Μετά το τέλος του GoT ξεκίνησε κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου από πολλά στούντιο και streaming platforms για την επόμενη σειρά που θα “γεμίσει”το κενό ή θα κερδίσει έστω ένα καλό μερίδιο της πίτας από το κοινό που , όπως αποδείχθηκε , αγαπά το genre της φαντασίας και της μαγείας. Η Amazon έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά την κούρσα με σειρές όπως το Carnival Row και το Good Omens , ενώ , ήδη ετοιμάζει το “βαρύ πυροβολικό” με την prequel σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και τη σειρά Wheel of Time.

Αποτέλεσμα εικόνας για Wheel of Time

Για τον Άρχοντα γνωρίζουμε ήδη κάποια πράγματα (δείτε περισσότερα εδώ “Ακαλλαμπέθ πουλάκια μου”) , αλλά όχι και τόσα για τοWheel of Time , του οποίου είναι ήδη σε παραγωγή η πρώτη σεζόν. Φυσικά , μιλάμε για ακόμη μια φιλόδοξη προσπάθεια του Amazon να μεταφέρει ένα κατά γενική ομολογία μεγάλο (14 βιβλία) σε όγκο συγγραφικό πόνημα των συγγραφέων Robert Jordan και Brandon Sanderson .Με άλλα λόγια , ο παραγωγός , Rafe Judkins και η ομάδα του θα έχουν μπροστά τους εκ των πραγμάτων πολλά χρόνια δουλειάς , εάν θέλουν να μεταφέρουν ολόκληρο το έργο στην οθόνη.

Η επίσημη περιγραφή της Amazon έχει ως εξής:

Το επικό έργο φαντασίας τοποθετείται σε έναν επεκτεινόμενο , επικό κόσμο όπου υπάρχει μαγεία , αλλά μόνο οι γυναίκες μπορούν να την χρησιμοποιήσουν. Η ιστορία ακολουθεί την Moiraine , ένα μέλος ενός σκοτεινού και γεμάτου επιρροή γυναικείου μόνο οργανισμού αποκαλούμενος “Aes Sedai” , καθώς ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι που συνδέει κόσμους μαζί με πέντε νέους άντρες και γυναίκες. Η Moiraine  πιστεύει ότι ένας από αυτούς ίσως είναι η μετενσάρκωση ενός ατόμου ιδιαιτέρως δυνατού , για τον οποίο οι προφητείες αναφέρουν ότι είτε θα σώσει την ανθρωπότητα , είτε θα την καταστρέψει. Η σειρά αντλεί στοιχεία από τον Ευρωπαϊκό και Ασιατικό πολιτισμό και τις φιλοσοφίες τους. Πιο συγκεκριμένα , αντλεί στοιχεία από την κυνική φύση του χρόνου στο Βουδισμό και τον Ινδουισμό*.

Ο Rafe Judkins ανάρτησε φωτογραφία στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram με μέλη του καστ , μεταξύ των οποίων και η Rosamund Pike με την περιγραφή “There are neither beginnings nor endings to the Wheel of Time. But it was a beginning… meet the cast of the Wheel of Time :)” .

Η δεύτερη season ήδη έχει ξεκινήσει παραγωγή:

Βέβαια ακόμα πιο “σοκαριστική” ήταν η ανάρτηση του στο twitter που αποκάλυψε ότι ήδη έχει ξεκινήσει το γράψιμο της δεύτερης season , ενώ , ακόμα δεν έχει καν ολοκληρωθεί η παραγωγή της πρώτης.

