Μέσα σε συνθήκες απραξίας που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, η Disney’s Investor Day “μας εξέθεσε” σε μία έξαρση ανακοινώσεων για το επερχόμενο υλικό της και μας αποζημίωσε ως ένα βαθμό για το “πάγωμα” του MCU καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

https://youtube.com/watch?v=DhPAEUWJ1PA

Σε αυτόν τον καταιγισμό trailers και ανακοινώσεων που έλαβαν χώρα δεν υπήρξε το παραμικρό hint για την ένταξη των X-Men στο MCU, ένταξη η οποία μας έχει γίνει γνωστή ήδη από το 2019, όταν o Kevin Feige προέβη στη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του San Diego Comic-Con. Έκτοτε και σε ο, τι αφορά την υλοποίηση της “δέσμευσης” αυτής η σιωπή της Marvel Studios είναι εκκωφαντική.

Οι εικασίες γύρω από το ντεμπούτο των X-Men στo MCU παραμένουν εικασίες, μιας και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής. Για πολλούς, η αρχή θα μπορούσε να γίνει στο επερχόμενο Deadpool 3, το οποίο βρίσκεται ήδη στα σκαριά, δεδομένων των όσων έχουν προηγηθεί στις δύο ταινίες Deadpool.

Σύμφωνα με το Deadline, η παραγωγή του Deadpool 3 προχωράει υπό την αιγίδα της Marvel Studios πλέον, με την εταιρία και τον Ryan Reynolds να έχουν αναθέσει το σενάριο του sequel στις αδερφές Molyneux.

Πηγή: Deadline

Για τους καλύτερα διαβασμένους fans το ντεμπούτο των X-Men στο MCU τοποθετείται στην επερχόμενη σειρά “The Falcon and the Winter Soldier”, δεδομένου ότι έχει ήδη αποκαλυφθεί η “επίσκεψή” τους στο νησί Madripoor, γνωστό μέσα από αρκετές περιπέτειες του Wolverine σε αυτό, όπως, επίσης γνωστό, και για την εγκατάσταση σε αυτό μίας εναλλακτικής X-Mansion. Αναμένεται να επιβεβαιωθεί εάν οι πρωταγωνιστές της σειράς θα μας συστήσουν τη “μυθολογία” των X-Men, ίσως ακόμα και ορισμένους χαρακτήρες [Πηγή: filmdaily.com].

The Falcon and the Winter Soldier delayed until 2021 - The Verge

Μια φήμη, που η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, επανέρχεται τώρα ξανά και αφότου ξεκίνησε η σειρά WandaVision. Αφορά την επανεμφάνιση ενός ηθοποιού από το franchise του X-Men, ο οποίος θα ντεμπουτάρει στο σύμπαν της MCU υπό την αιγίδα πλέον της Disney. To site που το δημοσιεύει αποδείχθηκε στο πρόσφατο παρελθόν αξιόπιστο σε άλλα αντίστοιχα δημοσιεύματά του που μας φάνταζαν εξίσου τρελά και είναι το theilluminerdi.com, ενώ, παλιότερα είχαν διαρρεύσει και κάποιες κασέτες από audition της σειράς που έδιναν στοιχεία για την ταυτότητα αυτού του χαρακτήρα.

The Illuminardi

Ήδη, λοιπόν, από πέρσι είχε αναφερθεί ότι ο ηθοποιός Evan Peters είναι μέλος του καστ της σειράς WandaVision, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. ‘Ετσι είναι γενικά άγνωστο ποιον χαρακτήρα θα υποδυθεί και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν, καθώς το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος ηθοποιός ήταν η εκδοχή του Quicksilver στο franchise των X-Men, όταν ανήκαν ακόμα τα δικαιώματα στην Fox (πριν την συγχώνευση με την Disney), έχε περιπλέξει πολύ τα πράγματα. Τα δίδυμα αδέλφια Μάξιμοφ, εξάλλου, ήταν μέλη τόσο των Avengers όσο και των X-Men συνεπώς και τα δυο στούντιο που κατείχαν τα δικαιώματα αυτών των ομάδων χαρακτήρων είχαν ταυτόχρονα το δικαίωμα χρήσης τους με τον όρο η Disney/Marvel να μην χρησιμοποιήσει την λέξη “μεταλλαγμένοι” και για αυτό η ιστορία καταγωγής τους άλλαξε κάπως στο σύμπαν της Disney/Marvel από αυτό της Fox. Φυσικά, όταν έγινε η συγχώνευση των εταιρειών ήταν πλέον άνευ ετέρου η όλη αντιμαχία που είχε δημιουργηθεί, αλλά ήδη είχαμε στις κινηματογραφικές οθόνες δυο διαφορετικές εκδοχές του Quicksilver από δύο διαφορετικούς ηθοποιούς.

Ο Aaron Taylor-Johnson (MCU) και ο Evan Peters (FOX)

Βέβαια, ο Quicksilver του MCU, ο Aaron Taylor-Johnson, έχει ήδη αποβιώσει και ο ηθοποιός δεν φάνηκε ποτέ πρόθυμος να επιστρέψει ή έστω οι όποιες φήμες τον ήθελαν να επιστρέφειγρήγορα ξεφούντωναν. Οπότε ίσως να υπάρχει χώρος για μια επιστροφή του χαρακτήρα αλλά με άλλον(;) ηθοποιό, ένα ιδιότυπο recast δεδομένου ότι ήδη ο ηθοποιός αυτός υποδυόταν αυτόν χαρακτήρα απλά σε μια διαφορετική εκδοχή του!

Διβάστε τις εντυπώσεις μας από τα δύο πρώτα επεισόδια του WandaVision εδώ: Το WandaVision είναι ακόμα πιο περίεργο απ’ όσο το περιμέναμε (spoiler free)

Απάντηση