλις έξι επεισόδια. Σύμφωνα με το εγκυρότατο σε θέματα Witcher redanianintelligence.com το κενό αυτό θα καλυφθεί με το ίδιο το σετάρισμα της σειράς, με πιθανότερο σενάριο το κάθε επεισόδιο να είναι αυτοτελές ή τα επεισόδια να είναι χωρισμένα σε ενότητες, ώστε να είναι ευχερέστερα τα χρονικά άλματα μεταξύ τους, προκειμένου να καλυφθούν και τα δύο γεγονότα.

Εντωμεταξύ μέσα στο 2021 αναμένεται άλλο ένα spin-off project από τον κόσμο του Witcher. Πρόκειται για μία animated ταινία που θα εστιάζει στον δάσκαλο του Geralt, στον Vesemir, με τίτλο Nightmare of the Wolf. O Kim Bodnia από το Killing Eve θα χαρίσει τη φωνή του στον Vesemir.

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση, ελάχιστες ήταν οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το prequel με την κυριότερη να θέλει να εμφανίζονται έξι χαρακτήρες στη νέα σειρά, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν κάποιο ρόλο στις επικείμενες συγκρούσεις μεταξύ των φυλών, οι οποίες βρέθηκαν να “συνυπάρχουν” στην Ήπειρο (Continent) μετά τη Σύζευξη. Το Νοέμβριο αναφέρθηκε πως η παραγωγή αναζητά να εντάξει στο cast δύο γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των Eile ‘The Lark’ Lithe και Princess Merwyn. Το theilluminerdi.com κατάφερε να εξασφαλίσει μία πρώτη περιγραφή της Eile ‘The Lark’ Lithe και να ψαρέψει το όνομα ενός ακόμα κεντρικού χαρακτήρα του Fjall.

Η Eile, η οποία είναι γυναίκα και θα πρέπει να είναι ηλικιακά γύρω στα τριάντα (late 20s to early 30s), είναι από μία Φατριά Ξωτικών που χρησιμοποιούν μαχαίρια ως κύριο όπλο τους. Οι παραγωγοί ψάχνουν για έναν diverse ηθοποιό να παίξει το ρόλο, ειδικά κάποιον με εμπειρία στο χορό και στις επικίνδυνες σκηνές (stunt), πράγμα που υποδεικνύει ότι θα υπάρχουν αρκετές μάχες κατά τη διάρκεια των έξι επεισοδίων. Συμπληρωματική αυτής της θεωρίας είναι η περιγραφή για τον αντρικό πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, τον Fjall: Της ίδιας περίπου ηλικίας με την Eile, κατάγεται από μία αντίπαλη φατρία – υπονοώντας ότι μπορεί να υπάρξει μία σύγκρουση για το ποιος θα επικρατήσει. Ο συγκεκριμένος δεν είναι μόνο σωματικά δυνατός, αλλά περιγράφεται να διακατέχεται από μία ωμότητα, μία τραχύτητα και μια εσωτερική παρόρμηση που στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική. Σίγουρα συνιστά μια αντίθεση σε σχέση με τη χαριτωμένη δύναμη που θα περίμενε κανείς από την Eile.

theilluminerdi.com

Μ’ αυτά και μ’ αυτά φτάσαμε στο χθες (25.01.2021) και στην ανακοίνωση του πρώτου μέλους του cast της επικείμενης σειράς. Το Deadline ανακοίνωσε πως η Jodie Turner-Smith, γνωστή από τη συμμετοχή της στο Nightflyers (βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του George R.R. Martin) στο Jett, στο The Last Ship, στο Mad Dogs, στο True Blood και στο Queen and Slim, θα ενσαρκώσει το ρόλο της Eile. Μάλιστα, με την ανακοίνωση αυτή μάθαμε κάποιες παραπάνω πληροφορίες για το χαρακτήρα της Eile, η οποία περιγράφεται ως μια εκλεκτή πολεμίστρια ευλογημένη με τη φωνή μιας θεάς, η οποία άφησε τη φυλή και τη θέση της ως φύλακας της Βασίλισσας για να ακολουθήσει την καρδιά της ως περιπλανώμενη μουσικός. Μια μεγάλη “κρίση” στην ήπειρο την αναγκάζει να επιστρέψει στον δρόμο της λεπίδας, στην αναζήτηση της εκδίκησης και της λύτρωσης.

Casting director Sophie Holland

Ο Declan De Barra, ο οποίος υπογράφει το σενάριο του The Witcher: Blood Origin, επίσης καλωσόρισε το πρώτο μέλος του cast.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο ρόλος του Declan de Barra είναι ιδιαίτερα κομβικός στο επερχόμενο project, διότι καλείται να φέρει στις οθόνες μας μία ιστορία, για την ακρίβεια δύο ιστορίες, για τις οποίες ελάχιστα μπορούν να αντληθούν από το έργο του Andrzej Sapkowski. Ωστόσο, υπάρχει ένα θεμέλιο της πρώιμης ιστορίας στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί η σειρά. Ο κόσμος του The Witcher αρχικά κατοικήθηκε σε κύματα. Πρώτα από τα στοιχειά, μετά ήρθαν νάνοι και τελικά ξωτικά. Την ώρα που αυτές οι Γηραιότερες Φυλές δεν συνυπήρχουν ακριβώς ειρηνικά, η Σύζευξη έριξε τον κόσμο τους στο χάος, παγιδεύοντας κάθε είδους αφύσικα πλάσματα από άλλες διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων και τεράτων. Δεν είναι γνωστό ούτε τι προκάλεσε τη Σύζευξη ούτε πώς προέκυψε, αλλά άλλαξε το οικοδόμημα της Ηπείρου για πάντα. Η δημιουργία του πρώτου Witcher είναι ένα γεγονός σχεδόν τόσο τυλιγμένο στο μύθο όσο και η Σύζευξη. Πολύ καιρό μετά την εμφάνιση των τεράτων στην Ήπειρο, μια ομάδα αποστατών μάγων συναντήθηκε για να σφυρηλατήσει ένα όπλο εναντίον των υπερφυσικών πλασμάτων που είχαν γίνει πλήγμα για τους ανθρώπους σε πολλές περιοχές. Κατά ειρωνικό τρόπο, ορισμένοι από αυτούς, όπως ο μάγος Alzur, ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι για τη δημιουργία των πιο φρικτών καταστροφών που μπορούσαν να φανταστούν μέσω της μαγείας. Οι πρώτοι witchers δημιουργήθηκαν σε ένα μυστικό και απίστευτα οδυνηρό τελετουργικό που έγινε γνωστό ως η Trial of the Grasses. Εκείνοι που επέζησαν, κέρδισαν βελτιωμένα αντανακλαστικά, ταχύτητα και ευελιξία, καθιστώντας τους απόλυτους σφαγείς-τεράτων. Η εξερεύνηση ενός κόσμου πριν από τη Σύζευξη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον Declan de Barra να εμβαθύνει στις διαφορετικές κοινωνίες των Γηραιότερων Φυλών, με έναν τρόπο που δεν μπορεί να κάνει η κύρια σειρά του Witcher.

The Witcher: Blood Origin': What We Know About Netflix's Prequel Series -  What's on Netflix
Artwork for GWENT

Δεδομένου ότι τα γυρίσματα της σειράς είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το Μάιο του 2021 και να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο του 2021, η σειρά αναμένεται να φτάσει στις οθόνες μας αργά την άνοιξη του 2022 ή νωρίς το καλοκαίρι του 2022

Απάντηση