Η τέταρτη σεζόν του Handmaid’s Tale ολοκληρώθηκε και απ’ o, τι φαίνεται θα συνεχίσουμε για πολύ ακόμα να “αρμέγουμε την αγελάδα” προσπαθώντας να επιμηκύνουμε όσο δεν πάει την ιστορία της June. Είναι, πλέον, αναμφισβήτητο ότι οι σεναριογράφοι στέρεψαν από ιδέες και ευρηματικότητα, ενώ, αυτός ο κατά τα άλλα απολαυστικά κυνικός (“worth a shot!”) Commander Lawrence (και ο Nick σε μικρότερο βαθμό) έχει γίνει ο “μοχλός”, ο από μηχανής θεός ενίοτε, που κινεί το σενάριο και την ιστορία όταν αυτή κολλάει. Τα δε άπειρα κοντινά πλάνα στο πρόσωπο της φοβερής κατά κοινή ομολογία ηθοποιού Elizabeth Moss (υποδύεται την June) πόσο ακόμα να κρατήσουν το ενδιαφέρον και την ένταση όταν αυτή δεν εξυπηρετείται από το σενάριο; Kαταντάνε κουραστικά. Ωστόσο, το κεντρικό θέμα της αυτοδιάθεσης των γυναικών, της εκμετάλλευσης και της παγίδευσης τους από ένα σύστημα (εν προκειμένω πατριαρχικό) είναι συνεχώς επίκαιρο, ξανά και ξανά (#FreeBritney)!

The Handmaid's Tail Season 4 finale: Date, cast, plot and start time | Marca

Τι συνέβη, λοιπόν, σε αυτή την σεζόν; Μετά από τα μύρια όσα, και εφόσον η υπομονή μας και οι ελπίδες μας είχαν φτάσει στο αμήν, η June κατάφερε να δραπετεύσει από το Gilead και να πατήσει στο καναδικό έδαφος – κάτι που περιμέναμε ή έστω είχε προοικονομηθεί ήδη από την 2η σεζόν -. φτάναμε στην πηγή νερό δεν πείναμε! H June έχοντας, πλέον, οριακά αναγκαστεί να αποδεχθεί πως η κόρη της Hannah θα παραμείνει ως έχει στο Gilead με την οικογένεια που την μεγαλώνει τα τελευταία (7;) χρόνια προσπαθεί να προσαρμοστεί στην καινούργια της ζωή ως ελεύθερη μαζί με τον σύζυγό της Luke, για χάρη του οποίου προσπαθεί – όσο προσπαθεί τέλος πάντων – να μάθει το οτιδήποτε για την κόρη τους Hannah. Εκεί, στον Καναδά βρίσκονται υπό καθεστώς προφυλάκισης εν όψει της επικείμενης δίκης τους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο οι Waterfords, των οποίων η συνάντηση με την June είναι αναπόφευκτη. Παράλληλα, στο Gilead η ιστορία συνεχίζεται και προβλέπεται στις επόμενες σεζόν να συνεχιστεί μέσα από την Janine, την Esther-ως άλλη June- και λογικά το δίδυμο Nick και Commander Lawrence (εν είδει agent provocateur;).

The Handmaid's Tale': How Did Nick and Commander Lawrence Get Away With  Their Plan?

Η ιστορία της June έχει ως κεντρικό πυρήνα την ανάγκη της για εκδίκηση και το που είναι ικανή να φτάσει για να την αποδώσει, ενώ, γίνεται ξεκάθαρο στον περίγυρό της και φυσικά σε εμάς πως έχει αλλάξει από το άτομο που ήταν πριν γίνει Handmaid στο Gilead. O Lawrence έχει απόλυτο δίκιο όταν την προειδοποιεί πως η εκδίκηση θα της αρέσει και θα την κάνει να νιώθει καλά σε βαθμό όμως που ποτέ δεν θα της είναι αρκετό και θα αποζητά συνεχώς και άλλη προσπαθώντας να γεμίσει το κενό που νιώθει μέσα της. Ομολογουμένως η σκηνή με την ομαδική δολοφονία του Fred εκ μέρους των γυναικών (με κάποια τραγική ειρωνεία καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος θανάτωσης είναι η ποινή των βιαστών κατά τας Γραφάς του Gilead) εν τέλει ήταν το fan service που αναμέναμε από την 1η σεζόν. Αξίζει δε να σημειωθεί πως για ακόμα μια φορά εκθειάζεται η πράξη της αυτοδικίας που τόσο είναι της μόδας τελευταία σε σειρές και ταινίες. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι επιπτώσεις θα έχει η δολοφονία του Fred για την June, εφόσον αυτή έλαβε χώρα στην “no man’s land”, δηλαδή σε έδαφος επί του οποίου κανένα κράτος δεν έχει αρμοδιότητα (ίσως κάποιο διεθνές όργανο;) και δεν διέπεται από κάποιο δίκαιο. Παρ’ όλα αυτά, η τελευταία της σκηνή με τον Luke και την μικρή Nichole υπονοεί πως πρέπει να φύγει άμεσα; την κυνηγούν αστυνόμοι γιατί θεωρείται διεθνής εγκληματίας; ξέρουν τι συνέβη; Αποχαιρετά την κόρη της αποδεχόμενη πως η επιθυμία της για εκδίκηση στο σημείο που έχει φτάσει είναι ασύμβατη με τον ρόλο της ως μητέρα της Nichole, ενώ ο Luke που την κοιτάζει τρομαγμένος και με κάποια αηδία συνειδητοποιεί ότι η June έχει ολοσχερώς αλλάξει από την June που είχε παντρευτεί και ότι δεν έχει σκοπό να παραμείνει στο σπίτι μαζί του και με την Moira για να παίξουν την ευτυχισμένη οικογένεια.

