H σειρά Castlevania του Netflix ήταν η ευχάριστη έκπληξη από το πουθενά που ανέδειξε
ότι γίνεται να μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία ένα video game σε animation σειρά.
Έτσι,λοιπόν , φτάνουμε αισίως στην τρίτη σεζόν,η οποία όμως μας φάνηκε λίγο all over the place και ίσως ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί δεδομένου ότι σεναριακά εξυπηρετεί μονάχα σαν “γέφυρα” από την 2η για την 4η σεζόν -αν φυσικά κυκλοφορήσει 4η σεζόν-.
Η 3η σεζόν είναι δε η μεγαλύτερη όλων αποτελούμενη από 10 επεισόδια ,ενώ οι 2 πρώτες σεζόν ήταν πολύ μικρότερες,ειδικά η πρώτη(4 μόλις επεισόδια).

Βέβαια , δεν μπορούμε να πούμε πολλά για την φιλοσοφία της σειράς(φαίνεται να έχει μόνιμη επωδό ότι η ανθρώπινη φύση είναι εγγενώς διεφθαρμένη) και ότι το περιεχόμενο είναι αντάξιο με το στοχαστικό επίπεδο άλλων animation-παραγωγών του Netflix,όπως το Love , Death and Robots, αλλά αυτό δεν αφαιρεί κάτι από το πόσο γαμάτη και ευχάριστη σειρά είναι και από το ότι στέκεται παραπάνω από αντάξια σε ο, τι αφορά το video game. Οι δύο πρώτες season έχουν βασιστεί στο παιχνίδι Castlevania III: Dracula’s Curse του 1989 , το οποίο παιχνίδι αφορούσε έναν κυνηγό ονόματι Trevor Belmont που το 1476 προσπαθεί να σκοτώσει τον Dracula.Η τρίτη,όμως,season δεν έχει πλέον καμία σχεδόν σχέση με κάποια ιστορία από κάποιο παιχνίδι παρά συνιστά σαν δημιουργία κάτι περισσότερο αυτόνομο και προσπαθεί να λειτουργήσει ως “γέφυρα” ή αλλιώς μετάβαση από την 2η προς την 4η season.
castlevania
(Photo: Netflix)

Τα Easter Eggs:

Ποιος είναι ο Saint Germain?

Αποτέλεσμα εικόνας για count saint germain castlevania

Ο χαρακτήρας του Saint Germain προέρχεται από το παιχνίδι Castlevania: Curse of Darkness και είναι ένας μάγος,φιλόσοφος,λόγιος κλπ.,του οποίου φυσικά το όνομα μας θυμίζει τον Κόμη του Άγιου Γερμανού/Count of St. Germain. Ο Count of St. Germain ήταν μια ιδιαίτερη και μυστήρια φιγούρα που κατά τον 18 αι. ασχολούμενος με την επιστήμη και την αλχημεία ανήλθε στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Το μυστήριο έγκειται στο ότι η πραγματική του ταυτότητα και το αληθινό του όνομα παρέμειναν για πάντα άγνωστα,ενώ οι θεωρίες περί αυτών φυσικά είναι πάρα πολλές.Στο παιχνίδι αλλά και στη σειρά είναι ένας ταξιδιώτης στο χωροχρόνο κάτι που ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία της πραγματικής ιστορικής φιγούρας και ίσως εξηγεί τις γνώσεις του στη σειρά.

Αποτέλεσμα εικόνας για count saint germain

Ποιες είναι οι “αδελφές” της Carmilla?

Castlevania' Season 3 Delivers on Female Vampire Power | The Mary Sue

Η Carmilla επιστρέφει στο κάστρο της στην περιοχή Στύρια που βρίσκεται,όπως φαίνεται στο χάρτη της σειράς,στην Αυστρία και επανενώνεται με τις “βαμπιρο-αδελφές” της,τρεις καινούργιους χαρακτήρες, οι οποίοι όμως δεν υφίστανται σαν χαρακτήρες στα αντίστοιχα Castlevania παιχνίδια/βίντεο games.Η Στρίγκα/Striga βέβαια μας έγινε γνωστή από την σειρά Witcher,καθώς συνιστά ένα μυθικό τέρας της λαϊκής σλαβικής παράδοσης των Βαλκανίων,ενώ η Μοράνα/Morana είναι αντίστοιχα μια άλλη φιγούρα της λαϊκής σλαβικής παράδοσης που ενσαρκώνει τον θάνατο και τον χειμώνα.

Αποτέλεσμα εικόνας για striga

H Λενόρ/Lenore είναι μια όχι τόσο ξεκάθαρη αναφορά πιθανότατα σε ένα ποίημα της εποχής του λογοτεχνικού κινήματος “Sturm und Drang”/”Storm and Drang” στη Γερμανία στο οποίο ανήκουν και κάποια πρώιμα έργα του Goethe(το πολύ γνωστό “Τα Πάθη του νεαρού Βέρθερου”). Το εν λόγω ποίημα του συγγραφέα Gottfried August Bürger με τον ομώνυμο τίτλο “Lenore” αφορά έναν χαρακτήρα που επιστρέφει από τον τάφο χωρίς όμως να θεωρείται βαμπίρ (ή έστω να κατονομάζεται έτσι),ωστόσο έπαιξε κομβικό ρόλο στο λογοτεχνικό είδος που ασχολείται με τα βαμπίρ. Μια σύνδεση,λοιπόν, μεταξύ των δύο φαίνεται να υφίσταται.

