Το τελευταίο διάστημα το Netflix έχει προβεί σε ένα κρεσέντο ανακοίνωσεων αναφορικά με τη μεταφορά διάσημων video games σε σειρές (live-action και animated). Η streaming πλατφόρμα δίνει την ευκαιρία στους gamers εκεί έξω (ή εκεί μέσα) να δουν τα αγαπημένα τους βιντεοπαιχνίδια να παίρνουν σάρκα και οστά στις οθόνες τους ή να απολαύσουν τη συνέχεια της ιστορίας αγαπημένων τους ηρώων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η πλειονότητα των μεταφορών δεν περιορίζεται στο storyline του εκάστοτε video game, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα, δίνοντας την ευκαιρία για τη συγγραφή φρέσκων σεναρίων και τη δημιουργία σκηνικών που ξεπαιρνούν τα ήδη πολύ ανεπτυγμένα σκηνικά των “σύγχρονων” video games, ή, σε κάποιες περιπτώσεις, την ανασύσταση “φτωχών” -σύμφωνα με τα σημερινά κριτήρια- σκηνικών.

Tomb Raider

Πίσω στο μακρινό 2001, η Angelina Jolie ενσαρκώνει για πρώτη φόρα το γνωστό μέχρι τότε από τα βιντεοπαιχνίδια της δεκαετίας του ΄90 χαρακτήρα της αρχαιολόγου Lara Croft, για να επανέλθει δύο χρόνια αργότερα, το 2003, με μία ακόμα ταινία, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life. Έκτοτε, κι ενώ η παραγωγή video games συνεχιζόταν, χρειάστηκαν να περάσουν 15 ολόκληρα χρόνια μέχρι να δούμε ξανά τη διάσημη αρχαιολόγο στη μεγάλη οθόνη. Συγκεριμένα, το 2018, η Alicia Vikander ανέλαβε να “μεταφέρει” τη γνωστή ηρωίδα από τις κονσόλες στη μεγάλη οθόνη, με το sequel να βρίσκεται μέχρι στιγμής στον πάγο εξαιτίας της πανδημίας.

Εν αναμονή του sequel, το Netflix ανακοίνωσε πως ετοιμάζει μία animated σειρά για τη Lara Croft, η οποία θα ακολουθεί την ηρωίδα μετά τα γεγονότα της πρόσφατης τριλογίας video games της Crystal Dynamics: Tomb Rider (2013), Rise of the Tomb Rider (2015) και “Shadow of The Tomb Rider (2018). Το σενάριο έχει αναλάβει η Tasha Huo (The Witcher: Blood Origins), ενώ, άγνωστο παραμένει αν η Camilla Luddington θα “ενσαρκώσει” την Lara Croft στην επερχόμενη σειρά.

Release date: TBA

Assassin’s Creed

Αποτέλεσμα εικόνας για Assassin’s Creed netflix

Μια live-action μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού Assassin’s Creed, η οποία ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2020, ετοιμάζει το Netflix στο πλαίσιο της συμφωνίας του στούντιο με την εταιρεία Ubisoft, η οποία είναι υπεύθυνη για την δημιουργία του παιχνιδιού. Το franchise έχει τύχει ήδη κακής δυστυχώς μεταχείρισης από την μεγάλη οθόνη στην ταινία “Assassin’s Creed” του Justin Kurzel, με πρωταγωνιστή (και συμπαραγωγό) τον  Michael Fassbender. Το σενάριο της ταινίας ήταν πρωτότυπο μεν χωρίς δηλαδή να αντλεί ουσιαστικό υλικό από καμία ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών, προβληματικό δε, καθώς κάπου εκεί έχασε την μπάλα η ταινία μαζί φυσικά με κάποιες κακές σκηνοθετικές επιλογές, πολλές κομμένες σκηνές που ίσως να βοηθούσαν εν τέλει την ταινία αν δεν κοβόντουσαν, κακό φωτισμό και κακώς γυρισμένες σκηνές δράσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Assassin’s Creed netflix

Στην παραγωγή του πρότζεκτ θα συμμετέχουν ως εκτελεστικοί παραγωγοί οι Jason Altman και Danielle Kreinik της εταιρείας Ubisoft Film (γιατί η εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών ίδρυσε μια καινούργια εταιρεία για τα παιχνίδια της που θα γίνουν ταινίες). Ευχόμαστε να μην χαλάσουν την ιστορία του Ezzio Auditore αν επιλέξουν να την μεταφέρουν, γιατί είναι από τις καλύτερες όλου του franchise από άποψη υπόθεσης.

