Το 2020 τηλεοπτικά δεν μας έφερε τελικά τις μεγάλες σειρές φαντασίας, επιστημονική ή επικής, που αναμέναμε έχοντας ως δεδομένο ότι τα γυρίσματα τους δεν θα διακόπτονταν. Ωστόσο, με την απρόσμενη τροπή που πήραν τα πράγματα -που φυσικά κανείς δεν θα μπορούσε να έχει προβλέψει-σχεδόν όλες από αυτές, πλην του Mandalorian, πήγαν πίσω διότι ανέβαλαν τα γυρίσματα τους! Ας δούμε λοιπόν τι σειρές αναμένουμε εντός του νέου έτους, γιατί όπως φαίνεται θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω:

I. WandaVision – Disney+ 

Ποδαρικό θα μας κάνει η σειρά Wanda Vision που κυκλοφορεί 15 Ιανουαρίου στο Disney+ (το οποίο φαίνεται δύσκολο να έρχεται στην Ελλάδα ακόμα και φέτος, καθώς το roll out το 2021 στην Ανατολική Ευρώπη θα αφορά κυρίως τις χώρες Ρωσία, Ουγγαρία, Τσεχία). Η σειρά θα είναι limited και θα μας δείχνει την κυριολεκτικά φανταστική οικογενειακή ζωή των Wanda (Elizabeth Olsen) και Vision (Paul Bettany) με συνεχείς αναφορές και απομιμήσεις γνωστών sitcom σειρών των Η.Π.Α., οπότε θα είναι για τους καλά διαβασμένους. Πρόκειται για την πρώτη σειρά Marvel του Disney+, ενώ, οι πολλαπλές πραγματικότητες με τα παράλληλα σύμπαντα φημολογείται ότι θα στήσουν το σκηνικό για τον Doctor Strange και την ταινία Multiverse of Madness.

II.Falcon and the Winter Solder – Disney+ 

Ακολούθως, έρχεται στο Disney+, στις 19 Μαρτίου, η σειρά The Falcon and the Winter Soldier με τους Anthony Mackie και Sebastian Stan και με ένα πολύ μεγάλο budget. Το trailer δεν δίνει πολλά στοιχεία για την υπόθεση της σειράς, αλλά γνωρίζουμε από δημοσιεύματα ότι η σειρά θα λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της ταινίας Avengers: Endgame (2019) και ότι οι δυο πρωταγωνιστές έχουν μια περιπέτεια που δοκιμάζει τις ικανότητες και τις δυνάμεις τους καθώς πολεμούν την αναρχική ομάδα “Flag-Smashers”. Πέρα από τα ενδεχόμενα crossover με άλλες ταινίες και σειρές δεν μας εξάπτει κάτι ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον στην εν λόγω σειρά. Ο Sebastian Stan έχει δοκιμαστεί και σε άλλες ταινίες εκτός Marvel, όπου έχει αποδείξει ότι είναι καλός ηθοποιός, ενώ, ο Anthony Mackie απογοήτευσε στην 2η σεζόν του Altered Carbon έχοντας και εκεί μονίμως το ένα και μοναδικό ύφος και στυλ υποκριτικής του νευριασμένου που είναι έτοιμος να τα σπάσει ανά πάσα στιγμή (ίσως φταίει η συμμετοχή σε ταινίες Marvel με υπερήρωες, ίσως ο σκηνοθέτης, μένει να δούμε).

III. Loki – Disney+ 

Τον Μάιο έρχεται η προτελευταία (;) μάλλον σειρά της Disney από το σύμπαν της Marvel, Loki, με τους Tom Hiddleston και Owen Wilson, ένα δίδυμο που είναι από μόνο του αρκετός λόγος για να δούμε την σειρά. Από το trailer βλέπουμε ότι πάνε τον Loki στην μυστήρια οργάνωση Time Variance Authority αφότου αυτός έχει ήδη κλέψει την Tesseract και κατά την διάρκεια των γεγονότων της ταινίας Avengers: Endgame (2019). Ταξιδεύει, φυσικά, στο χρόνο αλλάζοντας την ιστορίας της ανθρωπότητας, αλλά στο τέλος παγιδεύεται και ο ίδιος.

