FUTURE GEORGE RR MARTIN PROJECTS

Όσοι περιμένουμε να εκδοθεί το έκτο βιβλίο του George RR Martin στην σειρά βιβλίων A song of Ice and Fire με τίτλο The Winds of Winter, μάλλον θα πρέπει να «παρηγορηθούμε» με τα πρότζεκτ του Μάρτιν που επίκειται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, καθώς είναι πλέον σαφές πως δεν πρόκειται να εκδοθεί τελικά πριν το τέλος της σειράς Game of Thronesgeorge-rr-martin-gif-8.

ΒΙΒΛΙΑ

  • Στις 20 Νοεμβρίου 2018 έχει επισήμως ανακοινωθεί πως θα είναι η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου του Μάρτιν με τίτλο “Fire and Blood”, το οποίο όμως δεν αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις στο Γουέστσερος αλλά θα εκτυλίσσεται σε παρελθοντικό χρόνο και θα αφορά τα 300 χρόνια πριν την αρχή των βιβλίων Game of Thrones.download (2) Όπως μαρτυρεί και ο τίτλος του βιβλίου η πλοκή του θα αφορά την ιστορία του οίκου Ταργκάριεν εν είδει χρονικού της ιστορίας της οικογένειας από τους πρώτους βασιλιάδες μέχρι την πτώση του τελευταίου και την παρακμή της εξουσίας της οικογενειας με όσα αυτό συνεπάγεται από αιμομιξίες έως την περίφημη «παράνοια» μερικών μελών της οικογένειας παράλληλα με γεγονότα που στιγμάτισαν την ιστορία του Γουέστερος. Η επίσημη ανακοίνωση του εκδότη υπόσχεται πως θα μάθουμε πολλά: όπως χαρακτηριστικά αναφέρει θα μάθουμε τι πραγματικά συνέβη κατά την διάρκεια των γεγονότων που έμειναν γνωστά ως “the Dance of the Dragon”, για ποιό λόγο έγινε τόσο θανατηφόρο να επισκεφτεί κάποιος την Βαλύρια μετά την καταστροφή της και την προέλευση των δρακο-αυγών της Ντενέρις (!!!). Ο Μάρτιν, ο οποίος, όπως φαίνεται, όσο η ιστορία προχωρά συνεχώς την μεγαλώνει όλο και περίσσότερο. Το βιβλίο αυτό θα αποτελείται από 640 σελίδες και θα συνιστά το πρώτο μίσο μόνο της ιστορίας της οικογένειας Ταργκάριεν!! καθώς θα ακολουθήσει και δεύτερο βιβλίο στο μέλλον μετά την έκδοση και του τελευταίου βιβλίου της σειράς A song of Ice and Fire, δηλαδή του 7ου (A Dream of Spring)…. (όλοι έχουμε καταλάβει τι μπορεί να σημαίνει αυτό) .

2083c3fe523897569715adc4fb702320Όσον αφορά το μακροπρόθεσμο μέλλον θα αναμένουμε την έκδοση των επόμενων δυο και τελευτίαων βιβλίων στην σειρά a Song of Ice and Fire και του δεύτερο βιβλίου μετά το Fire and Blood που προαναφέρθηκε. Επιπλέον, ο Μάρτιν έχει ήδη εκφράσει  την επιθυμία του να συνεχίσει την σειρά Tales of Dunk and Egg, νουβέλες που έχει ήδη εκδώσει εικονογραφημένες  (The Hedge Knight (1998), The Sworn Sword (2003), and The Mystery Knight (2010), οι οποίες αναμένεται να είναι αρκετές όταν τις συνεχίσει εφόσον έχουν σχετικά (για τα στάνταρ του Μάρτιν) μιρκή έκταση η κάθε μια, δηλαδή λιγότερο από 300 σελίδες και αφορούν τις περιπέτειες που ζουν περιπλανώμενοι στο Γουέστερος ο ιππότης Ser Duncan the Tall και ο μελλοντικός βασιλιάς Aegon V.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

