Η μαγεία της σειράς A Discovery of Witches μας βρήκε ξανά στην 2η σεζόν πιο ενισχυμένη και με δέκα επεισόδια αυτή την φορά αντί για 8 που ήταν η πρώτη σεζόν. Είναι γεγονός ότι η πρώτη σεζόν κατάφερε να μεταφέρει στην οθόνη ένα μεγάλο βιβλίο φαντασίας με αρκετή συνοχή στο σενάριο, το οποίο παρέμεινε πολύ πιστό στην πρωτογενή πηγή του. Η δεύτερη σεζόν είχε δέκα επεισόδια και άρα μια κάποια μεγαλύτερη σεναριακή άνεση μεταφοράς του βιβλίου λεπτομερέστερα, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι δημιουργοί, αν και κάπου ίσως το έχασαν λίγο για ανεξήγητους λόγους όπως για παράδειγμα όταν η Νταϊάνα συναντά τον πατέρα της ήταν κάπως απότομο και βεβιασμένο.

A Discovery of Witches Season 2 Trailer Centers Elizabethan Magic | Den of  Geek

Η δεύτερη σεζόν ξεκινάει από το σημείο ακριβώς που τελείωσε η πρώτη, όταν, δηλαδή, η Νταϊάνα και ο Μάθιου ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να ξεφύγουν από τον Peter Knox και τους συμμάχους του, οι οποίοι φτάνουν κυριολεκτικά στο παρά πέντε της εξαφάνισης του ζευγαριού και ψάχνουν αλυσιτελώς ως έναν βαθμό να βρουν που έχουν πάει η Νταϊάνα και ο Μάθιου. Αυτοί, φυσικά, βρίσκονται όχι απλά μίλια αλλά χρόνια και αιώνες μακριά, καθώς μεταφέρονται στο Λονδίνο του 1590 όπου προσπαθούν να προσαρμοστούν και να ενταχθούν εν μια νυκτί στην κοινωνία του 16αι. Τα “εμφανισιακά προβλήματα”, όπως η έλλειψη μουσιού και η ύπαρξη σκουλαρικιού στον Μάθιου λύνονται εύκολα (στο βιβλίο η Νταϊάνα δημιουργεί στον Μάθιου ένα μούσι εφόσον ως βρυκόλακας δεν μπορεί να μεγαλώσει), ωστόσο, άλλα ζητήματα, όπως η κοινωνική θέση της Νταιάνα (αν είναι παντρεμένη με τον Μάθιου και αν μπορεί να κυκλοφορεί μόνη της έξω) είναι κάπως πιο δύσκολα, δεδομένου κιόλας ότι είναι μια γυναίκα που καλείται να προσαρμοστεί σε μια πιο πρώιμη κοινωνία από άποψη δικαιωμάτων για τις γυναίκες σε σχέση με τον 21 αιώνα στον οποίο ζούσε. Βέβαια, το status, οι επαφές και τα χρήματα του Μάθιου βοηθούν αρκετά στην προσαρμογή τους και στην αναζήτηση του Βιβλίου της Ζωής.

A Discovery of Witches Season 2 Premiere Details & Preview - The Artistree

Η μαγεία στη δεύτερη σεζόν είναι πολύ πιο έντονη και παρούσα, αλλά οι απορίες μας παραμένουν αναφορικά με πολλά σημεία, εφόσον δεν έχουμε διαβάσει και τα βιβλία. Δυστυχώς, μας έλειψαν αυτή την σεζόν οι συζητήσεις περί γενετικής και dna μαγισσών, βρυκολάκων και δαιμόνων που ήταν αρκετά επεξηγηματικά και έδειχναν να οδηγούν κάπου όσον αφορά την εξαφάνιση των ειδών τους και την αποδυνάμωσή τους. Βέβαια, μπήκαν στο κάδρο τα περίφημα κυνήγια μαγισσών του Μεσαίωνα και η “Σχολή της Νύχτας” (wikipedia: το σύγχρονο όνομα για μια ομάδα ανδρών με επίκεντρο τον Sir Walter Raleigh, που κάποτε αναφέρεται το 1592 ως «Σχολή Αθεϊσμού». Η ομάδα υποτίθεται ότι περιελάμβανε ποιητές και επιστήμονες, όπως τους Christopher Marlowe, George Chapman, Matthew Roydon και Thomas Harriot.). Το όνομα και η περσόνα μάλιστα του Μάθιου την τότε εποχή ήταν αυτή ενός εξίσου υπαρκτού προσώπου, του Matthew Roydon, όπως άλλωστε και πολλοί άλλοι χαρακτήρες της σειράς π.χ. ο συγγραφέας Christopher Marlowe.