Να σημειώσομε μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια που απευθύνεται κυρίως στο αμερικάνικο κοινό: Στο trailer της επικείμενης σειράς Loki της Disney+ βλέπουμε τον Loki να πηδά από ένα αεροπλάνο ντυμένος με κουστούμι, μαύρα γυαλιά και μια τσάντα τύπου χαρτοφύλακα. Η συγκεκριμένη σκηνή είναι ευθεία αναφορά στην πιο μυστηριώδη άλυτη υπόθεση αεροπειρατείας στην ιστορία των Η.Π.Α., γνωστή ως “The Mystery of D.B. Cooper”. To 1971 ένας έως σήμερα αγνώστου ταυτότητας άντρας με το ψεύτικο όνομα D.B. Cooper επιβιβάστηκε σε ένα αεροσκάφος Boeing 727 και απειλώντας να το ανατινάξει με μια βόμβα που είχε μαζί του απέσπασε το ποσό των 200.000 δολαρίων (είχε μεγαλύτερη αξία εκείνη την περίοδο το εν λόγω ποσό). Ο τρόπος που εξαφανίστηκε από το αεροπλάνο και το τι απέγινε μετά είναι εξίσου περίεργα και μυστήρια όπως η ταυτότητα του, καθώς, εν μέσω της πτήσης, πήδηξε από το αεροπλάνο φορώντας ένα αλεξίπτωτο και έχοντας μαζί του τα χρήματα. Ωστόσο, από εκεί και πέρα, κανείς δεν ξέρει τι απέγινε. Η υπόθεση παραμένει άλυτη με αρκετά βίντεο στο youtube να παραθέτουν πιθανούς υπόπτους και διάφορες εκδοχές του τι συνέβη, ενώ το πρόσφατο ντοκιμαντέρ του ΗΒΟ “The Mystery of D.B.Cooper” είναι χειρότερο από τα μισά βίντεο του youtube, καθώς όχι μόνο δεν αναφέρει τίποτα νέο αλλά δεν έχει και όλα τα στοιχεία που βρίσκει κανείς σε ένα από τα πολλά βίντεο του youtube που αναλύουν το μυστήριο.

Εικόνα
Εικόνα

IV. Hawkeye – Disney+

Τελευταία σειρά τους σύμπαντος της Marvel στο Disney + φαίνεται να είναι η σειρά Hawkeye που αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα το 2021, μάλλον το φθινόπωρο, αν όλα πάνε καλά. Πέρα από το καστ (Jeremy Renner και Hailee Steinfeld) δεν γνωρίζουμε πολλά για την σειρά και δεν είναι βέβαιο ότι θα συγκεντρώσει μεγάλο κοινό, όπως οι προηγούμενες τρεις.  

The Hawkeye TV Series Release Date, Where to Stream? - OtakuKart

V. The Bad Batch – Disney+

Οι φανς της anime σειράς Clone Wars animated γνωρίζουν την ομάδα πειραματικών elite κλώνων γνωστών ως The Bad Batch. Σύμφωνα με την Disney, η καινούργια animated σειρά θα ακολουθεί αυτή την ομάδα, την επονομαζόμενη και ως Bad Batch, “καθώς βρίσκουν τον δρόμο τους σε έναν γαλαξία που αλλάζει όλο και πιο γρήγορα εξαιτίας των αποτελεσμάτων του Πολέμου των Κλώνων. Κάθε μέλος της ομάδας Bad Batch -μιας μοναδικής ομάδας κλώνων που διαφέρει γενετικά από τα αδέλφια τους του Στρατού των Κλώνων- κατέχει μια μοναδική εξαιρετική ικανότητα που τους κάνει φοβερά αποτελεσματικούς στρατιώτες και δυνατό πλήρωμα. Στην μετά τον Πόλεμο των Κλώνων εποχή θα αναλάβουν μισθοφορικής φύσεως αποστολές καθώς προσπαθούν να επιβιώσουν και να βρουν καινούργιο νόημα ύπαρξης“.