Castlevania S4

Αποτέλεσμα εικόνας για Castlevania  netflix

Η επιτυχία της σειράς Castlevania ήταν αυτή που ώθησε το Netflix στην ανάπτυξη όλων αυτών των υπόλοιπων σειρών που μεταφέρουν βιντεοπαιχνίδια. Η 3η σεζόν δεν ήταν τόσο δυνατή όσο οι 2 πρώτες, έθεσε, ωστόσο, τις βάσεις για την 4η, την οποία αναμένουμε φέτος κοντά στο καλοκαίρι. Η σειρά Castlevania δημιουργήθηκε από το στούντιο Powerhouse Animation, το οποίο έκανε εξαιρετική δουλειά  αφήνοντας ικανοποιημένους τους φανς του βιντεοπαιχνιδιού, ενώ, χρησιμοποίησε ένα πολύ καλό καστ ηθοποιών που χάρισαν τις φωνές τους στους χαρακτήρες.

Resident Evil

Αποτέλεσμα εικόνας για Resident Evil  netflix

Το Resident Evil ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα το 2002 με τις γνωστές ταινίες του Paul W. S.Andreson που μετέφερε πρώτη φορά το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι του franchise της Capcom και τώρα εξαπλώνεται στην streaming πλατφόρμα του Νέτφλιξ με μια επικείμενη live-action σειρά (βασισμένη εξίσου στα βιντεοπαιχνίδια) από τον επί πολλά έτη παραγωγό του Supernatural Andrew Dabb. Ακριβώς όπως συνέβη και με τις ταινίες, φαίνεται ότι και εν προκειμένω η σειρά δεν θα αποτελεί αυτούσια μεταφορά κανενός παιχνιδιού και αντ’ αυτού θα έχει την δική του ιστορία και ερμηνεία του κόσμου και των χαρακτήρων του Resident Evil. Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς Resident Evil που ετοιμάζεται, η υπόθεση θα λαμβάνει χώρα σε δυο διαφορετικά χρονικά πλαίσια (timelines). Το πρώτο θα αφορά τις δύο έφηβες κόρες ενός γνωστού κακού του Resident Evil, του Albert Wesker, τις Jade και Billie Wesker. Οι δύο έφηβες θα βρεθούν σε μια τεχνητή πόλη (manufactured corporate town), ενώ, θα ξεκινήσουν να αμφισβητούν το περιβάλλουν που τις περιτριγυρίζει και τον ίδιο τους τον πατέρα. Το δεύτερο χρονικό πλαίσιο θα λαμβάνει χώρα 15 χρόνια μετά και θα αφορά την Jade σε έναν πλανήτη, πλέον, γεμάτο από ζόμπι. Η Jade ούσα 30 χρονών παλεύει να επιβιώσει στον καινούργιο αυτό κόσμο, ενώ, τα μυστικά από το παρελθόν της σχετικά με την αδελφή της, τον πατέρα της και τον εαυτό της συνεχίζουν να την στοιχειώνουν.

Splinter Cell

Αποτέλεσμα εικόνας για splinter cell netflix

Το γνωστό βιντεοπαιχνίδι της Ubisoft Tom Clancy’s Splinter Cell, ένα θρίλερ κατασκοπίας, έρχεται σε animated σειρά στο Netflix με τον σεναριογράφο των ταινιών John Wick, Derek Kolstad, να ηγείται της παραγωγής. Σύμφωνα δε με το  Variety, η σειρά προβλέπεται να έχει ήδη δύο σεζόν με 16 επεισόδια συνολικά, ενώ, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν ο Michael Ironside που έδωσε την φωνή του στον χαρακτήρα του πρωταγωνιστή των βιντεοπαιχνιδιών, Sam Fisher, θα επανέλθει και για την animeted σειρά.