Φαίνεται , λοιπόν , ότι όσο ρίσκο και να έχει η ανανέωση για δεύτερη σεζόν μιας σειράς και η παραγωγή αυτής . πριν καν κάνει την πρεμιέρα της η πρώτη . τα στούντιο είναι διατεθειμένα να το πάρουν (όπως έκανε το Netflix ανανεώνοντας ήδη το Witcher για δεύτερη σεζόν . χωρίς ακόμα να έχει κάνει πρεμιέρα η πρώτη) , δεδομένου ότι ο χρόνος είναι χρήμα και ο αγώνας έχει ξεκινήσει. Η αλήθεια είναι ότι οι παραγωγές έχουν γίνει πλέον πολύ ακριβές στις σειρές φαντασίας και τα στούντιο , ζυγίζοντας τα κόστη , θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να έχουν “χάσει” χρήματα για μια δεύτερη σεζόν που ίσως να μην παιχτεί ποτέ , παρά να χάσουν χρήματα από τον κόσμο που θα βαρεθεί να περιμένει να γυριστεί η δεύτερη σεζόν αν η πρώτη είναι μεγάλη επιτυχία εξαρχής και στραφεί σε κάποια άλλη εξίσου καλή σειρά φαντασίας άλλου στούντιο.

Σχετική εικόνα

Στο καστ έχει συμπεριληφθεί και ο αθάνατος -κατά κάποιους στα βιβλία- Roose Bolton ή κατά κόσμον Michael McElhatton , με αυτή την τόσο χαρακτηριστική φωνή. Eυτυχώς , δεν θα υποδυθεί κάποιον κακό χαρακτήρα (ο χαρακτήρας του ονομάζεται Tam Al’Thor),  γλυτώνοντας μας, δηλαδή , από το typecasting και θα έχει την ευκαιρία να παίξει κάτι διαφορετικό και να δείξει το ταλέντο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο showrunner της σειράς , Rafe Judkins , παραδέχτηκε με ένα γλυκό τουιτ ότι ενώ ήθελε αρχικά να αποφύγει ηθοποιούς από το Game of Thrones , δεν μπορούσε να αγνοήσει πόσο ταλαντούχος είναι ο Miachael McElhatton.

“….And if we’re gonna do it, we might as well take the man responsible for the Red Wedding and turn him into the father we all wish we had.”

Αποτέλεσμα εικόνας για Michael McElhatton wheel of time

Άλλα μέλη του καστ είναι η Madeleine Madden που την είδαμε ως μαθήτρια πρόσφατα στο Picnic at Hanging Rock μαζί με την Natalie Dormer , Josha Stradowski , Marcus Rutherford , Zoë Robins , Barney Harris , Daniel Henney και κάποιοι ηθοποιοί που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα η συμμετοχή τους :  Daryl Mccormack (Peaky Blinders) Naana Agyei Ampadu , Johann Myers (Mary Magdalene 2018) , Lolita Chakrabarti (Criminal: UK, Beowulf: Return to the Shieldlands) , Juliet Howland , Helena Westerman και Christopher Sciueref (300: Rise of An Empire , SkyFall , Exodus: Gods and Kings , The Last Kingdom.

Tα γυρίσματα ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα σε χώρες όπως η Τσεχία , η Σλοβενία , η Κροατία και η Γαλλία.

Post image
St. Wenceslas in Vysluni Zdroj

*Μέσα από δημοσιεύσεις του showrunner έχουμε και τους τίτλους μερικών επεισοδίων:

Επεισόδιο 1:“Leavetaking”

Επεισόδιο 2 :”Shadow’s Waiting”

Επεισόδιο 3:”A Place of safety”

Επεισόδιο 4:”The Dragon Reborn”

 

*The fantasy epic is set in a sprawling, epic world where magic exists, but only women can use it. The story follows Moiraine, a member of the shadowy and influential all-female organization called the Aes Sedai, as she embarks on a dangerous, world-spanning journey with five young men and women. Moiraine believes that one of them might be the reincarnation of an incredibly powerful individual, whom prophecies say will either save humanity or destroy it. The series draws on numerous elements of European and Asian culture and philosophy, most notably the cyclical nature of time found in Buddhism and Hinduism.

Απάντηση