A Discovery of Witches Season 2: How History Changes Everything | Den of  Geek

Ο Matthew Goode μπορεί να δείχνει αρκετά γοητευτικός και κυριλές στα κουστούμια του καθηγητή της πρώτης σεζόν, αλλά δείχνει δέκα φορές πιο αρχοντικός στα ρούχα εποχής με τα φαρδιά πουκάμισα και τα δερμάτινα παντελόνια. Τα υπόλοιπα κοστούμια της σειράς είναι της Ελισαβετιανής περιόδου και είναι φοβερά, πολύ προσεγμένα και με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες (συγκεκριμένα, εφόσον η Τερέζα Πάλμερ (Νταϊάνα) θήλαζε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της έφτιαξαν έναν κορσέ που να ανοίγει και να δένει από μπροστά για αυτόν τον λόγο). Είναι βέβαιο ότι η σειρά θα προταθεί για βραβεία σε κατηγορίες κουστουμιών και τα συναφή.

A Discovery of Witches: How Matthew Goode helped cast James Purefoy | EW.com

Οι καινούργιοι ηθοποιοί Tom Hughes, Steven Cree και James Purefoy (κολλητός στην πραγματική ζωή του Matthew Goode) που υποδύονται σημαντικούς ρόλους και αγαπημένους χαρακτήρες των φαν των βιβλίων, όπως ο κολλητός του Μάθιου, ο ζηλιάρης Christopher Marlowe, ο ανεψιός του Μάθιου,ο Gallowglass, και ο πατέρας του Μάθιου, ο Phillipe, αντιστοίχως, είναι εξαιρετικά καλοί και πεπειραμένοι ηθοποιοί, ειδικά για πιο δεύτερους ρόλους, οπότε ενσαρκώνουν πετυχημένα τους εν λόγω χαρακτήρες.

A Discovery of Witches': James Purefoy and Steven Cree on Season 2  (Exclusive) | Entertainment Tonight

Η πλοκή που ξετυλίγεται μέσα σε δέκα επεισόδια εστιάζει τόσο στην σχέση Μάθιου και Νταϊάνας, με ιδιαίτερη έμφαση στην έως τώρα άγνωστη “σκοτεινή” πλευρά του Μάθιου, όσο και στο κυνήγι του Βιβλίου της Ζωής. Ωστόσο, αρκετά ερωτήματα παραμένουν και μερικές υπό-ιστορίες ήταν κάπως βεβιασμένες,ίσως φταίει το βιβλίο το οποίο μετέφεραν, καθώς, όπως αναφέρουν αρκετοί φανς, είναι δύσκολο ως πρωτογενές υλικό. Οι συντελεστές της σειράς θεώρησαν, και ορθώς ως ένα σημείο, πως δεν θα λειτουργούσε υπέρ της σειράς συνολικά το να μην δούμε καθόλου τι συμβαίνει στο σήμερα αφότου εξαφανίστηκαν η Νταϊάνα και ο Μάθιου, οπότε αφιέρωσαν αρκετό χρόνο μέχρι και ολόκληρα επεισόδια στους χαρακτήρες που έμειναν πίσω, με κάποιες πλοκές, όμως, είτε να πηγαίνουν πολύ αργά, όπως π.χ. η απόπειρα εκβιασμού του Ντομένικο και οι μηχανορραφίες του για να αναλάβει τα ηνία της Βενετίας, είτε πολύ γρήγορα, όπως π.χ. ο έρωτας του Μάρκους μέσα σε ένα οριακά επεισόδιο. Ίσως μέσα σε δέκα επεισόδια υπήρχε μια καλύτερη φόρμουλα ανάπτυξης των υπό-ιστοριών αυτών πιο σταδιακά, πιο ομαλά και λιγότερο βεβιασμένα. Το ίδιο ισχύει και για την συνάντηση της Νταϊάνας με τον πατέρα της στο Λονδίνο το 1591, τον οποίο έχει να δει από τότε που αυτός και η μητέρα της σκοτώθηκαν και αυτή ήταν 7 ετών ,όπου η αντίδρασή της είναι απότομη μεν άνευρη δε, ενώ, μετά δεν μοιράζονται κάποιον χρόνο να μας εξηγήσουν τι συνέβη όταν αυτή ήταν μικρή, ποιες ήταν οι δυνάμεις της, γιατί την “έδεσαν” (spellbound), τι παραπάνω γνώριζαν οι γονείς της για την προφητεία, την ίδια και το Βιβλίο. Άλλη μια απορία που αποτυπώθηκε και από τους χαρακτήρες στην σειρά ήταν το τι απέγινε η εκδοχή του Μάθιου που βρισκόταν ήδη στο έτος 1590. Αν και δεν μας απαντήθηκε ποτέ, διαβάσαμε ότι ο ορίτζιναλ Μάθιου του 1590 έπεσε σε μια μορφή λήθης όταν έφτασαν στο έτος αυτό η Νταϊάνα και ο Μάθιου του σήμερα. Μια μυστήρια φιγούρα ενός βρυκόλακα που δολοφονεί και βεβηλώνει πλήρως τα σώματα των θυμάτων του στο σήμερα μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις ως προς το ποιος ήταν αν και ελπίζουμε να δούμε κάποια ανατροπή την 3η σεζόν.