VI. Star Wars: Visions – Disney+

Τα μοναδικά γνωστά στοιχεία για την εν λόγω σειρά είναι ότι πρόκειται για μικρά animated επεισόδια από ένα Ιαπωνικό anime στούντιο

VII. The Book of Boba Fett – Disney+

Με την 3η σεζόν του The Mandalorian να κάνει διάλλειμα και να επιστρέφει το 2022 μετά από μια πολύ καλή και δυνατή 2η σεζόν που μας έδωσε την χρονιά που πέρασε, έχουμε να αναμένουμε την επικείμενη σειρά The Book of Boba Fett. Προς το τέλος της σειράς Mandalorian είδαμε τον κυνηγό επικηρυγμένων Boba Fett να επιστρέφει και να συνεχίζει το ταξίδι του, όπως θα το δούμε να ξετυλίγεται στην επικείμενη σειρά εντός του 2021. Η σειρά είναι ήδη στο στάδιο της παραγωγής με εκτελεστικούς παραγωγούς τους Jon Favreau και Dave Filoni, ενώ, η ιστορία θα εκτυλίσσεται στο χρονικό πλαίσιο του Mandalorian. Ο Boba Fett έκανε πρώτη φορά ντεμπούτο στη μεγάλη οθόνη με την ταινία  Star Wars: The Empire Strikes Back και αμέσως έγινε αγαπημένος χαρακτήρας του κοινού.

VIII. Foundation – Apple TV+

H σειρά Foundation (είχε διακόψει τα γυρίσματα αλλά από τον Οκτώβριο συνεχίζονται) θα κυκλοφορήσει εντός του 2021 στην Apple tv+ και βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων του Isaac Asimov (το πρώτο εκδόθηκε το 1951), η οποία θεωρείται ότι επηρέασε πολλά αντίστοιχα έργα επιστημονικής φαντασίας που ακολούθησαν στην μετέπειτα εποχή. Αρχικά, βέβαια, το έργο είχε δημοσιευθεί σε μικρές ιστορίες στο Astounding Magazine το 1942 και η υπόθεση αφορούσε την ανθρωπότητα, η οποία πλέον έχει κατακτήσει το σύμπαν και οι άνθρωποι κατοικούν διασκορπισμένοι σε διάφορους πλανήτες υπό την κυριαρχία της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας (προγενέστερη αυτής του Star Wars).

Η επίσημη δε περιγραφή έχει ως εξής:

…η χιλιάδων χρόνων ιστορία του Foundation, μια ομάδα εξόριστων, οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι”ο μοναδικός τρόπος για να σώσουν την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία από την καταστροφή είναι να την αψηφήσουν

Η ιστορία των βιβλίων εκτυλίσσεται σε ένα χρονικό διάστημα χιλίων χρόνων και βασίζεται στην ικανότητα του Hari Seldon (Jared Harris) να προβλέπει το μέλλον μέσω μιας μεθόδου που ο ίδιος έχει αναπτύξει συνδυάζοντας τις γνώσεις του σε μαθηματικά, ιστορία και κοινωνιολογία. Προβλέπει, λοιπόν, ότι η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία θα καταρρεύσει και θα ακολουθήσει μια περίοδος χάους, την οποία περίοδο προσπαθεί να μειώσει σε χρονική διάρκεια. Έτσι, ιδρύει σε έναν απομονωμένο και έρημο πλανήτη μια κοινότητα ονόματι Foundation, αποτελούμενη από τα κατάλληλα άτομα με στόχο να συγκεντρώσουν και να διατηρήσουν όλη την γνώση της ανθρωπότητας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο (encyclopedia galactica). Ωστόσο, ο σκοπός της κοινότητας αυτής δεν είναι τελικά αυτός που προμηνύεται. Το ζουμί και η λογική της σειράς βιβλίων μπορεί να συνοψιστεί στην φράση “Violence is the last refuge of the incompetent.”, ότι η βία, δηλαδή, είναι η λύση που διαλέγουν οι ανίκανοι.

