Το κανάλι Starz έχει από το 2013 αναλάβει την μεταφορά στη μικρή οθόνη μιας σειράς ιστορικών μυθιστορημάτων της συγγραφέως Φιλίππα Γκρέγκορυ , τα οποία διηγούνται με μυθιστορηματικό τρόπο τα γεγονότα από την οπτική των γυναικών της ιστορικής περιόδου κυρίως του “πολέμου των ρόδων” αλλά εκτείνονται τόσο πριν όσο και μετά από αυτήν.Οι σειρές , όπως και τα βιβλία , δεν εστιάζουν τόσο σε μάχες και σκηνικά βαρβαρότητας αλλά στα παρασκηνιακά συμβάντα , ίντριγκες , δολοπλοκίες και τις σχέσεις , πολιτικές και προσωπικές , μεταξύ των προσώπων που ήταν οι πρωταγωνιστές αυτών των ιστορικών γεγονότων. Τα σκηνικά , τα τοπία  και τα κουστούμια συνθέτουν το πλαίσιο της εποχής αυτής της αγγλικής ιστορίας και φυσικά είναι οριακά μια ευκαιρία για όσους ποτέ δεν έβγαλαν άκρη με το πιο περίπλοκο βασιλικό γενεαλογικό δέντρο που αποτέλεσε την “αιτία” αυτού του πολέμου , να κατανοήσουν πως ανέβηκαν και κατέβηκαν από το θρόνο περίπου 5 βασιλιάδες από δύο οίκους (των Υόρκ και των Λάνκαστερ).

The White Queen - Rotten Tomatoes

H πρώτη από αυτές ήταν η σειρά The White Queen , η οποία ήταν μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου της Γκρέγκορυ , και αφορά την ιστορία της Ελίζαμπεθ Γούντβιλ , η τουλάχιστον συνιστά την αφήγηση των γεγονότων από την δική της οπτική , κατά την διάρκεια και μέχρι το τέλος του “Πολέμου των Ρόδων” και εστιάζει στον σκανδαλώδη – για τα δεδομένα της εποχής – γάμο της με τον Εδουάρδο Δ΄, ενός δηλαδή εκ των βασιλέων που ανέβηκαν εκείνη την περίοδο στον θρόνο της Αγγλίας. Στη σειρά τον ρόλο της υποδύεται η άγνωστη τότε Rebecca Ferguson (Mission Impossible , The girl on the train , The Snowman)  και τον ρόλο του Εδουάρδο Δ’ ο γοητευτικός γιος του Jeremy Irons , Max Irons (The wife,Terminal).

Η δεύτερη σειρά και σίκουελ της πρώτης έχει τον τίτλο The White Princess και συνεχίζει με την ιστορία ακριβώς μετά το τέλος του “Πολέμου των Ρόδων” και το τέλος της πρώτης σειράς , όμως με διαφορετικούς , κατά κύριο λόγο , ηθοποιούς.

The White Princess TV Show Air Dates & Track Episodes - Next Episode

Η αφήγηση ακολουθεί την ίδια φόρμα , όπως και τα βιβλία , με την πρώτη σειρά και είναι από την οπτική γωνία , αυτή την φορά , της κόρης της Ελίζαμπεθ Γούντβιλ και του Εδουάρδου του Δ΄ , Ελίζαμπεθ Υόρκ , την οποία υποδύεται η ταλαντούχα Jodie Comer – αγαπημένη μας Villabelle από το Killing Eve –  . Η Ελίζαμπεθ Υόρκ αναγκάστηκε να παντρευτεί τον τελικό νικητή αυτών των Πολέμων , the last man standing με άλλα λόγια , Ερρίκο Ζ΄(Jacob-Collins Levy) , τον πρώτο μονάρχη του οίκου των Τυδώρ , ο οποίος κιόλας συμβολικά για να καταδείξει το τέλος του εμφυλίου μεταξύ των αντιμαχόμενων οίκων Υόρκ και Λάνακαστερ υιοθέτησε ως σύμβολο του οίκου του τον κοινό συνδυασμό των δύο οικοσήμων των οίκων , δηλαδή ένα άσπρο και ένα κόκκινο Ρόδο ενωμένα . Τον ρόλο της γλυκιάς πεθεράς , δηλαδή της μητέρας του Ερρίκου του Ζ΄, υποδύεται ποιά άλλη από την Michelle Fairley (Cat από το Game of Thrones) .

The Spanish Princess': The Real History You Need to Know | History Extra

Η επερχόμενη σεζόν που θα κάνει πρεμιέρα στις 5 Μαϊού έχει τον τίτλο “Τhe Spanish Princess και ίσως κινείται σε πιο κλισέ καταστάσεις , καθώς αφορά την ιστορία της Αικατερίνης της Αραγονίας , εξ ου και ο τίτλος. Η πρωταγωνίστρια Αικατερίνη της Αραγονίας , όπως όλοι λίγο πολύ έχουμε δει σε μια από τις άπειρες ταινίες σχετικά με τον Ερρίκο τον Η΄ , αφού πρώτα παντρεύτηκε τον αδελφό του , μετά τον θάνατο του τελευταίου παντρεύτηκε τον Ερρίκο Η΄, γιό του  Ερρίκου Ζ΄και της Ελίζαμπεθ Υόρκ , ο οποίος εξαιτίας της τιτάνιας προσπάθειας που κατέβαλε για να την χωρίσει ώστε να παντρευτεί την Άνν Μπολέυν , έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόσχιση τη εκκλησίας της Αγγλίας από την καθολική εκκλησία του Πάπα της Ρώμης. Τον ρόλο υποδύεται η Charlotte Hope , το σατανικό κορίτσι του Ramsay Bolton του Game of Thrones , Myranda. Αναμένουμε να δούμε αν μπορεί να μας πείσει σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που την στιγμάτισε στα μυαλά μας.

Δείτε το trailer της τελευταίας σεζόν:

Απάντηση