Με το παραπάνω αφισετάκι-εντάξει με την παραπάνω αφισάρα!- τώρα που το Walking Dead φτάνει προς το τέλος της σεζόν, προμοτάρει την νέα σεζόν του Fear the Walking Dead που κάνει πρεμιέρα στις 15 Απρίλη.

Δεν θα θέλαμε κάποια στιγμή οι δύο ομάδες να βρεθούν κάπου και να γίνει της μουρλής με μια υπερ-σειρά The Walking Dead; Μάλλον όχι και εξηγούμαστε: Το TWD, όταν πρωτοπροβλήθηκε, ήταν η όαση των post-apocalyptic-zombies series και των post-apocalyptic series γενικότερα όπως έπιασε το ζήτημα της επιβίωσης του ανθρώπινου είδους ή καλύτερα ο,τι απέμεινε από αυτό μέσα από την σκοπιά πρώιμων κοινωνικών σχηματισμών, και συνακόλουθα των ζητημάτων επιβίωσης, εγκατάστασης και συνύπαρξης αυτών. Και όλα τα παραπάνω με μια καταπληκτική ανάπτυξη χαρακτήρων που πραγματικά μας κρατούσε προσηλωμένους για αρκετές σεζόν. Η σειρά επίσης, αναπτύχθηκε με ένα μαεστρικό τρόπο πάνω στο κεντρικό ζήτημα της επιβίωσης: Όσο καλύτερα επίπεδα εγκατάστασης και συνύπαρξης επιτυγχάνονταν μειωνόταν ο κίνδυνος της επιβίωσης όσον αφορά τους walkers και αυξανόται όσον αφορά τους ανθρώπους μέσα σε μια συνάρτηση όπου η εξελικτική πορεία των κοινωνικών σχηματισμών, οι αστάθμητοι παράγοντες και ο ανταγωνισμός ήταν οι μεταβλητές που καθόριζαν την προέλευση και το επίπεδο της απειλής. Και παρά αυτό το εξαιρετικό κόνσεπτ κάπου κουραστήκαμε, ψάχνοντας ακόμα γιατί χάθηκε το παιχνίδι εγκλωβισμένοι εδώ και δύο σχεδόν σεζόν σε μια στατικότητα όσον αφορά την πλοκή.

Και εδώ έρχεται το Fear of The Walking Dead, ένα spin off με πολύ χαμηλότερο μπάτζετ, να μας κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον πιάνοντας την ιστορία του TWD από την χρονική στιγμή που ξέσπασε ο ιός. Και έτσι πιάνει ζητήματα με τα οποία το TWD δεν χρειάστηκε  να καταπιαστεί όπως  το πως αντέδρασε η μεγάλη μάζα του πληθυσμού στην έξαρση του ιού, πως αντιμετωπίστηκαν κρίσιμα ζητήματα επιβίωσης όπως η έλλειψη νερού και διάφορα άλλα όπως η θρησκεία και η οικονομία στην περίοδο της έξαρσης. Και αν ακολουθήσει την παραπάνω λογική θα μπορούσε να προσεγγίσει πολλά ακόμα ζητήματα υπό το πρίσμα της έξαρσης του ιού πράγμα που δεν θα μπορέσει να γίνει αν βρεθούν οι δύο ομάδες γιατί αυτό θα σήμαινε ένα βίαιο χρονικό άλμα του FTWD στο μέλλον και μάλλον η στατικότητα των τελευταίων σεζόν του TWD θα κατέληγε να το παρασύρει και αυτό.

Παρ’ όλα αυτά στο τρέιλερ της νέας σεζόν του FTWD βλέπουμε να γίνεται το πρώτο crossover μεταξύ των δύο σειρών, με τον Morgan να εμφανίζεται στο FTWD μετά από όσα έχουν προηγηθεί στο TWD, και όχι πχ πριν ενωθεί με την ομάδα του Ρικ, προκαταβάλλοντας μας έχουν ότι έχουν γίνει τεράστια χρονικά άλματα.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε στις 15 Απρίλη τι συνέβη. Προς το παρόν απολαύστε το τρέιλερ.

 

Απάντηση