Στο καστ μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι Jared Harris και Lee Pace τους οποίους ανυπομονούμε να δούμε.

IX. Sandman – Netflix

Sandman' Netflix Series Sets Main Cast, With Tom Sturridge to Star - Variety

Έφτασε η ώρα (και) για τη μεταφορά στη μικρή οθόνη του γνωστού κόμικ “The Sandman” του Άγγλου Neil Gaiman , ο οποίος ήταν ,επίσης , συγγραφέας του μυθιστορήματος “American Gods” που έγινε πετυχημένη σειρά , ενώ , έχει συμβάλει και στη συν-(γ)γραφή του “Good Omens” που έγινε και αυτό σειρά , φέτος. Βέβαια, για να γίνει η συμφωνία να μεταφερθεί το κόμικ στην μικρή οθόνη πέρασε από σαράντα κύματα και ήταν εντυπωσιακό -με την καλή έννοια- που το Netflix και η Warner Bros τελικά τα βρήκαν συνεργαζόμενες , πλέον , σε αυτό το project! Η εν λόγω παραγωγή φαίνεται ότι είναι αρκετά ακριβή. Πολλά στούντιο είχαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τα δικαιώματα μεταφοράς , αλλά δεν ευδοκίμησε κάποια συμφωνία , ενώ , φημολογείται ότι είναι η πιο ακριβή σειρά στη τηλεόραση που θα γίνει από την DC Entertainment. Αξίζει να σημειωθεί πως στην συγγραφή του σεναρίου θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπου συντελεστές και ο Allan Heinberg , ο οποίος ήταν ο σεναριογράφος της ταινίας “Wonder Woman”. H μεταφορά θα είναι μια live-action σειρά 11 επεισοδίων σύμφωνα με το The Hollywood Reporter βασιζόμενη στο κόμικ The Sandman (Vertigo) , το οποίο ακολουθεί τα ταξίδια του χαρακτήρα ονόματι Dream a.k.a. Μορφέα* / Morpheus (or Dream of the Endless) , ενός ανθρωπόμορφου όντος με θεϊκές δυνάμεις που χειραγωγεί τα όνειρα και την πραγματικότητα. Ο Μορφέας είναι ένας θεός , λοιπόν , πoy ελέγχει τα όνειρα και μέρος μιας ομάδας που είναι γνωστή ως οι Endless; μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται οι Death , Desire , Destiny , Despair , Delirium και Destruction(a.k.a. The Prodigal).

Εικόνα

Η σειρά αναμένεται εντός του 2021 καθώς τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο με την παραγωγή να μην μας αποκαλύπτει έως τώρα το καστ!

X. Nightmare of The Wolf – Netflix

Εκτός από την 2η σεζόν του Witcher, την οποία περιμένουμε να δούμε το φθινόπωρο του 2021, το Netflix θα επεκτείνει και άλλο το 2021 το σύμπαν του Witcher με την επικείμενη animation spin-off σειρά με τίτλο “Nightmare of The Wolf”, η οποία έχει πλέον επισήμως logo και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Η εν λόγω σειρά θα είναι animation και θα αφορά τις περιπέτειες του μέντορα του Geralt, Vesemir.

netflix the witcher blood origin everything we know so far

*Ετοιμάζεται και άλλη μια spin-off σειρά του Netflix στο σύμπαν του Witcher με τίτλο “The Witcher:Blood Origin”, που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα την άνοιξη του 2021 έως τον Δεκέμβριο και άρα θα την δούμε το 2022.

