Τα ακόμα ανεπιβεβαίωτα εκ μέρους του ΗΒΟ νέα που μας μεταφέρει το περιοδικό Variety αφορούν την σε πολύ πρώιμα στάδια ανάπτυξη και δημιουργία μιας νέα σειράς που θα μεταφέρει τις νουβέλες “Dunk & Egg” του σύμπαντος “Α Song of Ice and Fire” του George R.R. Martin στην μικρή οθόνη.

Είναι γεγονός ότι το HBO έχει μείνει αρκετά πίσω στους πολέμους του streaming με αισθητά λιγότερους subscibers σε σχέση με το Netflix και το Disney + , ενώ, μετά το τέλος του Game of Thrones έχασε μεγάλη μερίδα των ενήλικων συνδρομητών του. Αρκετοί θεωρούν ότι η απόφαση της Warner Bros για παράλληλη πρεμιέρα των φετινών ταινιών της παράλληλα με το σινεμά και στο HBO Max έχει ως κύριο σκοπό να προχωρήσει μπροστά η πλατφόρμα HBO Max και να αποκτήσει περισσότερους συνδρομητές που τους έχει ανάγκη. Υπό αυτή την οπτική, τα τελευταία νέα που έρχονται για τα νέα πρότζεκτ μεταφοράς βιβλίων του Μάρτιν σε σειρές δεν εκπλήσσουν και θα έλεγε κανείς ότι έρχονται πολύ νωρίς σε σχέση με το στάδιο στο οποίο βρίσκονται και το πότε θα υλοποιηθούν για να δημιουργήσουν ρεύμα προς το συνδρομητικό κανάλι του ΗΒΟ.

Everything you need to know about HBO Max - Reviewed Televisions

Οι τρεις νουβέλες -τα μικρά διηγήματα- που κυκλοφορούν εικονογραφημένα σε μια συλλογή με τίτλο  A Knight of the Seven Kingdoms είναι μέρος ενός μεγαλύτερου έργου που έχει υπόψη ο Μάρτιν να ολοκληρώσει κάποια στιγμή. Ο συγγραφέας έχει σκοπό να ακολουθήσει τις ζωές των Ser Duncan the Tall (Dunk) και του Aegon V Targaryen (Egg) κατά την διάρκεια 50 χρόνων καταλήγοντας στο άδοξο τέλος τους στην τραγωδία του Summerhall, ένα συμβάν που σίγουρα θα μας περιγράψει ο Μάρτιν που και στον δεύτερο τόμο του Fire and Blood όταν τον γράψει και αυτόν.

Melissa ♥ Dog/Wolf Lover ♥ Martin's review of The Hedge Knight: The Graphic  Novel

Ωστόσο, αυτές οι 3 σειρές είναι σχετικά περιορισμένο υλικό για να μεταφερθεί σε σειρά με αρκετά επεισόδια, ενώ και κάποιες επιπλέον που ο συγγραφέας έχει ήδη ανακοινώσει και ίσως γράψει σίγουρα δεν προλαβαίνει να τις ολοκληρώσει άμεσα. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με το variety, θα επρόκειτο για έναν απροσδιόριστο αριθμό επεισοδίων της μιας ώρας, χωρίς το δημοσίευμα να δίνει άλλες περαιτέρω πληροφορίες “The one-hour show would be based on the series of fantasy novellas by George R. R. Martin, which follow the adventures of Ser Duncan the Tall (Dunk) and a young Aegon V Targaryen (Egg) 90 years prior to the events of “A Song of Ice and Fire”.


Λίγο μετά από αυτή την δημοσίευση του Variety ήρθε και ο James Hibberd (συγγραφέας του βιβλίου Fire Cannot Kill a Dragon ) με μια δημοσίευση στο EW στην οποία ανέφερε ότι ετοιμάζονται και άλλες σειρές στο κόσμο του “A Song of Ice and Fire” από το ΗΒΟ, πέρα από την μεταφορά των νουβέλων. Μεταξύ αυτών, μας γράφει, είναι και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα λίγο πριν το Game of Thrones, η “Επανάσταση του Robert Bartheon/Robert’s Rebellion”, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες ή οτιδήποτε άλλο, θυμίζοντας μας, ταυτόχρονα, ότι σε κάθε φάση το ΗΒΟ, από τα υπόψη πρότζεκτ, δίνει το πράσινο φως σε ένα ή δυο, όπως συνέβη και με το House of the Dragon, καθώς στις αρχικές ιδέες ήταν το LongNight/Bloodmoon που ακυρώθηκε στον πιλότο, μια ιδέα για σειρά στην Παλιά Βαλύρια (Old Valyria/Empire of the Ash), η Κατάκτηση του Aegon, η Επανάσταση των Blackfyre/The Blackfyre Rebellion και η Επανάσταση του Robert Bartheon/Robert’s Rebellion.

But that’s not all. HBO has been meeting with other top writers pitching others ideas based on Martin’s works. Among the ideas being contemplated is a prequel series based on Robert’s Rebellion, the war for the Iron Throne that upended Westeros a couple of decades before the events in Thrones. All the ideas are prequels; there are no sequels or spinoffs from the original series currently under consideration.

Βέβαια, ο Μάρτιν στα πρώτα αυτά 5 πρότζεκτ είχε απορρίψει την Επανάσταση του Robert γιατί δεν τον ενδιέφερε (ας μην ξεχνάμε και την αδυναμία που έχει στους Targaryen) και αυτήν για μια σειρά Dunk & Egg, επειδή δεν ήθελε να συμβεί ξανά ότι συνέβη και στο “Game of Thrones” όπου το σόου τον προσπέρασε και δεν είχε -και έχει- εκδώσει τα βιβλία. Ίσως, όμως, να άλλαξε γνώμη.

Απάντηση