SPOILER ALERT

Τα κάτωθι περιέχουν spoilers, ενδεχομένως και το τέλος το ίδιο, μέσα από διάφορες διαρροές και θεωρίες από το youtube και το reddit. Προχώρα με δικιά σου ευθύνη.

Το ίντερνετ είναι σκοτεινό και γεμάτο σπόιλερς , κάτι που έχουμε εμπεδώσει σκληρά από την εποχή του GoT , μόνο που τώρα είναι παντού , από το reddit μέχρι το youtube και δεν γίνεται να τα αποφύγει κανείς εύκολα. Φαίνεται , λοιπόν , ότι με το τελευταίο μέρος της saga του Star Wars να είναι προ των πυλών (πρεμιέρα 20 Δεκεμβρίου) τα leaks οργιάζουν με συνεχή reshoots εκ μέρους της Disney μέχρι και έναν μήνα πριν κυκλοφορήσει η ταινία και με τις φήμες να θέλουν να έχουν γυριστεί τουλάχιστον 5 ή παραπάνω διαφορετικά τέλη για την τελευταία ταινία της τωρινής τριλογίας, Star Wars:The Rise of Skywalker (αλλού ισχυρίζονται μέχρι και 9 διαφορετικές εκδοχές!;).

Βέβαια , έχει παρατηρηθεί με την συγκεκριμένη saga ότι η Disney προσπαθεί να ψαρέψει το κοινό ρίχνοντας στη πιάτσα “leaks” για να δει τι έχει καλύτερη αποδοχή , καθώς μέχρι τώρα η κριτική που ασκείται από τους φανς είναι ότι υπάρχει έλλειψη φαντασίας όσον αφορά την μυθοπλασία , πολλές αντιφάσεις (φαίνεται να συμβαίνουν πράγματα αντιφατικά τόσο σε σχέση με τους κανόνες των προηγούμενων ταινιών , όσο και εντός της ίδια τριλογίας , με την Disney να προσπαθεί να τα εξηγήσει με το επιπλέον υλικό που συνοδεύει την κάθε ταινία) , ενώ , η πλοκή πάσχει συνολικά , εφόσον και αυτή η τριλογία είναι μια επανάληψη των προηγούμενων δυο χωρίς κιόλας να πηγαίνει λίγο παραπέρα τον κόσμο του Star Wars. Εαν δε τα σποίλερ ισχύσουν η τελευταία ταινία θα είναι και εντελώς anti-climactic.

Μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στην τελευταία ταινία (spoiler alert):

Ποιοι είναι οι γονείς της Rey;

Από την αρχή της καινούργιας τριλογίας ένα μεγάλο ερώτημα ήταν η ταυτότητα των γονιών της Rey , γιατί , φυσικά , δεν γινόταν να πιστέψουμε ότι μια “τυχαία” κοπέλα από έναν ασήμαντο πλανήτη , τον Τζακού , την οποία έχουν από πολύ μικρή παρατήσει εκεί , είναι τόσο ιδιαίτερη που είχε την δυνατότητα/το χάρισμα(force sensitive)  να τιθασεύει τη Δύναμη και να είναι και η πρωταγωνίστρια της καινούργιας τριλογίας χωρίς καμία σύνδεση με κάποιο πρόσωπο από τις προηγούμενες τριλογίες.. Βέβαια , για του λόγου το αληθές , όσοι γίνονταν Jedi δεν είχαν κάποια συγκεκριμένη καταγωγή ή τίποτα τέτοιο , απλά οι ταινίες έχουν εστιάσει σε πολλοί συγκεκριμένα άτομα όπως οι Skywalkers.

Image result for skywalkers

Στην πρώτη ταινία (την υπ’αριθμ. VII) , η αφήγηση που μας δίνεται από την ίδια την Rey είναι ότι οι γονείς την παράτησαν εκεί , στο πλανήτη Jakku , μικρή και αυτή πάντα ήλπιζε ότι θα επιστρέψουν να την πάρουν , ενώ , όπως αναφέρει “Δεν ήταν κανένας(εννοώντας κανένας σημαντικός)/They were nobody”. Ο Kylo Ren αναφέρει ότι η Rey προέρχεται από μια “απλή” οικογένεια καθώς λέει:”Ήταν βρωμεροί πότες , έμποροι που σε πούλησαν για να λάβουν χρήματα για να πιούν. Είναι νεκροί σε έναν τάφο που ταιριάζει σε άπορους κάπου στην έρημο του Τζακού/“They were filthy junk traders who sold you off for drinking money. They’re dead, in a paupers’ grave in the Jakku desert.”
Έτσι , λοιπόν , αρχικά μπορεί να το ψιλοπιστέψαμε στη πρώτη ταινία ότι όντως δεν τρέχει κάτι περίεργο με την καταγωγή της. Ίσως , ακόμα και τώρα , δεν έχουμε κάποιο λόγο να το αμφισβητούμε.