The Division

Αποτέλεσμα εικόνας για the division netflix

Μια άλλη παραγωγή βασισμένη στο franchise βιντεοπαιχνιδιών Tom Clancy’s της Ubisoft (το όνομα προέρχεται από τον συγγραφέα Αμερικάνο Tom Clancy μερικά έργα του οποίου επηρέασαν κάποια από τα παιχνίδια αν και οι υποθέσεις των περισσότερων δεν σχετίζονται καθόλου με αυτά) είναι στα σκαριά. Το εν λόγω βιντεοπαιχνίδι είναι το The Division, το οποίο, ωστόσο, προορίζεται για ταινία και όχι για σειρά, ενώ θα σκηνοθετηθεί από τον σκηνοθέτη της 2ης ταινίας Deadpool, David Leitch και θα πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί, μεταξύ άλλων ο Jake Gyllenhaal και η Jessica Chastain. Η υπόθεση θα ακολουθήσει αυτή των βιντεοπαιχνιδιών στα οποία θα βασίζεται: “Στο άμεσο μέλλον ένα καταστροφικός ιός εξαπολύεται στους κατοίκους της πόλης της Νέας Υόρκης την ημέρα της “Μαύρης Παρασκευής. Ο ιός μεταδίδεται μέσω των χαρτονομισμάτων, σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους στην πόλη και τα απομεινάρια της κοινωνίας βυθίζονται στο χάος. Μια ομάδα άριστα εκπαιδευμένων ατόμων αναλαμβάνει την αποστολή να εισέλθουν στην Νέα Υόρκη αναζητώντας τυχόν επιζήσαντες.

Devil May Cry

Αποτέλεσμα εικόνας για Devil May Cry netflix

Μια anime σειρά που θα μεταφέρει ένα βιντεοπαιχνίδι που έχει μια νότα από την Θεία Κωμωδία και Κόλαση του Δάντη, καθώς ο πρωταγωνιστής ονομάζεται Dante και κυνηγάει δαίμονες, ετοιμάζει το Νέτφλιξ. Ο λόγος για το βιντεοπαιχνίδι Devil May Cry (ανήκει και αυτό στην εταιρεία Capcom), για το οποίο το Νέτφλιξ έχει ανακοινώσει ήδη από το 2018 πως σκοπεύει να το μεταφέρει σε σειρά, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν περαιτέρω πρόσφατα νέα για την παραγωγή, πέρα από το ότι το πρότζεκτ το ανέλαβε ο Adi Shankar, δημιουργός της σειράς Castlevania

Release date: TBA

Final Fantasy

Αποτέλεσμα εικόνας για Final Fantasy netflix

Μία live-action σειρά Final Fantasy βρίσκεται στα σκαριά από το Netflix, με την παραγωγή να έχει αναληφθεί από τη Hivemind, το studio που είναι πίσω από το The Witcher και το The Expanse της Amazon. Η σειρά θα τοποθετείται στον κόσμο του Final Fantasy XIV, ενώ, σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα, θα αφορά ” τη διαπάλη μεταξύ μαγείας και τεχνολογίας σε μία αναζήτηση προκειμένου να επέλθει η ειρήνη σε έναν τόπο συγκρούσεων“.

Release date: TBA

Cuphead Show!

Το Netflix μεταξύ όλων των άλλων θα επιχειρήσει να μεταφέρει σε show το retro καρτούν Cuphead που πρωτοκυκλοφόρησε μόλις το 2017σε μια animated σειρά με τίτλο “The Cuphead Show!”. Το στούντιο MDHR μπορεί να είναι πίσω από το βιντεοπαιχνίδι, αλλά το Netflix θα συνεργαστεί με την εταιρεία King Features Syndicate για την μεταφορά του βιντεοπαιχνιδιού σε μια cartoon σειρά.

Αποτέλεσμα εικόνας για The Cuphead Show netflix

Το Netflix έδωσε την εξής περίληψη για την σειρά:

Μια κωμωδία που θα είναι βασισμένη κυρίως στου χαρακτήρες και με βάση αυτούς θα προχωρά η πλοκή ακολουθώντας τους στις μοναδικές τους ατυχίες με τον παρορμητικό Cuphead και τον προσεκτικό αλλά ευκολόπιστο αδελφό Mugman. Μέσα σε αυτές τις πολλές ατυχίες τους στο σουρεάλ σκηνικό του σπιτιού τους, το Inkwell Isles, πάντα φυλάει ο ένας τα νώτα του άλλου.

