Η Apple στο πλαίσιο του Apple Worldwide Developers Conference έδωσε στην κυκλοφορία ένα teaser από την επικείμενη σειρά Foundation, η οποία προορίζεται για την πλατφόρμα της εταιρείας Apple TV Plus εντός του έτους 2021. Η σειρά είναι επιστημονικής φαντασίας και έρχεται σε μια χρονική περίοδο που οι σειρές και ταινίες επιστημονικής φαντασίας μεσουρανούν στη τηλεόραση και στο σινεμά.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη σειρά βιβλίων (το πρώτο εκδόθηκε το 1951) του Isaac Asimov, η οποία θεωρείται ότι επηρέασε πολλά αντίστοιχα έργα επιστημονικής φαντασίας που ακολούθησαν στην μετέπειτα εποχή. Αρχικά, βέβαια, το έργο είχε δημοσιευθεί σε μικρές ιστορίες στο Astounding Magazine το 1942 και η υπόθεση αφορούσε την ανθρωπότητα, η οποία πλέον έχει κατακτήσει το σύμπαν και οι άνθρωποι κατοικούν διασκορπισμένοι σε διάφορους πλανήτες υπό την κυριαρχία της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας (προγενέστερη αυτής του Star Wars).

Η επίσημη δε περιγραφή έχει ως εξής:

¨…η χιλιάδων χρόνων ιστορία του Foundation, μια ομάδα εξόριστων, οι οποίοι ανακαλύπτουν ότι”ο μοναδικός τρόπος για να σώσουν την Γαλαξιακή Αυτοκρατορία από την καταστροφή είναι να την αψηφήσουν/”…the thousand year saga of The Foundation, a band of exiles who discover that the only way to save the Galactic Empire from destruction is to defy it.”

Η ιστορία των βιβλίων εκτυλίσσεται σε ένα χρονικό διάστημα χιλίων χρόνων και βασίζεται στην ικανότητα του Hari Seldon (Jared Harris) να προβλέπει το μέλλον μέσω μιας μεθόδου που ο ίδιος έχει αναπτύξει συνδυάζοντας τις γνώσεις του σε μαθηματικά, ιστορία και κοινωνιολογία. Προβλέπει, λοιπόν, ότι η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία θα καταρρεύσει και θα ακολουθήσει μια περίοδος χάους, την οποία περίοδο προσπαθεί να μειώσει σε χρονική διάρκεια. Έτσι, ιδρύει σε έναν απομονωμένο και έρημο πλανήτη μια κοινότητα, Foundation, αποτελούμενη από τα κατάλληλα άτομα με στόχο να συγκεντρώσουν και να διατηρήσουν όλη την γνώση της ανθρωπότητας μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο (encyclopedia galactica). Ωστόσο, ο σκοπός της κοινότητας αυτής δεν είναι τελικά αυτός που προμηνύεται. Το ζουμί και η λογική της σειράς βιβλίων μπορεί να συνοψιστεί στην φράση “Violence is the last refuge of the incompetent.”, ότι η βία, δηλαδή, είναι η λύση που διαλέγουν οι ανίκανοι.

Πρωταγωνιστές είναι μεταξύ άλλων οι Jared Harris (Chernobyl ) και Lee Pace (The Hobbit trilogy).

Apple lands Isaac Asimov Foundation Series David Goyer & Josh Friedman –  Deadline

Είναι γνωστό ότι η Apple μέσω της δημιουργίας της streaming πλατφόρμας της, Apple TV Plus, διεκδικεί και αυτή ένα κομμάτι από την αγορά των streaming υπηρεσιών όπου Netflix, Disney και HBO ήδη έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος. Η πιο πρόσφατη επιτυχία στο Apple TV ήταν η σειρά The Morning Show. Η εταιρεία, όμως, ακόμα αναζητά μια σειρά που θα της φέρει μεγαλύτερη επιτυχία, θα τραβήξει την προσοχή και θα γίνει το σήμα κατατεθέν της.

Apple TV+ series 'Foundation' will be Ireland's largest-ever ...

*Η σειρά πέρα από τον κοροναϊό πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί, καθώς οι δημιουργοί της είχαν αρχίσει να δουλεύουν σε αυτή ήδη από το 2017 και υπό την αιγίδα διαφορετικού στούντιο.

Απάντηση