XΙ. Vikings Valhalla – Netflix

Με την τελευταία σεζόν Vikings να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στις 30/12 και το τέλος της σειράς να αφήνει ένα κάποιο κενό που φυσικά εν μέρει καλύπτει και η σειρά The Last Kingdom, οι συντελεστές ήταν ήδη προετοιμασμένοι καθώς μας φέρνουν την συνέχεια στη saga των Βίκινγκ εντός του 2021 με την σειρά Vikings:Valhalla, η οποία έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα.

Netflix's 'Vikings: Valhalla' Season 1: Everything We Know So Far - What's  on Netflix

Μπορεί, λοιπόν, η εποχή των Βίκινγκ να σηματοδοτείται από την επίθεση στο Lindisfarne το έτος 793 μ.Χ., γεγονός στο οποίο εστίαζε και η σειρά, αλλά δεν τελειώνει ούτε με την επιδρομή της Αγγλίας από τον Great Heathen Army, ούτε με τις εμφύλιες συρράξεις μεταξύ των Βίκινγκ στα πατρώα εδάφη τους. Αντιθέτως, η ιστορία τους συνεχίζεται με εξίσου συναρπαστικά πρόσωπα, βασιλιάδες, εξερευνητές και κατακτητές που αναμένουμε να δούμε στην επικείμενη sequel σειρά “Vikings: Valhalla” εντός του 2021. Είναι γνωστό ότι η επικείμενη σειρά θα ξεκινάει χρονικά 100 χρόνια μετά το τέλος του Vikings και θα συμπεριλαμβάνει ιστορικές φιγούρες πλέον, παρά μυθικές, όπως οι Leif Erikson, Freydís Eiríksdóttir, Harald Hardrada και ο πιο γνωστός στους περισσότερους Γουίλιαμ ο Κατακτητής (William the Conqueror) εκ Νορμανδίας ορμώμενος και απόγονος του Ρόλο, ο οποίος χάραξε την ιστορία της Αγγλίας μετά την μάχη του Hastings το 1066 μ.Χ. Τα γυρίσματα της πρώτης σεζόν έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην Ιρλανδία και η πρεμιέρα έρχεται σύντομα, ίσως κιόλας δούμε κάποιο trailer μετά το τέλος της τελευταίας σεζόν Vikings.

Αν συνεχίσουν οι συντελεστές με τα sequels ίσως κάποτε να ενδιαφερθούν και για τους τους Βαράγγους, φύλα Βίκινγκ οι οποίοι συγκρότησαν τη βυζαντινή αυτοκρατορική φρουρά με σημαντική ισχύ μέχρι τον 13ο αιώνα.

XIΙ. Shadow and Bone – Netflix

shadow and bone april 2021 netflix release date

Η σειρά Shadow and Bone που έρχεται τον Απρίλιο του 2021 στο Netflix -με παγκόσμια πρεμιέρα- βασίζεται στη σειρά βιβλίων της Leigh Bardugo, γνωστά συλλογικά ως Grishaverse. Η ιστορία ακολουθεί την Alina Starkov, μια νεαρή ορφανή στρατιώτη και πολίτη ενός βασιλείου εμπνευσμένου από την Ρωσία με το όνομα Kingdom of Ravka. Αυτή απρόσμενα ανακαλύπτει μια φοβερή δύναμη που μπορεί να ενώσει την χώρα της, καθώς ο κόσμος είναι χωρισμένος στα δυο από ένα παραπέτασμα συνεχούς σκοταδιού όπου αφύσικα πλάσματα τρώνε ανθρώπινη σάρκα.

