Συνήθως οι σειρές με μάγισσες, βαμπίρ και δαίμονες είναι φθηνές παραγωγές του CW (όσον αφορά τουλάχιστον την μικρή οθόνη σ.freakydelia ευελπιστούμε ότι δεν αφήνει αιχμές για το Supernatural) και σπάνια βλέπουμε μια αξιοπρεπή και μη γραφική μεταφορά βιβλίων με τέτοιο περιεχόμενο. Κάτι τέτοιο συνέβη με την ευχάριστη έκπληξη που ήταν η σειρά A Discovery of Witches, η οποία δικαίως φέρει την υψηλή βαθμολογία που της έχουν δώσει στα Rotten Tomatoes και IMDB. H πρώτη σεζόν κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 2018 και στις 8 Ιανουαρίου αναμένουμε την πρεμιέρα της 2ης σεζόν. Προφανώς, οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι πρόκειται για μια ακόμη σειρά με μάγισσες και βαμπίρ, ωστόσο, έχει κλάση και είναι αρκετά πιο ραφιναρισμένη από τα κακέκτυπα και γκροτέσκα πλάσματα που μας σερβίρουν εδώ και χρόνια σειρές για εφήβους. Το δυνατό σημείο της σειράς είναι αρχικά η ιστορία της και ακόμη και χωρίς να έχουμε διαβάσει τα βιβλία της Dr Deborah Harkness ,που συλλογικά ονομάζονται “All Souls novels”, μπορούμε να κρίνουμε από το σενάριο ότι το πρωτογενές υλικό στο οποίο βασίστηκε το σενάριο είναι αρκετά καλό.

Η ιστορία αφορά υπερφυσικά πλάσματα που ζουν ανάμεσα μας στον σύγχρονο κόσμο, αλλά ακόμα περισσότερο αφορά την κοινότητα που έχουν διαμορφώσει μεταξύ τους αλλά και κάθε είδος από αυτά ξεχωριστά, την ιστορία του καθενός, την εξέλιξη και την κληρονομιά. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε βέβαια ότι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο αναπτύσσονται όλες οι άλλες ιστορίες είναι ένας έρωτας, μια ερωτική σχέση, μεταξύ δύο πλασμάτων ανηκόντων σε διαφορετικά είδη. Η Νταϊάνα που είναι μάγισσα και ο Μάθιου που είναι βαμπίρ συναντιούνται τυχαία ή μάλλον μοιραία και ο έρωτας τους είναι ακαριαίος, ο ορισμός του star crossed lovers* του Shakespeare, χωρίς, όμως, ο τρόπος που μας παρουσιάζεται να είναι cheesy. Περιττεύει να σημειώσουμε ότι ο έρωτας αυτός είναι στα όρια της ιεροσυλίας διότι αφορά δυο διαφορετικά είδη μαγικών πλασμάτων που διακατέχονται από ένα προαιώνιο μεταξύ τους μίσος, σχεδόν εγγενές, εφόσον κάπως έτσι είναι ο νόμος της φύσης μεταξύ των διαφορετικών ειδών: κάποιο κυριαρχεί και επιβάλλεται στα υπόλοιπα δια της ισχύος του.

Η πρώτη σεζόν τελειώνει με την Diana Bishop και τον Matthew Clairmont να ταξιδεύουν στον χρόνο και συγκεκριμένα στο έτος 1590 για να βρουν το χαμένο Βιβλίο της Ζωής. H αναζήτησή τους είναι γεμάτη δυσκολίες τόσο εξωτερικές όσο και μεταξύ τους, καθώς η Diana είναι μάγισσα και θνητή, ενώ, ο Matthew βαμπίρ με ότι συνεπάγεται αυτό διατροφικά και αθάνατος. Οι δυνάμεις της Νταϊάνα και η έκτασή τους είναι ακόμα άγνωστη τόσο σε αυτή όσο και σε εμάς, καθώς και αυτή τιςς ανακαλύπτει σιγά σιγά, όπως είδαμε στο φινάλε της πρώτης σεζόν.

