Η καινούργια σειρά επιστημονικής φαντασίας της streaming πλατφόρμας HBO Max, Raised by Wolves, ολοκληρώθηκε και ο σκηνοθέτης και παραγωγός Ridley Scott χρησιμοποίησε την πλατφόρμα του reddit για να επικοινωνήσει με το κοινό και τους θαυμαστές του απαντώντας εκεί κάποιες ερωτήσεις σχετικές με την σειρά. Το AMA (ask me anything) είναι διαθέσιμο εδώ: https://www.reddit.com/r/television/comments/j3dq5n/i_am_ridley_scott_producer_of_the_new_hbo_max/ . 

Ξεχωρίσαμε τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και απαντήσεις από αυτές.

Ι. Πρώτα από όλα ερωτήθηκε ποια ήταν η έμπνευση πίσω από την εμφάνιση της “Μητέρας” όταν παίρνει την μορφή “necromancer” και αν την είχε εμπνευστεί από την αρχαία ελληνική μυθολογία. Οι περισσότεροι θεωρούσαμε ότι είναι απευθείας εμπνευσμένη από την μορφή του ανδροειδούς στην ταινία “Metropolis” του  Fritz Lang, αλλά μάλλον θα πάμε κουβά. Ο Ridley Scott απάντησε ότι η έμπνευση για αυτή την μορφή της Μητέρας προέρχεται από ένα άγαλμα του Άτλα που κρατάει τον κόσμο στις πλάτες του στη Νέα Υόρκη  στην πλατεία Rockefeller αλλά και ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία τον έχει επηρεάσει αρκετά.

New York Painting - New York City Rockefeller Center Atlas the Titan by Christopher Arndt

Raised by Wolves' on HBO: What is a Necromancer? | Decider

II. Ένας άλλος θαυμαστής ρώτησε τον σκηνοθέτη γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με μια σειρά και με την τηλεόραση γενικότερα. Ο Scott απάντησε (αφού ήδη είχε αναφέρει πως ξεκίνησε σαν σκηνοθέτης να εργάζεται στη τηλεόραση και όχι σε ταινίες κάτι που ήταν σχετικά άγνωστο) ότι θεωρεί πλέον την τηλεόραση τον “φυσικό διάδοχο” του σινεμά, διότι οι σκηνοθέτες, οι σεναριογράφοι ,οι ηθοποιοί κλπ. έχουν την ευκαιρία να αφηγηθούν πιο ολοκληρωμένες και εκτεταμένες ιστορίες σε σχέση με το σινεμά.

Trailer for Ridley Scott's Raised by Wolves is giving us strong Alien vibes  | Ars Technica

ΙΙΙ. Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η ερώτηση από κάποιον true φαν αν ο κόσμος του Raised by Wolves είναι ο ίδιος με τον κόσμο και το σύμπαν που έχει δημιουργήσει ο Riddley Scott στο  Alien franchise. Ο Scott απάντησε πως όχι και ότι η πρώτη ιστορία Alien δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να είναι κάποιο χρονικό διάστημα πριν την σειρά Raised By Wolves με την έννοια ότι το Nostromo πιθανότατα χρηματοδοτήθηκε από μια καλά οργανωμένη παγκόσμια οικονομία, ενώ, στη σειρά Raised by Wolves χρονικά βρισκόμαστε μετά από αυτή την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και το χάος που προκάλεσε ο πόλεμος της.

Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη σεζόν της σειράς εδώ

Απάντηση