“Human beings are the creatures of desire. They twist and bend as I require it. If I thought otherwise, I would crack, like Delirium.” – Desire

Έφτασε η ώρα (και) για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του γνωστού κόμικ “The Sandman” του Άγγλου Neil Gaiman , ο οποίος ήταν , επίσης , συγγραφέας του μυθιστορήματος “American Gods” που έγινε πετυχημένη σειρά , ενώ , έχει συμβάλει και στη συν-(γ)γραφή του “Good Omens” που έγινε και αυτό σειρά , φέτος. Βέβαια, για να γίνει η συμφωνία να μεταφερθεί το κόμικ στην μικρή οθόνη πέρασε από σαράντα κύματα και ήταν εντυπωσιακό -με την καλή έννοια- που το Netflix και η Warner Bros τελικά τα βρήκαν συνεργαζόμενες , πλέον , σε αυτό το project! Η εν λόγω παραγωγή φαίνεται ότι είναι αρκετά ακριβή. Πολλά στούντιο είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μεταφοράς , αλλά δεν ευδοκίμησε κάποια συμφωνία , ενώ , φημολογείται ότι είναι η πιο ακριβή σειρά στη τηλεόραση που θα γίνει από την DC Entertainment. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγγραφή του σεναρίου θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπου συντελεστές και ο Allan Heinberg , ο οποίος ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας “Wonder Woman”.

Illustration of the Sandman from Neil Gaiman's Vertigo comic 'Sandman'

H μεταφορά θα είναι μια live-action σειρά 11 επεισοδίων σύμφωνα με το The Hollywood Reporter βασιζόμενη στο κόμικ The Sandman (Vertigo) , το οποίο ακολουθεί τα ταξίδια του χαρακτήρα ονόματι Dream a.k.a. Μορφέα* / Morpheus (or Dream of the Endless) , ενός ανθρωπόμορφου όντος με θεϊκές δυνάμεις που χειραγωγεί τα όνειρα και την πραγματικότητα. Ο Μορφέας είναι ένας θεός , λοιπόν , πoy ελέγχει τα όνειρα και μέρος μιας ομάδας που είναι γνωστή ως οι Endless; μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Death , Desire , Destiny , Despair , Delirium και Destruction(a.k.a. The Prodigal).

Still of Morpheus from Neil Gaiman Sandman comic

Η ιστορία του κόμικ “The Sandman”, πιο συγκεκριμένα, περιστρέφεται γενικά γύρω από τον χαρακτήρα Dream , ο οποίος είναι και ένας εκ των 7 Endless. Οι Endless μετράνε δισεκατομμύρια χρόνια σε ηλικία και ο καθένας εκπροσωπεί μια δύναμη της φύσης , όπως αναφέρθηκε. O Dream που εν τω μεταξύ και συν το χρόνω έχει αποκτήσει πολλά επιπλέον ονόματα , όπως Μορφέας κλπ , είναι η ανθρωπόμορφη έκφραση των ονείρων και κατοικεί στο βασίλειο του , ονόματι “The Dreaming” , του οποίου έχει τον απόλυτο έλεγχο, παλεύοντας με τον εαυτό του να προσαρμοστεί και να αλλάξει. Στην αρχή της ιστορίας , ο Μορφέας “καλείται” διά ενός τελετουργικού και κρατείται φυλακισμένος για 70 χρόνια. Όταν δε καταφέρνει να αποδράσει εκδικείται τους δεσμώτες του και επιστρέφει στο βασίλειό του , το οποίο , όμως , έχει παρακμάσει και πρέπει να το ξαναφτιάξει.

Panel from Sandman Vertigo Comic

Το ενδιαφέρον στοιχείο της ιστορίας του Neil Gaiman είναι ότι δεν αναφέρεται στα όνειρα μόνο κυριολεκτικά , αλλά και μεταφορικά εννοώντας τις επιθυμίες που έχουμε στη ζωή και το τι θέλουμε να πραγματώσουμε. Ο συγγραφέας βάζει στην ιστορία και τον Shakespeare σε ένα πολύ ενδιαφέρον concept για να εξηγήσει μέσα από αυτόν και την συμφωνία που κάνει με τον Μορφέα , τι κόστος έχουν τα όνειρα για την πραγματοποίησή τους , καθώς , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , “το κόστος του να αποκτάς αυτό που επιθυμείς , είναι το να αποκτάς αυτό που κάποτε επιθυμούσες“- “But he did not understand the price. Mortals never do. They only see the prize, their heart’s desire, their dream… But the price of getting what you want, is getting what you once wanted.” – Κατά συνέπεια , η ιστορία διατρέχει πολλά επίπεδα και υπάρχει πλούσιο υλικό να διαλέξουν τι θα μας δώσουν στη πρώτη σεζόν.

