Όχι πως δεν γνωρίζαμε ότι εκεί στο Χόλυγουντ δεν έχουν πλέον καμία έμπνευση για πρωτότυπα σενάρια με τόσα reboot και remakes, αλλά οι ανακοινώσεις για ταινίες και σειρές αναφορικά με τα γεγονότα γύρω από την εταιρεία Gamestop ήταν μια πολύ γρήγορη αντίδραση από τα στούντιο. Έως σήμερα, έχουν ήδη ανακοινωθεί από διάφορα στούντιο 4 ταινίες και μια σειρά σχετικά με αυτά τα συμβάντα.

Πρώτη ανακοίνωσε η MGM ότι θα κάνει ταινία τα όσα συνέβησαν με την μετοχή της GameStop, τα HedgeFunds και το subreddit “wallstreetsbets“, η οποία θα βασίζεται σε ένα βιβλίο το οποίο δεν έχει ακόμα γραφτεί!!! Ο συγγραφέας του είναι αυτός στου οποίου το βιβλίο βασίστηκε η γνωστή ταινία The Social Network από τον σκηνοθέτη David Fincher. Ο φερόμενος ως τίτλος, όμως, “The Antisocial Network”, υπονοεί πως όσοι συμμετείχαν στην ομάδα αυτή του subreddit είναι αντικοινωνικοί, μια άποψη άτοπη, ξεκάθαρα boomer και άδικη για όσους ασχολούμαστε με το reddit. Καλύτερος τίτλος θα ήταν το “The Big Squeeze” αλλά μάλλον τους πονάει πολύ ακόμα αυτό που συνέβη.

Έπειτα μπήκε στο χορό το ΗΒΟ, το οποίο επίσης ετοιμάζει μια ταινία με συν-δημιουργό τον Andrew Ross Sorkin που συνδημιούργησε και την σειρά Billions του Showtime.

Φυσικά, σιγά μην έλειπε από το χορό και το Netflix, το οποίο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον σεναριογράφο των ταινιών The Hurt Locker και Zero Dark Thirty για να γράψει το σενάριο της ταινίας.

Η τελευταία ταινία, και συγκεκριμένα ντοκιμαντέρ, δεν έχει βρει στέγη προς το παρόν σε κάποιο στούντιο, αλλά ετοιμάζεται από τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη του Console Wars (βιβλίο και ταινία).

Τέλος, έρχεται και μια σειρά από την εταιρεία “Pinky Promise” με τίτλο To The Moon, που θα ακολουθεί κυρίως κάποια από τα κορυφαία μέλη της περίφημης, πλέον, ομάδας του reddit στο subreddit “wallstreetbets”.

Απάντηση