  • Το 1980 o Μάρτιν εξέδωσε μια νουβέλα και αργότερα το 1985 μια συλλογή από μικρές ιστορίες με τον ίδιο τίτλο, Nightflyers, το οποίο ήδη μεταφέρθηκε το 1987 nightflyers-syfy-featuredσε ταινία, αλλά χωρίς την συμμετοχή του Μάρτιν. Όμως όπως έχει ανακοινωθεί εδώ και κάποιο καιρό έχει ξεκινήσει η παραγωγή για την εκ νέου μεταφορά της εν λόγω νουβέλας σε σειρά από την αμερικάνικη εταιρεία συνδρομιτικής τηλεόρασης ονόματι Syfy με co-producer φυσικά το συνδρομιτκό κανάλι Netflix. Ο Μάρτιν όμως ως γνωστον έχει εδώ και χρόνια αποκλειστικό συμβόλαιο με την εταιρεία HBO. Συνεπώς λόγω ρητρών δεν θα μπορεί να συμμετάσχει με ενεργό τρόπο στην παραγωγή της καινούργιας σειράς769341148_5755033134001_5755019676001-vs, αλλά θα είναι executive producer και ήδη έχει εκφράσει τον ενθουσιασμό του για το κάστινγκ της σειράς σημειώνοντας ότι ανταποκρίνεται περισσότερο από ότι ανταποκρινόταν το κάστινγκ της παλιάς ταινίας στο περιεχόμενο της νουβέλας. Η πρεμιέρα αναμένεται το φθινόπωρο ενώ έχεi ήδη κυκλοφορήσει τρέιλερ για την καινούργια sci-fi σειρά.

 

  • Όπως έχουμε ξαναγράψει, το πρώτο prequel για το Game of Thrones έχει ήδη επιβεβαιωθεί και δρομολογηθεί να ξεκινήσει γυρίσματα το χειμώνα στο Μπέλφαστ με κάποια συμμετοχή του Μάρτιν. Λογικά, δεν μπορούμε να το περιμένουμε πριν το 2020.
  • Empire of Ash – ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟ PREQUEL Παρολά αυτά τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί έντονα η φήμη για ένα ακόμα prequel. downloadΕπειδή όμως όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από μια «ειδική αναφορά» κάποιου administrator στο Game of thrones wiki και μετέπειτα διαδόθηκε σε διάφορα site όπως το watchers on the wall, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί ως προς την αξιοπιστία της εν λόγω φήμης. Το συγκεκριμένο prequel θα συνίσταται από μια multi season series και θα λαμβάνει χώρα κατά την διάρκεια της παρακμής και της πτώσης της αυτοκρατορία της Βαλύρια, δηλαδή την κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση που διέλυσε την αυτοκρατορία εκ των έσω και την περίφημη Κασταστροφή. Θα περιλαμβάνει φυσικά πολλούς δράκους αλλά και την οικογένεια Ταργκάριεν, ενώ ακόμα, σύμφωνα με τις φήμες, το prequel θα λαμβάνει χώρα και στην περιοχή Sothoryos, περιοχή στην οποία η Βαλύρια είχε τρεις αποικίες. Επίσης, χαρακτηριστικά αναφέρεται πως θα δοθεί έμφαση στην ποικιλία;(diversity), δηλαδή θα υπάρχουν διάφορες φυλές αλλά και άτομα με όλες τις σεξουαλικές προτιμήσεις χωρίς διακρίσεις. Valyria_on_the_DoomΧαρακτηριστικά περιγράφονται δυο χαρακτήρες από αυτό το φημολογούμενο prequel: μια γυναίκα μαύρη αλλά με ξανθο-ασημένια μαλλιά, dragon-rider, κόρη λευκού άντρα από την Βαλίρια και μητέρας ξένης, η οποία εξ αυτού του λόγου θα αντιμετωπίζει διακρίσεις και ρατσισμό κι ένας ακόμα χαρακτήρας γυναίκας, πρώην σκλάβας, αυτοδημιούργητης, η οποία περιγράφεται ως πενηντάρα με χαρακτηριστικά ασιατικά και ως μια από τους πιο πλούσιους πολίτες και ταυτόχρονα μεγάλος πολιτικός παράγοντας μέσα στο παιχνίδι των πολιτικών ίντριγκων. Θεωρητικά  ένας εκ των πολλών σκηνοθετών του Game of Thrones, ο Miguel Sapochnik, έχει αναλάβει να γυρίσει τον πιλότο, όμως τίποτα από αυτά δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

Ίσως το μόνο σίγουρο είναι οτι θα έχουμε να βλέπουμε υλικό σχετικό με το Game of Thrones και τον ευρύτερο κόσμο που δημιούργησε ο Μάρτιν μέχρι να πεθάνουμε.

 

Απάντηση