A Discovery of Witches season 2 - release date, cast and trailer

Στα καινούργια πρόσωπα που θα δούμε είναι ο γνωστός Άγγλος συγγραφέας θεατρικών έργων Christopher Marlowe, ο οποίος με τα έργα του “έστρωσε τον δρόμο” για τον Shakespeare αν και πέθανε αρκετά νέος -μόλις 29 ετών- και με έναν μυστήριο τρόπο που στάθηκε αφορμή να αναπτυχθούν γύρω από το πρόσωπό του διάφορες θεωρίες συνωμοσίας. Αυτόν τον χαρακτήρα υποδύεται ο Tom Hughes, γνωστός από την σειρά Victoria, όπου υποδυόταν τον σύζυγο της βασίλισσας, Αλβέρτο.Ο Marlowe είναι ο κολλητός του Matthew και όπως φαίνεται και από το trailer αμφισβητεί ανοιχτά και απορρίπτει την Νταϊάνα. Φυσικά, η προσαρμογή της Νταϊάνα στην κοινωνία του 16ου αιώνα θα είναι σκληρή ούσα μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει διαφορετικά στον 21ο αιώνα, ενώ, ο Μάθιου έχοντας ήδη ζήσει αυτά τα χρόνια, όχι μόνο γνωρίζει πως να προσαρμοστεί, αλλά έχει και γνωστούς και φίλους στην κοινωνία που βρίσκονται. Βέβαια και αυτή ως ιστορικός ίσως είναι ενθουσιασμένη να γνωρίσει από κοντά προσωπικότητες ιστορικές για τις οποίες διάβαζε -και ποιος δεν θα ήταν;-. Ο Μάθιου θα βιώσει μια εσωτερική πάλη εφόσον ευρισκόμενος αιώνες πίσω στο παρελθόν και σε ένα διαφορετικό περιβάλλον αρχίζει να συμπεριφέρεται διαφορετικά, όπως ο τότε εαυτός του, και η Νταϊάνα ανακαλύπτει με τα ίδια της τα μάτια παλιά μυστικά του Μάθιου, καθώς γίνεται αυτόπτης μάρτυρας της πιο σκοτεινής του πλευράς.

A Discovery of Witches season 3 starts filming - Radio Times

Η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών, Teresa Palmer και Matthew Goode, είναι απίστευτη και σε συνδυασμό με το καλό σενάριο είναι λογικό που η σειρά είχε τέτοια επιτυχία στο να δείξει ένα υπερφυσικό ζευγάρι χωρίς να κριντζάρουμε. Η μοναδική, ίσως, απειροελάχιστη ένσταση ως προς την Palmer,η οποία είναι σπάνια περίπτωση φυσικού ταλέντου χωρίς σπουδές υποκριτικής-κατά δήλωσή της-, είναι η αυστραλιανή προφορά της, που, ενώ την πολέμησε γενναία, δεν την βοήθησε κιόλας να υποδυθεί μια Αμερικανίδα που προσποιείται ότι είναι Αγγλίδα. Ο Matthew Goode που έχει αποδείξει χρόνια τώρα το ταλέντο του σε κάθε είδος ταινίας και επιτέλους του δόθηκε η ευκαιρία να υποδυθεί έναν πιο μαγικό και υπερφυσικό χαρακτήρα, καθώς παραπονιέται ο ίδιος ότι είναι ο μοναδικός Άγγλος ηθοποιός που δεν έπαιξε ποτέ σε καμία ταινία Χάρυ Πότερ, θα είναι έγκλημα να μην προταθεί έστω για Emmy. 

Οι πληροφορίες για την νέα σεζόν προέρχονται από τις διάφορες πρόσφατες συνεντεύξεις των ηθοποιών και τα βίντεο που έβγαλε το κανάλι Sky στο youtube για να την προμοτάρει.

*”From forth the fatal loins of these two foes, A pair of star-cross’d lovers take their life” 

 

Απάντηση