“Things need not have happened to be true.Tales and dreams are the shadow-truths that will endure when mere facts are dust and ashes and forgot”

Αποτέλεσμα εικόνας για things need not have happened to be true

Στο IMDB βρίσκουμε μια μικρή περίληψη (Sandman IMDb),η οποία έχει ως εξής:

“A wizard attempting to capture Death to bargain for eternal life traps her younger brother Dream instead. Fearful for his safety, the wizard kept him imprisoned in a glass bottle for decades. After his escape, Dream, also known as Morpheus, goes on a quest for his lost objects of power.”/Ένας μάγος στην απόπειρα του να πιάσει τον Θάνατο για να “παζαρευτεί” μαζί του ώστε να του δώσει αιώνια ζωή παγιδεύει τον νεότερο αδελφό του Dream αντ’ αυτού. Φοβούμενος για την ασφάλεια του ο μάγος τον κρατάει φυλακισμένο σε ένα γυάλινο μπουκάλι για δεκαετίες. Μετά την διαφυγή του, ο Dream ,γνωστός και ως Μορφέας , ξεκινάει την αναζήτησή του για χαμένα αντικείμενα της δύναμης.

Still of Morpheus from Sandman Neil Gaiman comic

Ακόμα δεν υπάρχουν νέα για το κάστινγκ αλλά το κοινό έχει ήδη εκφράσει την προτίμηση του σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να υποδυθεί τον πρωταγωνιστή και δεν μπορούμε να πούμε ότι διαφωνούμε κιόλας! Adam Driver , είμαστε έτοιμοι!

Εικόνα

Δεν υπάρχουν , επίσης , πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες αναφορικά με την υπόθεση της σειράς , όμως είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει λόγω των μερών που συμμετέχουν στο project , δεδομένου ότι το Netflix έχει στη διάθεση του αρκετά χρήματα , τα οποία κατά το παρελθόν δεν έχει διστάσει να τα επενδύσει για την μεταφορά σε σειρά διάφορων κόμικ. Η σειρά αναμένεται να είναι διαθέσιμη στη πλατφόρμα του Νetflix και όχι της Warner Bros (κεντρική πλατφόρμα streaming υλικού προερχόμενου από το DC Universe). Αυτή η συνεργασία ίσως δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσει το Netflix μετά το πέρας της συνεργασίας του με την Marvel και τον άδοξο τερματισμό αρκετών σειρών με χαρακτήρες της Marvel που πήγαιναν αρκετά καλά. 

*Ως Sandman είναι γνωστή η μυθική μορφή στη λαϊκή παράδοση του βορειοερυωπαικού χώρου που βοηθάει τον κόσμο να κοιμηθεί και του φέρνει καλά όνειρα.
*Ήδη έχει μεταφερθεί στο Netflix σε σειρά το κόμικ Lucifer (για την ακρίβεια μετά την 3η-4η σεζόν την ανέλαβε το streaming κανάλι) του ίδιου συγγραφέα.D76M2jUV4AAX-vt
*Έχουμε και μια πρόταση για το τραγούδι των τίτλων “Sweet dreams are made of this”
*Δεν είναι διόλου απίθανο και ένα crossover με τον γνωστό μας Lucifer
και με την ακόλουθη στιχομυθία :

Lucifer: “The million lords of hell stand arrayed about you. Tell us, why we should let you leave? Helmet or no, you have no power here — what power have dreams in Hell?”Morpheus: “You say I have no power? Perhaps you speak truly. But — you say that dreams have no power here? Tell me, Lucifer Morningstar… Ask yourselves, all of you, what power would Hell have if those here imprisoned were not able to dream of Heaven?”

Απάντηση