Το Netflix έχει στα σκαριά μια σειρά που ακόμα δεν έχει προμοταριστεί και ούτε είναι  ιδιαιτέρως γνωστή μέχρι στιγμής κι η οποία θα βασίζεται στο ομώνυμο επερχόμενο εικονογραφημένο διήγημα των Frank Miller (300, Sin City) και  Tom Wheeler, Cursed . Η υπόθεση περιγράφεται ως εξής:

“Μια δημιουργία/re-imagining πάνω στο μύθο του βασιλιά Αρθούρου , ειπωμένη μέσα από την οπτική της Νίμουε , μιας έφηβης ηρωίδας με ένα μυστηριώδες χάρισμα , η οποία είναι προκαθορισμένο από την μοίρα να γίνει η δυνατή (και τραγική) Κυρά της Λίμνης. Μετά από τον θάνατο της μητέρας της , βρίσκει έναν απρόσμενο σύντροφο στο πρόσωπο του Αρθούρου , ενός νεαρού μισθοφόρου , με αποστολή να βρει τον Μέρλιν και να παραδώσει ένα αρχαίο σπαθί. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της , η Νίμουε θα γίνει ένα σύμβολο κουράγιου και επανάστασης ενάντια στους τρομακτικούς Red Paladins , και τον συνένοχο τους βασιλιά Ούθερ”.*

Η σειρά θα αποτελείται από 10 επεισόδια και γενικά περιγράφεται ως μια σειρά “ενηλικίωσης” , ενώ , η θεματολογία της θα περιστρέφεται γύρω από την εξάλειψη του φυσικού κόσμου , την θρησκευτική τρομοκρατία , τους “παράλογους” πολέμους και την ανακάλυψη του κουράγιου να αντιμετωπίσει κανείς το αδύνατο. Στου πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε την Katherine Langford (13 Reasons Why) ως Νίμουε , τον Devon Terrell (έπαιζε τον Horatio στην ταινία Ophelia με την Daisy Riley etc) ως Αρθούρο -για τον οποίο ίσως ακουστεί γκρίνια λόγω του ότι είναι ένας ηθοποιός με Αφροαμερικάνικη καταγωγή – και φυσικά τον Gustaf Skarsgard , αγαπημένο Floki στη σειρά Vikings , ως Μέρλιν !

Ο μύθος του βασιλιά Αρθούρου και η ιστορία του μάγου Μέρλιν έχουν αποτελέσει υλικό για πολλές ταινίες και σειρές , χωρίς , βέβαια , καμία να έχει ξεχωρίσει ιδιαιτέρως ως η απόλυτη ταινία ή σειρά για το μύθο.   ξεχνάει το εξαιρετικό King Arthur (2004) με το Clive Owen και King Arthur: Legend of the Sword(2017 του Guy Ritchie Κατά συνέπεια ελπίζουμε να γυριστεί καλά και να μην δίνει την αίσθηση φτηνού εφηβικού δράματος.

Η Katherine Langford ως Nimue!

Post image

 

*a re-imagining of the Arthurian legend, told through the eyes of Nimue, a teenage heroine with a mysterious gift who is destined to become the powerful (and tragic) Lady of the Lake. After her mother’s death, she finds an unexpected partner in Arthur, a young mercenary, in a quest to find Merlin and deliver an ancient sword. Over the course of her journey, Nimue will become a symbol of courage and rebellion against the terrifying Red Paladins, and their complicit King Uther.”

Απάντηση