terminalΣτις 24 Μαϊου 2018 θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες το Terminal, η πρώτη προσωπική σκηνοθετική δουλειά σε μεγάλου μήκους ταινία του Vaughn Stein, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, με πρωταγωνιστές  τους Margot Robbie, Simon Pegg, Mike Myers, Max Irons και Dexter Fletcher.

“Ένας μυστήριος εγκλημάτιας που αναζητά την εκδίκηση φέρνει κοντά δύο πληρωμένους δολοφόνους, που έχουν αναλάβει μια δυσοίωνη αποστολή, έναν επιστάτη, έναν καθηγητή με μια θανάσιμη ασθένεια και μια σερβιτόρα, που ζει μια επικίνδυνη διπλή ζωή στο σκοτεινό κέντρο μια ανώνυμης πόλης που εξαπλώνεται.” Αυτά είναι όλα όσα γνωρίζουμε για την υπόθεση της ταινίας και το trailer φρόντισε να μην ξεφύγει καμία παραπάνω πληροφορία, παρά μονάχα να στήσει το σκηνικό πάνω στο οποίο θα ξεδιπλωθεί η υπόθεση κερδίζοντας την προσοχή και την προσμονή μας.

Όσον αφορά το “σκηνικό”, ψάχνοντας να βρούμε κάτι περισσότερο για τον Vaughn Stein, βρήκαμε μια συνέντευξη του που εξηγούσε αυτήν την πληθώρα neon φωτισμού που είναι ήδη εμφανής από το trailer. O Stein εξηγεί στον Wess Haubrich, αρθρογράφο στο thefourohfive.com, πως το neon είναι ένα κομμάτι της αφήγησης, που επέτρεψε στους δημιουργούς να παίξουν με την ποικιλία χρωμάτων και στυλ σε κάθε διαφορετική ιστορία και τοποθεσία επιτυγχάνοντας παράλληλα να τα ενώσουν όλα μαζί κάτω από αυτή την “πανδαισία” από νέον, επηρεασμένος από ταινίες όπως το Blade Runner, το Drive και το Only God Forgives. Αν θέλουμε να μπούμε σε πιο βαθιά νερά , αυτά της τεχνοτροπίας του noir, –αρκετά επιφυλακτικά– ο Stein χρησιμοποίησε-πειραματίστηκε με το neon για να συνθέσει, tumblr_p6q13uyke01vuyb1zo2_500χρησιμοποιώντας  κι άλλες τεχνικές του είδους, τα απαραίτητα οπτικά στοιχεία του noir:  έντονη αντίθεση μεταξύ φωτός και σκοταδιού, ιδιαίτερη έμφαση στις σκιές και συγκεκριμένη αξιοποίηση των πηγών φωτός, “μελανώδες” σκοτάδι κοκ. (Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ).

Κλείνοντας, όσον αφορά την επιλογή των πρωταγωνιστών, φαίνεται πως το μεγάλο asset της ταινίας είναι η Margot Robbie, της οποίας η συμμετοχή στην ταινία βάλλεται από κριτικές του τύπου “μια από τα ίδια για την Robbie, έχει εμμονή με τους ανήθικους ρόλους (απαντά)”. Όσον αφορά δε στην επιλογή των υπολοίπων, είναι παραπάνω από ενδιαφέρουσα, με αυτή του Mike Myers να κλέβει τις εντυπώσεις. Θυμίζουμε απλά Wayne’s World και φυσικά Austin Powers! Austin-Powers-goofy-teethΟι Simon Pegg και Dexter Fletcher είναι μάλλον εγγύηση γι αυτό που έχει φανταστεί ο Stein, θυμίζουμε την Cornetto trilogy του Edgar Wright στην οποία πρωταγωνιστεί και συνυπογράφει ο Pegg και τον ρόλο του Fletcher ως Soap στο Lock Stock and Two Smoking Barrels: Βρετανικό παίξιμο, στήσιμο και προφορά, η βρετανίλα που γουστάρουμε δηλαδή, με εχέγγυα αξιοπιστίας τα παραπάνω στα χέρια του Stein για να μεγαλουργήσει. Τον μικρό Irons δεν τον ξέρουμε καλά ακόμα, αλλά θεωρούμε πολλά υποσχόμενο το πλασάρισμα του με τον ρόλο που θα ενσαρκώσει στο Terminal (Οντισιόν για την νέα ταινία-επιστροφή στα παλιά κι αγαπημένα του Guy Ritchie?)

Πηγές:

www.thefourohfive.com

https://petapixel.com

www.ign.com

Απάντηση