Με τρία, πλεόν, επεισόδια της έκτης σεζόν του “Fear The Walking Dead” on air αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε μήπως η αρχικώς low budget spin off σειρά του franchise παίρνει σιγά σιγά τα ήνια του TWDUniverse.

Fear The Walking Dead' Season 5: Ratings Finally Start Rising With Episode  13

Όπως μας έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό, η ναυαρχίδα του franchise, “The Walking Dead”, κοντεύει στο τέλος της με την ενδέκατη σεζόν που θα ξεκινήσει κάπου το 2021 -covid19 επιτρέποντος- και θα ολοκληρωθεί, καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο 2022, καθώς θα αποτελείται απο 22 επεισόδια. Παράλληλα, εκεί που νομίζαμε ότι το franchise πάει για κλείσιμο με την τριλογία των ταινιών του Rick, μετά το τέλος της σειράς TWD, οι συντελεστές μας έδωσαν μία ακόμα spin off σειρά, το “TWD: World Beyond”, για το οποίο, ενώ αρχικά σχεδιαζόταν να περιοριστεί σε δύο σεζόν, υπάρχουν σκέψεις να συνεχιστεί περαιτέρω (ασχέτως αν βάλλεται από παντού).

Walking Dead Boss Scott Gimple Interview On World Beyond, Fear, Carol And  Daryl, Rick Grimes Movies, More

Σε αυτό το σκηνικό “ολοκλήρωσης”, λοιπόν, έρχεται το “FearTWD” και κάνει μία απροσδόκητα δυναμική στερέωση στο franchise.

Fear the Walking Dead Season 6: New Villain Group Explained

Μέσα από προηγούμενα άρθρα που αφορούσαν στο franchise έχουμε επανειλημμένα επιχειρήσει να αναδείξουμε την “παρασκηνιακή” γοητεία του τελευταίου. Την ανάπτυξη, δηλαδή, των χαρακτήρων και της πλοκής παράλληλα με μία διαδικασία κοινωνικο-πολιτικής εξέλιξης, που εκτυλίσσεται αργά μεν, σταθερά δε.

Fear the walking Dead: A new world to fear

What’s your story? Wrath

TWD:World Beyond | Στοιχεία εξέλιξης, στασιμότητα της πλοκής

Εν προκειμένω, ξεφεύγοντας λίγο από αυτήν μας την προσέγγιση, θα θέλαμε να σταθούμε περισσότερο στην αυθυπαρξία του “FearTWD”. Ήδη, από την αρχή της σειράς, αυτό που μας είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον ήταν τα ζητήματα με τα οποία φάνηκε ότι θα καταπιανόταν. Σε αντίθεση με το “TWD”, το “FearTWD” ξεκίνησε από το χρονικό σημείο της έξαρσης του ιού και προσέγγισε ζητήματα όπως η αντίδραση του γενικού πληθυσμού στα πρώτα κρούσματα της πανδημίας και η αντιμετώπιση στοιχειωδών βασικών αναγκών που ανέκυψαν με την κατάρρευση του πολιτισμού, όπως η έλλειψη νερού. Δεν έλλειψαν, επιπλέον, βαθύτερες αναζητήσεις, όπως η αντανάκλαση της οικονομίας και της θρησκείας του πρότερου πολιτισμού σε ένα μετα-αποκαλυτπικό σκηνικό.

Fear The Walking Dead, Sicut Cervus: Things To Note

Πέραν αυτών των στοιχείων, όμως, η αλήθεια είναι πως το “FearTWD” περιορίστηκε εν τέλει σε ένα οδοιπορικό αναζήτησης μίας μόνιμης στέγης, με μικρής εμβέλειας εμπόδια, οφειλόμενων -κατά τη γνώμης μας- στο μικρό budget της σειράς. Η δε μετακόμιση σε αυτό του Morgan, παρότι για πολλούς εξελήφθη ως μία ώθηση της σειράς προς το TWD, στην πραγματικότητα εξυπηρέτησε, τουλάχιστον αρχικά, το χρονικό άλμα που ήθελαν να πετύχουν οι δημιουργοί και άφησε πίσω τα ζητήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω και έκαναν το TWD να ξεχωρίζει.