XIIΙ. Lord of The Rings (προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τον επίσημο τίτλο της σειράς) – Amazon

Η Άμαζον μας καλωσορίζει στη Δεύτερη Εποχή με την πολυαναμενόμενη σειρά του Άρχοντα του Δαχτυλιδιών που προς το παρόν δεν έχει κάποιον επίσημο τίτλο πέρα από Lotr on Prime, ενώ, έχει προκαλέσει εντύπωση το τρομερό budget της του 1 δις δολλαρίων. Τα στοιχεία που έως τώρα γνωρίζουμε είναι ολόκληρο το καστ, αλλά όχι ποιον συγκεκριμένα ρόλο έχει αναλάβει κάθε ηθοποιός και ότι τα 2 πρώτα επεισόδια έχουν ολοκληρωθεί με τα γυρίσματα να κάνουν προς το παρόν μια παύση και να συνεχίζουν αργότερα (αυτό ήταν το πλάνο ώστε να δουν με προσοχή τα 2 πρώτα επεισόδια και έπειτα να συνεχίσουν). Ο επίσημος στόχος είναι η σειρά να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο ή τον χειμώνα του 2021,αλλά κρατάμε μικρό καλάθι.

check | The Digital Hash - The Digital Hash

Με τα δεδομένα πάντως που έχουμε η πιο ασφαλής πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι το πιθανό τέλος της σειράς: Ο πόλεμος της Τελευταίας Συμμαχίας και η “ήττα” του Σάουρον, η σκηνή, δηλαδή, με την οποία ξεκινά το υπερθέαμα του Peter Jackson στη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Μακάρι οι συντελεστές να μην παρασυρθούν στο να δημιουργήσουν ένα κακέκτυπο του Game of Thrones και επίσης να μην μπολιάσουν υπέρ του δέοντος την υπόθεση με όλα τα gender και identity politics που κάνει κάθε παραγωγή αμερικάνικη και της ευρύτερης Αγγλόσφαιρας στις μέρες μας. Ίσως να ναι αργά βέβαια, όπως φαίνεται, και μάλλον θα παραμείνουμε ευγνώμονες για τις 2 κινηματογραφικές τριλογίες του Άρχοντα και του Hobbit που πρόλαβαν να γίνουν πριν επιβληθεί η καινούργια ατζέντα του Χόλυγουντ.

XIV. Wheel of Time – Amazon

“There are neither beginnings nor endings to the Wheel of Time. But it was a beginning… meet the cast of the Wheel of Time” .

Το Wheel of Time, του οποίου η παραγωγή της πρώτης σεζόν πρέπει να έχει ήδη ολοκληρωθεί, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021 ωστόσο θα ήταν περίεργο αν κυκλοφορούσε χρονικά κοντά με την σειρά του Άρχοντα. Φυσικά, μιλάμε για ακόμη μια φιλόδοξη προσπάθεια του Amazon να μεταφέρει ένα κατά γενική ομολογία μεγάλο (14 βιβλία) σε όγκο συγγραφικό πόνημα των συγγραφέων Robert Jordan και Brandon Sanderson. Με άλλα λόγια , ο παραγωγός , Rafe Judkins και η ομάδα του θα έχουν μπροστά τους εκ των πραγμάτων πολλά χρόνια δουλειάς , εάν θέλουν να μεταφέρουν ολόκληρο το έργο στην οθόνη.

Η επίσημη περιγραφή της Amazon έχει ως εξής:

Το επικό έργο φαντασίας τοποθετείται σε έναν επεκτεινόμενο , επικό κόσμο όπου υπάρχει μαγεία , αλλά μόνο οι γυναίκες μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Η ιστορία ακολουθεί την Moiraine , ένα μέλος ενός σκοτεινού και γεμάτου επιρροή γυναικείου μόνο οργανισμού αποκαλούμενος “Aes Sedai” , καθώς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι που συνδέει κόσμους μαζί με πέντε νέους άντρες και γυναίκες. Η Moiraine  πιστεύει ότι ένας από αυτούς ίσως είναι η μετενσάρκωση ενός ατόμου ιδιαιτέρως δυνατού , για τον οποίο οι προφητείες αναφέρουν ότι είτε θα σώσει την ανθρωπότητα , είτε θα την καταστρέψει. Η σειρά αντλεί στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό και Ασιατικό πολιτισμό και τις φιλοσοφίες τους. Πιο συγκεκριμένα , αντλεί στοιχεία από την κυνική φύση του χρόνου στο Βουδισμό και τον Ινδουισμό

Απάντηση