Αλλεπάλληλα σφυροκοπήματα δέχεται την τελευταία περίοδο η Ρωσία από τους μεγαλύτερους -δυτικούς- παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου. Το πρώτο χτύπημα ήρθε από το HBO με την -κατά κοινή ομολογία- εξαιρετική σειρά Chernobyl, την τηλεοπτική μεταφορά, δηλαδή, των γεγονότων γύρω από την έκρηξη στο πυρηνικό εργοστάσιο του Chernobyl το 1986. (Δείτε το trailer της σειράς εδώ)

Η Ρωσία φάνηκε ότι δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένη με τον τρόπο με τον οποίο αποτυπώθηκαν τα γεγονότα της έκρηξης στη σειρά του HBO. Τα ρωσικά φιλοκυβερνητικά μέσα ξεκίνησαν εκστρατεία κατά της σειράς, φτάνοντας σε σημείο να κατηγορήσουν τη σειρά και τους δημιουργούς της ότι επιχειρούν να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας ως πυρηνική δύναμη.

Απαντώντας στην “ετσμπιακή προπαγάνδα”,  το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTA ανέλαβε να προχωρήσει στη δημιουργία της δικής του σειράς Chernobyl, αποτυπώνοντας τα γεγονότα όπως πραγματικά συνέβησαν, φροντίζοντας, παράλληλα, να αφήσουν υπονοούμενα (ή θα το πουν ευθέως; οψόμεθα) για τη πιθανή συμμετοχή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο “συμβάν”. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ρωσική εκδοχή θα ακολουθήσει τα γεγονότα μέσα από τη ματιά ενός πράκτορα της CIA που βρισκόταν στην Pripyat τις ημέρες της καταστροφής.

Μην έχοντας, λοιπόν, προλάβει να αντιδράσει σε αυτό το χτύπημα, έρχεται το Netflix αυτή τη φορά και ανακοινώνει την σειρά-ντοκιμαντέρ (docuseries) The Last Czars (Οι Τελευταίοι Τσάροι), που θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου. Τα γεγονότα της σειράς θα εκτυλιχθούν γύρω από την πτώση της ρωσικής αυτοκρατορικής οικογενείας των Romanov και του Τσάρου Νικολάου ΄Β κατά την Επαναστάση του Φεβρουαρίου του 1917 και το θάνατο τους το 1918, μετά την επικράτηση των μπολσεβίκων.

https://www.youtube.com/watch?v=5wUmTjgxTKE

Καλά κάνει ήσυχος τα μπάνια του σε κάποια παγωμένη λίμνη της Σιβηρίας.putin

Ας ελπίσουμε να μείνει ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα του Netflix!

Απάντηση