Σε περίπτωση δε που δεν εμφανιζόταν η Isabelle στην πέπμπτη σεζόν, θα πιστεύαμε ότι η σειρά πηγαίνει και αυτή σιγά σιγά για σβήσιμο. Η παραπάνω εμφάνιση, όμως, έδωσε το πρώτο στίγμα πως η σειρά δεν τελειώνει ακόμα, αφήνοντας μας να διερωτόμαστε τι πρόκειται να επακολουθήσει. Η αποσπασματική εμφάνιση στις δύο τότε και ήδη σήμερα τρεις σειρές του CRM αφήνει μια υπόνοια σύγκλισης που είναι άγνωστο ακόμα αν κατ’ αρχήν θα επιτευχθεί, αλλά και που: Θα υπάρξει μία ενδεχόμενη συνένωση των σειρών; θα υπάρξει μία νέα σειρά; στην τριλογία του Ρικ; σε κάποιο άλλο saga ταινιών;

Gilbert Speaks on Fear the Walking Dead S05 E05 | gilbertspeaks

Το δεύτερο στίγμα πως η σειρά δεν τελειώνει ακόμα ήταν το τέλος της πέμπτης και η αρχή της έκτης σεζόν. Το “FearTWD” ξεφεύγει επιτέλους από τους low budget villains των προηγούμενων σεζόν και αποκτά επιτέλους ένα πραγματικά συκγροτημένο κίνδυνο. Οι χαρακτήρες της σειράς παγιδεύονται διασκορπισμένοι σε ένα δίκτυο κοινοτήτων που διοικείται από το Ginny, η οποία δε μοιάζει σε τίποτα με ο, τι έχουμε συναντήσει μέχρι τώρα στο “FearTWD”. Το μέγεθος αυτού που έχουν να αντιμετωπίσουν δίνει από μόνο του στη σειρά μια προοπτική, η οποία ενισχύεται ακόμα περισσότερο από το ενδιαφέρον που δείχνει η Ginny για “τα ελικότπερα της Al”. Επιπλέον, έστω και αυτή η αστραπιαία εμφάνιση του CRM στο τρίτο επεισόδιο και δη σε μία μεγαλούπολη γεμάτη επιζώντες, δίνει μία νέα πνοή, ειδικά από τη σκοπιά της προσθήκης νέων χαρακτήρων στη πλοκή, σε ένα σκηνικό με ήδη πολλούς υποψήφιους νέους χαρακτήρες.

Fear the Walking Dead Season 5 Episode 14 recap: Virginia rejuvenates  series, Savior similarities on Today and Tomorrow

Η έκτη σεζόν φαίνεται ήδη άκρως ενδιαφέρουσα, χωρίς να έχουμε συναντήσει ακόμα όλους τους χαρακτήρες της σειράς. Η προσθήκη συνεχώς νέων υποψήφιων χαρακτήρων, η εξέλιξη της πλοκής σε διαφορετικά μέρη και η επιλογή ενός πραγματικού ισχυρού εμποδίου, όπως η Ginny, ανάμεσα στην επανένωσή τους, προμηνύει ένα ποιοτικό άλμα της σειράς σε σχέση με ο, τι έχουμε δει μέχρι τώρα.

Fear The Walking Dead's New Trailer Is Better Than The Last Two Seasons  Combined

Δυνάμει των ανωτέρω και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το “TWD” πάει για κλείσιμο, ενώ το “World Beyond” οδεύει σταθερά, ήδη από την αρχή, προς την απογοήτευση, μήπως ήρθε η ώρα του “FearTWD”; Τα δεδομένα μέχρι στιγμής αυτό δείχνουν.

Απάντηση