A Discovery of Witches' Season 2 Trailer: 7 Moments We Can't Stop Replaying  | Fangirlish

Φυσικά, περιμέναμε το τελευταίο επεισόδιο να ολοκληρώνεται με την έλευση του Μάθιου και της Νταϊάνα στο σήμερα και στο Σεπτ-Τουρ με μια επανένωση με όλους τους υπόλοιπους συγγενείς και φίλους που βρίσκονται ήδη εκεί και φυσικά την αντίδραση της Νταϊάνας μόλις μάθει την δολοφονία από τον Peter Knox της θείας της Έμιλυ. Κατά τα άλλα, η σειρά ήταν ο, τι περιμέναμε και μας χόρτασε με δέκα επεισόδια που δυστυχώς τα είδαμε μονομιάς! Είδαμε τις μαγικές ικανότητες της Νταϊάνα να ξεδιπλώνονται και να αναπτύσσονται, την σχέση της με τον Μάθιου να γίνεται όλο πιο δυνατή και να ολοκληρώνεται -με τις ευλογίες και του πεθερού της-, ενώ, το κυνήγι για το Βιβλίο της Ζωής αποδείχθηκε ατελέσφορο, καθώς αν και το βρήκαν εν τέλει δεν κατάφεραν να το μελετήσουν καθόλου επί της ουσίας, εφόσον οι κομμένες σελίδες στάθηκαν ξανά εμπόδιο.

A Discovery Of Witches season 2: Owen Teale details 'awesome' stunt work

Θα περιμένουμε την 3η σεζόν για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα τώρα που η Νταϊάνα έχει αποκτήσει ή μάλλον αναπτύξει τις δυνάμεις της. Λογικά, η 3η σεζόν θα εστιάσει στις 3 χαμένες σελίδες του Βιβλίου της Ζωής και την εγκυμοσύνη της Νταϊάνα. Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ίσως η 3η σεζόν κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022, ενώ, όταν η ηθοποιός που υποδύεται την Νταϊάνα, Τερέζα Πάλμερ, ερωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη τι πιστεύει για την συνέχεια της σειράς υπονόησε πως ίσως να υπάρξει και 4η σεζόν έχοντας υπόψη ότι η συγγραφέας Deborah Harkness συνεχίζει να γράφει βιβλία και σχεδιάζει να εκδώσει και άλλα βιβλία με τον Μάθιου και την Νταϊάνα ως συνέχεια της τριλογίας All Souls.

Διαβάστε περισσότερα για την πρώτη σεζόν της σειράς εδώ: A Discovery of Witches | Ίσως η πιο καλογυρισμένη σειρά του είδους

Απολαύστε την εξαιρετική μουσική της δεύτερης σεζόν της σειράς εδώ: Νιώστε τη μαγεία της μουσικής του “A Discovery of Witches”

Απάντηση