Μια ακόμα σειρά βασισμένη στον κόσμο που δημιούργησε ο George R R Martin θα δημιουργήσει το ΗΒΟ και δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη και λιγότερο ριψοκίνδυνη επιλογή. Η σειρά θα φέρει τον τίτλο  A Knight of the seven kingdoms: The Hedge Knight και βασίζεται στα μικρά διηγήματα που έχει δημοσιεύσει o Martin ήδη από το 1998. Πρόκειται για μια σειρά γραφικών νουβέλων που έγραψε με πολύ μεράκι και στις οποίες έχει σχεδιάσει ήδη την συνέχεια τους με επόμενα τεύχη. Ας όψεται, όμως, που πασχίζει να τελειώσει την σειρά A song of Ice and Fire και δεν έχει προκάμει ακόμα να τα γράψει. Ωστόσο, κατά γενική ομολογία, θα προτιμούσε να συνεχίσει και να ασχοληθεί με αυτά, παρά με τα επόμενα δύο βιβλία που απομένουν για να ολοκληρωθεί η σειρά του A song of Ice and Fire.

Ο Μάρτιν έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα τρεις νουβέλες στη σειρά «Tales of Dunk and Egg»: “The Hedge Knight” το 1998, “The Sworn Sword” το 2003 και “The Mystery Knight” το 2010. Στη συνέχεια, οι τρεις νουβέλες συγκεντρώθηκαν και εκδόθηκαν μαζί ως “A Knight of the Seven Kingdoms” το 2015.

Πρωταγωνιστές των διηγημάτων αυτών είναι ο Sir Duncan ο Ψηλός και ο μικρός σε ηλικία Egg (παρατσούκλι του πιο διάσημου ονόματος μεταξύ των Targaryen «Aegon»). Αυτό το ετερόκλητο δίδυμο περιπλανιέται στο Westeros και «μπλέκει» σε διάφορες περιπέτειες που τους φέρνουν πιο κοντά και ενδυναμώνουν την σχέση και την φιλία τους.

Η περίληψη της σειράς έχει ως εξής: «Έναν αιώνα πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, δύο απίθανοι ήρωες περιπλανιούνται στο Westeros…ο νέος, αφελής, αλλά γενναίος ιππότης, Ser Duncan ο Ψηλός, και ο ιπποκόμος  του, ο Egg. Σε μια περίοδο που ο Οίκος των Targaryen κατέχει ακόμα τον Σιδηρούν Θρόνο και η ανάμνηση του τελευταίου δράκου δεν έχει σβήσει από την μνήμη των ζωντανών, σπουδαία πεπρωμένα, πανίσχυροι εχθροί, και επικίνδυνες παγίδες θα βρεθούν στο δρόμο αυτών των δύο απίθανων και ασύμβατων φίλων.

Ποια η σχέση της σειράς  με το Game of Thrones;

Για αρχή ο Ser Duncan ο ψηλός είναι πρόγονος της Brienne. O Egg, από την άλλη, είναι ο αδελφός του Aemon Targaryen που συναντήσαμε σε βαθιά γεράματα ως Maester στο Τείχος, ο οποίος στη σκηνή που ξεψυχούσε θυμήθηκε τον αδελφό του τον Egg. (Για τους λάτρεις της στατιστικής ο Aimon Targaryen παίζει να είναι ο μοναδικός χαρακτήρας στο Game of Thrones που βλέπουμε να πεθαίνει από γεράματα!)

“it’s short for aegon. my brother aemon named me egg, he’s off at the citadel now, learning to be a maester.” — aemon’s blind white eyes came open. “egg?” he said, as the rain streamed down his cheeks. “egg, i dreamed that i was old.”

“The Gift” – S05E07 – Game of Thrones – HBO

Ποια η σχέση της σειράς με το House of the Dragon;

Ο Egg είναι απόγονος της Rhaenyra και του Daemon μέσω του νεώτερου γιού τους και συγκεκριμένα ο τέταρτος γιος του τέταρτου γιού (τρέχα γύρευε) και άρα απίθανο να γίνει ποτέ βασιλιάς.

Στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς, της οποίας τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν, όπως λέγεται, εντός του 2024, θα δούμε τους Peter Claffey και Dexter Sol Ansell, οι οποίοι μας ήταν άγνωστοι μέχρι πρότινος. Από τα βιογραφικά τους βλέπουμε ότι ο Claffey είναι πρώην παίκτης ράγκμπι και έχει εμφανιστεί στη σειρά του Apple Tv+ “Bad Sisters” και στη σειρά του BBC3 “Wrecked.” O Ansell έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση σε ηλικία 4 χρόνων στη σειρά “Emmerdale” του ITV. Έκτοτε έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως “The Midwich Cuckoos” και “Hullraisers”, ενώ εμφανίστηκε και στο prequel “The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes.”

Απάντηση