Αποτέλεσμα εικόνας για Lenore (ballad)

Ποιος ήταν το τέρας που δημιούργησε ο Isaac με τον οποίο είχε μια συζήτηση γύρω από την φωτιά?

Αποτέλεσμα εικόνας για castlevania isaac monster

Ο Isaac έχει στη σειρά μια συνομιλία με ένα από τα πλάσματα που δημιουργεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού του, το οποίο του αναφέρει ότι πριν καταλήξει η ψυχή του στη κόλαση και όντας ακόμα άνθρωπος ήταν ένας λόγιος στην Αθήνα που κυνηγήθηκε από τους χριστιανούς.Αυτά τα στοιχεία μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πιθανότατα να πρόκειται για την περίπτωση του Νεοπλατωνισμού. Το φιλοσοφικό αυτό κίνημα ήταν μια απόπειρα αναβίωσης των ιδεών του πλατωνισμού κατά την περίοδο του 3ου έως και του 6ου αιώνα μ.Χ.,το οποίο όμως εν τέλει τέθηκε στο περιθώριο με την δημοσίευση του Ιουστινιάνειου Κώδικα,ο οποίος προέβλεπε το κλείσιμο των παγανιστικών νεοπλατωνικών σχολών της Αθήνας.Οι εκπρόσωποι και υπέρμαχοι του φυσικά είχαν βιώσει ήδη διώξεις από αυτοκράτορες που θεωρούσαν απειλή προς τον χριστιανισμό οτιδήποτε αφορούσε την αρχαία Ελλάδα και την ειδωλολατρία. Πρόκειται ίσως για μια σαφή αναφορά σε αυτό το κίνημα και εκείνη την ιστορική περίοδο χωρίς καμία σχεδόν αμφιβολία εν προκειμένω.

Infinite Corridor και Παράλληλα Σύμπαντα;

Αποτέλεσμα εικόνας για infinite corridor castlevania

Η 3η season είναι σαφές ότι αφήνει περισσότερα ερωτήματα σε αντίθεση με την 2η και την 1η season.Έχοντας,λοιπόν, αυτό υπόψη αναμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το πως λειτουργεί ο Infinite Corridor στην επόμενη season. Στη σειρά βλέπουμε ότι ο Infinite Corridor είναι ένας “διάδρομος”,ένα μέσο, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να μεταβεί σε παράλληλα σύμπαντα και σε διαφορετικά χρονικά σημεία,δηλαδή είναι το μέσο για ένα ταξίδι στο χωροχρόνο,όμως δεν μαθαίνουμε πως ακριβώς λειτουργεί. Συγκεκριμένα στα παιχνίδια Castlevania -από όπου και έχει μεταφερθεί ο Infinite Corridor στη σειρά-εμφανίζεται για πρώτη φορά στο παιχνίδι του 2005 με τον τίτλο Curse of Darkness ως μια εναλλακτική διάσταση εντός της οποίας ο εκεί πρωταγωνιστής,Hector, πολεμάει ένα τέρας-αντίπαλό του- χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται περαιτέρω ο τρόπος λειτουργίας του. Αντιθέτως στη σειρά ο Count Saint Germain εξηγεί καλύτερα την λειτουργία του “ως μιας οδού που μπορεί να σε πάει σε πολλούς άλλους κόσμους…ένα σύστημα δρόμων για άλλους τόπους,χωρισμένους από τον χώρο και τον χρόνο…”/ “route to many other worlds, and it’s certainly possible that one of them is Hell. However, in the experience of those of [his] particular expertise, it is in fact a system of doors to other lands, separated from our own by space and time. Portals to the Corridor are few and far between, and they drift in and out of existence.”. Έτσι δεν είναι απίθανο ο σεναριογράφος ,Warren Ellis, να χρησιμοποιήσει στην επόμενη season αυτό το μέσο για να μας ταξιδέψει σε άλλες εποχές του franchise της Castlevania,δεδομένου ότι τα παιχνίδια λαμβάνουν χώρα σε διάφορους αιώνες με πολλούς πρωταγωνιστές να προέρχονται από διαφορετικές γενιές της οικογένειας των Belmont,οι οποίοι πάντα αντιμετωπίζουν τον Δράκουλα.