Cyberpunk: Edgerunners

Αποτέλεσμα εικόνας για Cyberpunk: Edgerunners netflix

Η Πολωνική εταιρεία CD Projekt Red έκανε επιτυχία και έγινε γνωστή από το βιντεοπαιχνίδι Witcher, όμως το πιο πρόσφατο βιντεοπαιχνίδι της Cyberpunk 2077 αν και πολυαναμενόμενο δεν τα πήγε καλά. Ωστόσο, το Netflix είχε ήδη, πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού, ανακοινώσει μια νέα animated σειρά περιορισμένων επεισοδίων, 10 συγκεκριμένα, με φερόμενο τίτλο Cyberpunk: Edgerunners, η οποία θα παραχθεί από το στούντιο Studio Trigger (Live Witch Academia, Promare).

Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη της σειράς Edgerunners, “θα διηγείται την ιστορία ενός παιδιού των δρόμων που προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε μια φουτουριστική πόλη που έχει εμμονή με την τεχνολογία και τις σωματικές μετατροπές. Καθώς διακυβεύεται να χάσει τα πάντα. επιλέγει να επιβιώσει με το να γίνει ένας “edgerunner”, ένας έκνομος μισθοφόρος, άλλως γνωστός και ως “cyberpunk”. Η animated σειρά θα έχει τους δικούς της original χαρακτήρες και δεν αναμένεται να διασταυρωθεί με το παιχνίδι Cyberpunk 2077, πέρα από το γεγονός ότι θα λαμβάνει χώρα στην ίδια πόλη/”Night City”“.

Predicted Release date: 2022

Resident Evil: Infinite Darkness

Resident Evil EN

Τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε το Netflix ανακοίνωσε μια animated σειρά με τίτλο Resident Evil: Infinite Darkness και εξέδωσε και ένα teaser trailer. Σε αντίθεση με την live-action σειρά Resident Evil, που αναφέρθηκε νωρίτερα, η σειρά Infinite Darkness θα λαμβάνει χώρα μέσα στην ιστορία του βιντεοπαιχνιδιού της Capcom και θα αποτελεί κομμάτι της (canon) εστιάζοντας κυρίως στους πρωταγωνιστές του Resident Evil 2, Leon S. Kennedy και Claire Redfield.

Προς το παρόν, το χρονικό πλαίσιο (timeline) της σειράς είναι άγνωστο, αλλά πιθανότατα θα ξεκινάει μετά τα γεγονότα του Resident Evil 2, ενώ η περίληψη της σειράς δεν δίνει περισσότερα στοιχεία: “Στην σειρά πρωταγωνιστούν οι Leon Kennedy και Claire Redfield,τα γεγονότα ξεκινούν όταν η Claire πέφτει πάνω σε “κάτι” αργά μια νύχτα και ο Leon βοηθάει κάποιον θέτοντας τα γεγονότα σε κίνηση

Predicted release date: 2021

Sonic

Εικόνα

Ο γνωστός Sonic θα εμφανιστεί στο Netflix σε μια καινούργια 3D animated σειρά με τίτλο “Sonic Prime”. Το Netflix και η εταιρεία Sega ανακοίνωσαν από κοινού ότι η νέα σειρά θα κυκλοφορήσει εντός του 2022 και θα αποτελείται από 24 επεισόδια στοχεύοντας σε παιδιά και οικογένειες.

The Legend of Zelda

Αποτέλεσμα εικόνας για The Legend of Zelda netflix

Από το 2014 είχαν ξεκινήσει να κυκλοφορούν φήμες σχετικά με ένα project του Netflix που αφορούσε την μεταφορά σε σειρά του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού της Nintendo “The Legend of Zelda”. Αυτές οι φήμες παρέμεναν ανεπιβεβαίωτες για αρκετό καιρό όμως. Όπως, μάλιστα, δημοσιεύθηκε πρόσφατα, η εταιρεία Nintendo ακύρωσε τα όποια πλάνα υπήρχαν επειδή εκνευρίστηκε και “συγχύστηκε” από τις διαρροές και την έντονη φημολογία γύρω από την εν λόγω μεταφορά σε σειρά του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού τους.

Απάντηση