Την Παρακευή 15 Ιανουαρίου κυκλοφόρησαν στο Disney+ τα 2 πρώτα επειδόδια της πολυαναμενόμενης σειράς WandaVision, της σειράς, που καλείται να μας καλύψει το σύνδρομο στέρησης που αποκτήσαμε μετα από μια ολόκληρη χρονιά χωρίς κανένα project της Marvel. Ήδη από τα trailer φαινόταν πως υπηρχε η πρόθεση αυτή η σειρά να μην θυμίζει τίποτα από οσα μας έχει προσφέρει μέχρι τωρα το studio, και τα δύο πρώτα επεισόδια υποστηρίζουν αυτή την πρόθεση στο έπακρο.

Μετά από το επικό κλείσιμο του Infinity saga, η Marvel έφτασε, πλέον, στο σημείο όπου δεν αρκεί μόνο να βγάζει καλές σουπερηρωικές ταινίες για να γα προσελκύσει το κοινό, αλλά θα πρέπει να προσφέρει φρέσκο και πρωτότυπο υλικό. Αυτό φάνηκε ήδη με την ανακοίνωση πληθώρας καινούργιων σειρών, που θα προβληθούν στο Disney+, καθώς φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως το studio μετατοπίζει το βάρος προς τον τομέα του steaming και ως εκ τούτου ποντάρει περισσότερο στον τομέα των σειρών παρά των ταινιών (κάτι που ολοφάνερα ισχύει και για το Star Wars franchise). Έτσι, αποφασίστηκε η σειρά, που θα λανσάρει τη νέα αυτή εποχή, να είναι η σειρά με το πιο ασυνήθιστο ζευγάρι και κατ’ επέκταση να είναι και η ίδια ασυνήθιστη, ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο κολοσσός, που ακούει στο όνομα Marvel, δεν θα ξεμείνει ποτέ από φρέσκες ιδέες. Αυτό ήθελαν ήδη από το trailer να γίνει ξεκάθαρο κι έτσι από τα πρώτα κιόλας δείγματα που είχαμε για αυτή σειρά φαινόταν πως θα επρόκειτο για ένα μείγμα vintage και σουρεάλ στοιχείων. Βέβαια, πολλοί πίστεψαν (μαζί με αυτούς κι εγώ) πως επρόκειτο για ένα τέχνασμα, προκειμένου να προσελκύσουν το κοινό, και πως το promotion της σειράς έδινε στην “παραξενιά” αυτής πολύ μεγαλύτερη σημασία απ’ όση όντως θα δινόταν στο υλικό που θα βλέπαμε στις οθόνες μας. Ε, λοιπόν, τα 2 εναρκτήρια επεισόδια απέδειξαν πως αυτή η ομάδα δύσπιστων ήταν εντελώς λάθος.

Η σειρά είναι όπως ακριβώς υποσχόταν πως θα είνα: ένα ευχάριστο και παράξενο sitcom, που γεννά νοσταλγικά αισθήματα στους λάτρεις των αμερικάνικων 60s και που μόνο μικρά διάσκορπα teases μας θυμίζουν πως εντάσσεται στο superhero genre. Πραγματικά, οι στιγμές που το ευχάριστο κωμικό family friendly κλίμα σπάει είναι ελάχιστες και δοσμένες με έναν παράξενο και σχεδόν τρομακτικό τρόπο, σαν να νιώθεις κι εσύ ο ίδιος πως διαταράσσουν την ήρεμη καθημερινότητα σου. Γενικά η σειρά χωρίς να έχει την τρελή ένταση ή την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή σε κάνει να περνάς πολύ ευχάριστα και να ανυπομονείς για την συνέχεια, γεγονός που επιτυγχάνεται και με την ατμοσφαιρική σκηνοθεσία μα και με τις πολύ όμορφες ερμηνείες της Elizabeth Olsen και του Paul Bettany. Ελπίζουμε και τα υπόλοιπα επεισόδια να ακολουθήσουν το ίδιο μοτίβο και εάν αυτό συμβεί θα μιλάμε για ένα από τα, ίσως όχι πιο επικά προϊόντα της Marvel, αλλά σίγουρα για ένα από τα πιο διασκεδαστικά.

Απάντηση