The Handmaid's Tale Season 4 Spoilers, Release Date, Cast News, Rumors, and  Predictions

Τι έχει σειρά για την June στην επόμενη σεζόν; Μα φυσικά η Serena και το μωρό της!

Εικόνα
Σε αυτό το mood ήμασταν όλο το 2020 Serena!

Το σενάριο σε σύγκριση με τις δύο πρώτες σεζόν έχει (χωρίς καν να αποπειραθούμε να θίξουμε το ζήτημα του εάν η June βίασε τον Luke), πλέον, πολλά κενά και λογικά άλματα, ενώ, όσον αφορά τον χαρακτήρα του Nick οι σεναριογράφοι τον πετσόκοψαν (Νοιώθουμε Vito Corleone στο Godfather”Look how they massacred my boy!”). Ενδεικτικά, από τα 3 πρώτα επεισόδια: Πρώτον ο Nick τι φάση; αγαπάει την June και αυτό συνίσταται στο να εφεύρει μια νέα αποικία για Handmaids μόνο και μόνο για να ζήσει η June δεχόμενος ότι θα συνεχίσει να ζει ως Handmaid και να βιάζεται για όσο ακόμα μπορεί να κυοφορήσει; αλήθεια βρε Nick αυτό είναι ζωή; καλυτέρα να άφηνες να την σκοτώσουν αν είναι έτσι. Δεύτερον για ποιο λόγο βάζεις σε ένα βανάκι όλη την ομάδα με την αρχηγό τους June που ξέρουν να συνεννοούνται και να λειτουργούν ως ομάδα χωρίς περαιτέρω φύλαξη πέρα από την θεία Λύντια;!!! Αλήθεια τώρα αυτό το αστυνομοκρατούμενο κράτος δεν πήρε περισσότερα μέτρα προφύλαξης; Τρίτον η Moira τι ζόρι τραβάει με τον Luke που δεν θέλει να πάει στην συγκέντρωση αφού ήδη κάνει τα μέγιστα και μεγαλώνει το παιδί της June από άλλον άντρα;! Και γιατί αγανακτεί ο Luke που η June έμεινε πίσω και δεν μπήκε στο αεροπλάνο χωρίς να σκεφτεί ότι το κάνει για την κόρη τους την Hannah; Κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά ότι Nick και η June φιλιούνται κανονικά δημόσια πριν αυτή μπει στο βανάκι με τις υπόλοιπες Handmaid’s και την θεία Lydia!

The Handmaid's Tale season 4 finale recap: A Gilead villain gets their due  | EW.com

Κάποιοι είμαστε μεγάλοι fan του Nick γιατί ενώ βοήθησε στην εδραίωση του Gilead έχει δει και βιώσει την τραγική κατάσταση που επέβαλλε στις ζωές των ανθρώπων και έχει με κάθε ευκαιρία βοηθήσει την June λειτουργώντας ως ένας διπλός πράκτορας εντός του Gilead. Ωστόσο, μετά από αυτή την σεζόν, που το γράψιμο του σεναρίου τον αδίκησε, τα μόνα δύο θετικά που κάνει είναι οι πληροφορίες που δίνει στην June για την Hannah και ότι ενορχηστρώνει μαζί με τον Lawrence την εκδίκηση/αυτοδικία της June προς τον Fred. Προσπαθεί ειλικρινώς να ρίξει το Gilead εκ των έσω; Δεν μας τον έδειξαν καθόλου πάλι παρά ελάχιστα για να δούμε τι σκέφτεται και τι θέλει, ενώ τα επεισόδια είχαν άπειρο filler και θα μπορούσαν να εστιάσουν και σε αυτόν! Τι ρόλο ας πούμε παίζουν οι πράκτορες του Gilead ονόματι Eyes; Συνδέονται και υπάγονται άμεσα στον Nick και τον υπακούουν τυφλά; Γνώριζαν τι θα συμβεί στον Fred; Είναι ο Nick μέρος της Αντίστασης μαζί με αυτούς(Eyes);! Τέσσερις σεζόν και ακόμα να μάθουμε…

The Handmaid's Tale' Recap: Season 4, Episode 9 — 'Progress' | TVLine

Τέλος ο Tuello πέρα από το πόσο σκουληκιάρικα(sic) ξηγήθηκε στην June έχει και κάποια άρρωστη ψύχωση και εμμονή με την Serena; Τίνος είναι βρε γυναίκα το παιδί;! Και εσύ Serena μου τι στο καλό συμβαίνει στο μυαλό σου; Τρικυμία εν κρανίω είσαι, αποφάσισε τι θέλεις! “call him Commander”;!

The Handmaid's Tale Season 4 Episode 10 Release Date Spoilers Finale Gossips

Η 5η σεζόν θα μπει άραγε δυναμικά ή θα ξεφουσκώσει τελείως αρμέγοντας και την τελευταία σταγόνα επιτυχίας που είχαν οι πρώτες σεζόν;

Απάντηση