Το βιβλίο “The Last Duel:A True of Trial by Combat in Medieval France” που κυκλοφόρησε το 2004 από τον Αμερικάνο συγγραφέα Eric Jager επέλεξαν να προσαρμόσουν σεναριακά και να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το δίδυμο των Matt Damon και Ben Affleck. Η ιστορία του βιβλίου αφορά την τελευταία περίπτωση επισήμως -από ιστορική άποψη- αναγνωριζόμενης επίλυσης διαφορών “δια της μάχης”(στα αγγλικά “judicial duel”) a.k.a “Trial by Combat”,η οποία φυσικά μας θυμίζει την αντίστοιχη πρακτική επίλυσης διαφορών που είδαμε και στο Game of Thrones. Πηγή της συγκεκριμένης μεθόδου επίλυσης των ιδιωτικών διαφορών στο Μεσαίωνα είναι το γερμανικό δίκαιο “Gerichtskampf” σύμφωνα με το οποίο ελλείψει μαρτύρων ή/και ομολογίας ενός εκ των αντιτιθέμενων μερών η διαφορά διευθετούνταν με μονομαχία μεταξύ των δυο αντιτιθέμενων πλευρών.

Αποτέλεσμα εικόνας για Gerichtskampf

Έτσι, λοιπόν, στο βιβλίο εξιστορείται η τελευταία γνωστή περίπτωση εφαρμογής αυτού του “νόμου” (αρχικά εθιμικού κανόνα δικαίου των γερμανικών φυλών) στην Γαλλία το έτος 1386 όταν ο Νορμανδός ιππότης Jean De Carrouges μονομάχησε με έναν “ακόλουθο ιππότη”/”ιπποκόμο”(squire) ονόματι Jacques Le Gris. Η διαμάχη ξέσπασε διότι ο δεύτερος κατηγορήθηκε από τον πρώτο ότι βίασε την σύζυγο του την Marguerite de Carrouges,την οποία θα υποδυθεί η Jodie Comer που είχε ξεκινήσει την καριέρα της με έναν άλλο αντίστοιχο με αυτόν ρόλο ως Elizabeth of York στη σειρά The White Princess.

Αποτέλεσμα εικόνας για the white princess

Η ταινία θα σκηνοθετηθεί από τον Ridley Scott και το σενάριο ανέλαβε το δίδυμο Matt Damon και Ben Affleck,οι οποίοι θα υποδυθούν επίσης και κάποιους ρόλους στην ταινία. Τελευταία φορά που είχαν ξανασυνεργαστεί στη δημιουργία κάποιου σεναρίου οι Damon και Affleck ήταν στη ταινία Good Will Hunting,ενώ η τελευταία φορά που συνεργάστηκε ο Scott με τον Damon ήταν στην ταινία The Martian. Δεν είναι ξεκάθαρο ποιους συγκεκριμένους ρόλους υποδύεται η τριανδρία Adam Driver,Matt Damon και Ben Affleck,ωστόσο έχουν κυκλοφορήσει κάποιες φωτογραφίες από τα γυρίσματα όπου φορούν τις στολές τους και μερικά επιπλέον συμπεράσματα θα μπορούσαν να συναχθούν με βάση της ηλικίες των ηθοποιών.

Πιθανότατα ο Adam Driver να υποδύεται τον χαρακτήρα του Jacques Le Gris εφόσον ως “ακόλουθος ιππότη”/”ιπποκόμος”(squire) θα είναι λογικά ο νεότερος,ενώ οι Damon και Affleck ως μεγαλύτεροι μάλλον υποδύονται τους χαρακτήρες των Jean De Carrouges(ο Νορμανδός ιππότης) και βασιλιά Κάρολου ΣΤ της Γαλλίας, ο οποίος επίσης εμπλέκεται τόσο στην πραγματική ιστορία και όσο και στην πλοκή του βιβλίου.

Τα γυρίσματα λαμβάνουν χώρα στην Ιρλανδία και η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα μάλλον τον χειμώνα του 2020 ή αρχές Ιανουαρίου του 2021.

Πηγή φωτογραφιών από το set:https://www.tmz.com/2020/02/27/ben-affleck-matt-damon-adam-driver-film-the-last-duel/

*Ξανθός Ben Affleck ?

Αποτέλεσμα εικόνας για the last duel set

Δείτε το trailer εδώ:

Απάντηση