Είδαμε κι εμείς το The Witcher μέσα στο Σαββατοκύριακο , ίσως και δύο φορές για να το απορροφήσουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε.Παρακολουθήσαμε , λοιπόν , στη διαδικτυακή πλατφόρμα του Netflix τον κόσμο του Andrzej Sapkowski να ζωντανεύει και να μας ταξιδεύει με μεγάλη ευχαρίστηση στη μεσαιωνική Ανατολική Ευρώπη , η οποία είναι γεμάτη με μυθικά τέρατα και μαγικά πλάσματα! Η σειρά είναι υπέροχη και πολύ πιστή στα βιβλία , ενώ , όσοι είναι λάτρεις του είδους , δεν είχαν τα ίδια θέματα που φαίνεται να κατακρίνουν όσοι δεν είναι τόσο θερμοί υποστηρικτές του genre της φαντασίας. Βέβαια , υπάρχει περιθώριο για διορθώσεις και πιστεύουμε ότι θα γίνουν , καθώς το Netflix “ακούει” συνήθως το κοινό , αλλά και η δημιουργός της σειράς , Lauren Hissrich , έχει τρομερό feedback με τους φανς στο λογαριασμό της στο τουίτερ.

Σε ο , τι αφορά τις μέχρι τώρα κριτικές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα θέλαμε να μοιραστούμα μαζί σας την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ κριτικών και fans παραθέτοντας το παρακάτω meme:

Αποτέλεσμα εικόνας για fans critics witcher memes"

Αξίζει να σημειώσουμε , πως εκτός από κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις , όπως η κριτική ενός “επαγγελματία” του Entertainment Weekly , ο οποίος έδωσε στη σειρά προκλητικά “F” έχοντας δει μόλις τρία επεισόδια , όπως ευθαρσώς δήλωσε , ενώ πληρώνεται για να κρίνει μια σειρά αφού τη δει ολόκληρη , οι περισσότερες κριτικές κινούνται σε μία λογική σύγκρισης με το GoT. Το κοινό στοιχείο των δύο σειρών , αυτό , δηλαδή , της φαντασίας δεν ξέρουμε κάτα πόσο είναι αρκετό για να μας επιτρέπει αυτήν την τόσο στένη σύνδεση που επιχειρείται. (Δεσμευόμαστε να επανέλθουμε με άρθρο που θα αφορά αποκλειστικά το άτοπο της σύγκρισης μεταξύ των δύο σειρών).

Post image

Στα των ηθοποιών της σειράς τώρα, συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα fun facts που βρήκαμε:

Ι. Η φωνή του Vesemir

Η φωνή του Vesemir προς το τέλος του 8ου επεισοδίου ήταν του ηθοποιού Theo James, κατά το ήμισυ ελληνικής καταγωγής , τον οποίο γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τη σειρά ταινιών Divergent , ενώ , αργότερα , τον είδαμε και σαν βαμπίρ στην τελευταία ταινία Underworld.

Εικόνα

Και κάποιος άλλος φαίνεται να ψήθηκε να υποδυθεί τον Vesemir πάντως: Mark Hamill ίσως θα ταίριαζε ένας πιο σωματώδης και brutal τύπος για να υποδυθεί τον δάσκαλο/μέντορα του Geralt.

yi84szy9rd641
ΙΙ. Η MyAnna Buring (Tissaia de Vries) δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το The Witcher

Η ηθοποιός MyAnna Buring , που υποδύθηκε την Tissaia de Vries , είχε δώσει την φωνή της στο χαρακτήρα Anna Henrietta στο παιχνίδι The Witcher III: Wild Hunt (Blood and Wine expansion pack). Η Tissaia de Vries ήταν η σκληρή κατά κάποιο τρόπο μητρική φιγούρα της Γένεφερ , όσο καιρό εκπαιδευόταν στην Αρετούζα.

III. Η Freya Allan (Ciri) αρχικά ήταν να παίξει ένα πολύ μικρότερο ρόλο στη σειρά

Η ηθοποιός Freya Allan , που υποδύεται την Ciri  ,είχε αρχικά επιλεγή για να υποδυθεί έναν άλλο ρόλο στη σειρά , αυτόν της Marilka , του μικρού κοριτσιού που είναι η κόρη του δημάρχου (όπως μεταφράστηκε η λέξη alderman στα ελληνικά) και την οποία βλέπουμε στο 1ο επεισόδιο να συναντά τον Geralt στην αγορά και να τον συνοδεύει έως τον πύργο του μάγου. Ωστόσο , δεν μπορούσαν να βρουν κάποια ηθοποιό που να τους ταιριάζει για τον ρόλο της Ciri , o οποίος είναι και από τους πιο βασικούς χαρακτήρες στην συνέχεια, επιλέγοντας εν τέλει την Freya Allan.

Αποτέλεσμα εικόνας για Freya Allan"

IV. Σας θυμίζει κάτι ο Lars Mikkelsen(Stregobor);

Ο ηθοποιός που υποδύεται τον μάγο Stregobor είναι ο Δανός Lars Mikkelsen , μεγάλος αδελφός του Mads Mikkelsen! Θα ήμασταν πολύ θετικοί στο να δούμε και τον Mads  σε κάποιο ρόλο στο Witcher μαζί με τον αδελφό του· κι εδώ που τα λέμε , αμφότεροι έχουν διαπρέψει υποδυόμενοι συχνά τους κακούς.

Post image

V. Τα stunt doubles των Geralt και Yennefer

Ο  Henry Cavill έχει τονίσει πολλές φορές ότι δεν έχει stunt doubles στη πρώτη σεζόν του The Witcher και ότι για κάθε σκηνή μάχης προπονήθηκε σκληρά , επειδή ήθελε ο κόσμος να βλέπει τον Geralt και να είναι αυτός. “It’s very important to me that, when you see Geralt on screen, that you know it’s Geralt. And that it’s not ‘some guy’ that can do the Geralt stuff and I’m just the actor. For me, the character involves all of that.”. Όμως , δεν ήταν ο μόνος που έκανε όλα του τα stunts , καθώς και η ηθοποιός Anya Chalotra , η οποία υποδύθηκε την Yennefer , έκανε σχεδόν όλα τα δικά της stunts η ίδια , πέρα από μια σκηνή που δεν είχε απλά τον χρόνο να προπονηθεί για να την φέρει εις πέρας. “I did my own stunts [too]. There was [only] one I didn’t have time to do but I really wanted to… I can’t say what it is. But I loved it. It was very physically demanding.”.

Απάντηση