Αποτέλεσμα εικόνας για infinite corridor castlevania

Όταν κοιτάζει τις πύλες που ανοίγουν μπροστά του ο Saint Germain βλέπει ένα φουτουριστικό σκηνικό με ένα ρομπότ/μηχάνημα με δυο πόδια το οποίο τρέχει προς την κατεύθυνσή του και το οποίο είναι πιθανό να αποτελεί μια αναφορά στα παιχνίδια Aria of Sorrow και Dawn of Sorrow που εκτυλίσσονται το έτος 2035. Ίσως αν η σειρά συνεχιστεί και πέραν της 4ης season οι δημιουργοί να επιχειρήσουν κάτι τέτοιο,διότι αδιαμφισβήτητα έχουν ήδη άλλη πλοκή στο μυαλό τους εφόσον έχουν στήσει τους χαρακτήρες για την επικείμενη σύγκρουση που θα δούμε στην 4η season μεταξύ του κουαρτέτου των βάμπιρο-αδελφών και δυνητικά όλων των υπόλοιπων χαρακτήρων μαζί.

Αποτέλεσμα εικόνας για infinite corridor castlevania

Ένα άλλο εναλλακτικό σενάριο που βλέπει ο Saint Germain μπροστά του είναι οι πυραμίδες της Αιγύπτου που εμφανίζονται στο παιχνίδι του 2006 Portrait of Ruin στο οποίο οι πρωταγωνιστές κατάγονται από τις οικογένειες Belmont και Belnades. Μπορεί το ζευγάρι της σειράς,Trevor και Sypha,να αποκτήσει απογόνους,οι οποίοι θα ταξιδέψουν σε αυτή την διάσταση εδραιώνοντας έτσι μια συνέχεια μεταξύ των πρωταγωνιστών σειράς τώρα και στη συνέχεια;!

Φυσικά παραμένει το ερώτημα που πήγε ο Saint Germain στο τέλος της season όταν εξαφανίστηκε μέσα στον Infinite Corridor σε ένα σύμπαν που τα πράγματα εμφανίζονταν αντεστραμμένα και τα πάνω κάτω ,κάτι που συνέβη και στο πρωταγωνιστή στο παιχνίδι Symphony of the Night του 1997. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην απαντήσουν οι δημιουργοί της σειράς στην επόμενη season που πήγε ο Saint Germain και τι ρόλο θα παίξει η γυναίκα που αναζητούσε.

Μελλοντικά project του δημιουργού Adi Shankar:

Αποτέλεσμα εικόνας για adi shankar castlevania

Η τέταρτη season είναι σχεδόν βέβαιη αν και ακόμα δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί. Αναμένουμε όμως και άλλες σειρές animation που θα μεταφέρουν video games από τον εκτελεστικό παραγωγό της σειράς Castlevania,Adi Shankar,ο οποίος έχει ήδη σχεδιάσει ένα πρότζεκτ με όνομα “Bootleg Multiverse”,το οποίο πρότζεκτ ανήκει στο Netflix, και αφορά την δημιουργία σειρών animation βασιζόμενων σε video games.

Αποτέλεσμα εικόνας για Devil May Cry Shankar
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Adi Shankar τον Νοέμβριο του 2018 απέκτησε τα δικαιώματα να δημιουργήσει μια σειρά βασισμένη στο παιχνίδι Devil May Cry της εταιρείας Capcom,η οποία έχει ήδη μεταφερθεί σε animated series.

Αποτέλεσμα εικόνας για Assassin's Creed Shankar

To δεύτερο project που έχει στα σκαριά ο Adi Shankar είναι η δημιουργία μιας σειράς βασισμένης στο πολύ δημοφιλές παιχνίδι Assassin’s Creed,το οποίο μεταφέρθηκε ήδη σε ταινία αλλά δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Η ιστορία θα δημιουργηθεί από τον Shankar και θα είναι original,δηλαδή δεν θα αποτελεί μεταφορά απευθείας μεταφορά κάποιας ιστορίας από τα παιχνίδια.Όμως αυτό μπορεί να είναι πολύ τολμηρό σχέδιο,δεδομένου ότι και η ταινία πειραματίστηκε στο ίδιο επίπεδο με το να δημιουργήσει μια πρωτότυπη ιστορία,της οποίας η πλοκή έπασχε,την στιγμή που τα παιχνίδια είχαν ήδη πολύ καλύτερες ιστορίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Hyper Light Drifter Shankar

Τέλος τον Μάρτιο του 2019 ο Adi Shankar ανακοίνωσε ότι θα δημιουργήσει μια limited σειρά βασισμένη στο παιχνίδι Hyper Light Drifter με πρόθεση να διατηρήσει το στυλ του παιχνιδιού με το pixel art style.

*Ωραία εξίσου anime για όποιον γουστάρει τη φάση με τους βρικόλακες/vampire είναι το Hellsing Ultimate και το Dhampir , διαθέσιμα στο youtube.

Αποτέλεσμα εικόνας για dhampir hellsing

**Το Netflix δεν μένει απλά στην ικανοποίηση από την επιτυχία της σειράς, αλλά επιδιώκει , επιπλέον , να κάνει γνωστές τις animated σειρές γενικότερα και για αυτό τις προτείνει και για τα βραβεία Emmy.

View image on Twitter

Απάντηση