Σχετική εικόνα

Ωστόσο , σαν ζήτημα , σαν θέμα και σαν ερώτημα δεν το άφησαν να φύγει από το μυαλό μας και το επανέφεραν και στην δεύτερη ταινία , οπότε ξέραμε χωρίς αμφιβολία ότι κάτι παίζει και αρχίσαμε να υποψιαζόμαστε περίεργα πράγματα.

Στην δεύτερη ταινία , λοιπόν , είδαμε την Rey να κοιτάζετε στη σκηνή με την σπηλιά σε έναν καθρέφτη στο πλαίσιο ενός οράματος από την Δύναμη (όπως το ερμήνευσε ο καθένας) , όπου θέλοντας να μάθει και να δει ποιοι είναι οι γονείς της , η σπηλιά/ο καθρέφτης της δείχνει τον εαυτό της (φυσικά απογοητευτήκαμε και ξενερώσαμε γιατί περιμέναμε να δούμε κάτι παραπάνω). Μήπως , βέβαια , αυτό ήταν ένα στοιχείο και όχι απλά ένας εμπαιγμός από τους σεναριογράφους; Μήπως , ότι κοντινότερο έχει η Rey σε γονείς είναι ο ίδιος της ο εαυτός; Μήπως κυριολεκτικά δεν έχει γονείς; Είναι δυνατόν; Φυσικά και είναι και έχει ξανασυμβεί στο κόσμο του Star Wars με την περίπτωση του Anakin Skywalker , όπου η μητέρα του , Shmi Skywalker , έμεινε έγκυος από την ίδια την Δύναμη(the Midochlorians) και για αυτό ήταν και τόσο ισχυρός και όπως πίστευε το συμβούλιο (και εμείς) ο Εκλεκτός(Chosen One). Σε εκείνο το σημείο ξεκίνησε η ιστορία της οικογένειας Skywalker , που κάθε μέλος της έκτοτε ήταν πολύ ισχυρό με την Δύναμη (όχι τόσο η Leia Organa , αν και μάλλον λόγω έλλειψης εκπαίδευσης) , μέχρι και τον Kylo Ren. Έχει , μήπως , η Δύναμη δημιουργήσει ξανά άλλο ένα παιδί , την Rey;

Αποτέλεσμα εικόνας για Rey cave mirror

Ως εδώ είχαν γίνει περίπου αυτές οι υποθέσεις με βάση αυτές τις “αποκαλύψεις” και τα στοιχεία των δυο ταινιών. Είδαμε , όμως , τα spoiler που βγήκαν και αν ισχύσουν θα είναι λίιιγο διαφορετικά τα πράγματα. Σύμφωνα με τις “διαρροές” , κατά την διάρκεια μιας μονομαχίας μεταξύ του Kylo και της Rey (τα πιτσουνάκια μας) , o Kylo της αποκαλύπτει ότι ο παππούς της είναι ο Sheev Palpatine/a.k.a Darth Sidious/Emperor (ναι , ναι , το ακούσαμε και στο τρέιλερ ότι επιστρέφει και κάπου είπε και η Daisy Riley ότι αυτό θα εξηγηθεί).

Αποτέλεσμα εικόνας για Ian McDiarmid star wars

Όσο πιο συνοπτικά γίνεται οι διαρροές περιγράφουν την πλοκή ως εξής:

Θα δούμε κάποια flashbacks με την Leia και τον Luke , στα οποία την εκπαιδεύει , αλλά αυτή τα παρατάει επειδή είναι έγκυος (υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει κοπεί η σκηνή για να ξεκινήσει αμέσως με τον Kylo). Eπειτα , θα δούμε τον Kylo (αρχηγός πλέον του Πρώτου Τάγματος) να σφάζει κόσμο ψάχνοντας μια συσκευή με την ονομασία “wayfinder” και όταν την βρίσκει , οι συντεταγμένες που περιέχει , τον οδηγούν στις “άγνωστες περιοχές” για να συναντήσεις τον Emperor Palpatine (εξαρχής έψαχνε την πηγή της δύναμης που διαισθανόταν “πίσω” από τον Snoke). Ο Palpatine διατάσσει τον Kylo να βρει την Rey και να την φέρει πίσω σε αυτόν , με απώτερο στόχο να την φέρει στην σκοτεινή πλευρά (κοινώς πάλι τα ίδια θα λέμε). Φυσικά , ο Palpatine  τόσα χρόνια δεν είχε μείνει άπραγος! Αντιθέτως , έχει κατασκευάσει έναν στόλο από “Death Star Destroyers” που είναι ακριβώς όπως λέει και η λέξη καταστροφείς αστέρων και έχει τον δικό του στρατό “red Sith Troopers”/”Sith Loyalists”. Γενικά , είναι ο επόμενος-καινούργιος-παλιός-αιώνιος κακός του franchise (πρωτοτυπία όχι αστεία).

Σχετική εικόνα

Στο στρατόπεδο της Αντίστασης , ο Finn και ο  Poe λαμβάνουν πληροφορίες από κάποιον που βοηθάει την Αντίσταση μέσα από το Πρώτο Τάγμα (First Order), ο οποίος τους ενημερώνει ότι ο Kylo βρήκε την συσκευή “wayfinder”. Έτσι , η Leia στέλνει σε μια αποστολή όλη την παρέα , Poe , Finn , Rey , Chewbacca και C-3PO , σε έναν πλανήτη , τον Pasaana , που είναι σαν έρημος. Εκεί συναντιούνται με μια επαφή της (αποκαλύπτεται ότι η επαφή αυτή είναι ο Lando Calrissian)  και τους καθοδηγεί σε ένα “Sith artifact” , το οποίο φαίνεται να είναι ένα στιλέτο/εγχειρίδιο(dagger) με μια εγχάρακτη γραφή. Όσο βρίσκονται εκεί , ο Kylo συνδέεται νοητικά με την Rey και καταλαβαίνει με αυτόν τον τρόπο που βρίσκονται. Καταφθάνει με τις δυνάμεις του και τους επιτίθεται , με τους Rey and co. , όμως , να καταφέρνουν να ξεφύγουν.Το ζήτημα είναι η αποκρυπτογράφηση της εγχάρακτης γραφής και προς το σκοπό αυτό η ομάδα οδηγείται σε έναν άλλο πλανήτη (Kijimi). Εκεί τα καταφέρνουν και η γραφή τελικά αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία ενός δεύτερου wayfinder του αυτοκράτορα Palpatine (κάπου εδώ ο C-3PO χάνει την μνήμη του τελείως επειδή τον “χακάρουν” για να διαβάσει την γραφή).

Αποτέλεσμα εικόνας για Star Wars The Rise of Skywalker

Παράλληλα , ο Kylo συνεχίζει τα mind games και την προσπάθεια να φέρει την Rey στη σκοτεινή πλευρά. Της λέει ότι ξέρει τι έκανε αυτό το στιλέτο  κάποτε , ότι , δηλαδή , χρησιμοποιήθηκε για να δολοφονηθούν οι γονείς της , οι οποίοι της ξανατονίζει ότι είναι ασήμαντοι/nobodies κλπ. Η Rey  φορτώνει νεύρα και ξεκινάνε πάλι μια μονομαχία με τα φωτόσπαθα τους (ο καθένας βρίσκεται σε άλλο μέρος). Εν τέλει , βρίσκει ξανά την τοποθεσία της και τους καταδιώκει. Οι Rey and co. πιάνονται από το Πρώτο Τάγμα και συμβαίνουν δύο σημαντικά γεγονότα. Πρώτον , μαθαίνουμε ποιος είναι το καρφί/ο πληροφοριοδότης της Αντίστασης μέσα από το Πρώτο Τάγμα: Είναι ο General Hux (Domhnall Gleeson πάντα σε αγαπούσαμε) , ο οποίος τους βοηθάει να δραπετεύσουν , όσο ο Kylo ασχολείται με την Rey. Δεύτερον , είναι το σημείο όπου κατά την μονομαχία τους της αποκαλύπτει ότι ο παππούς της είναι ο Palpatine – κάπως έτσι εξηγείται και το γιατί ο Palpatine ζήτησε από την αρχή από τον Kylo να φέρει την Rey σε αυτόν-. Τελικά και η Rey δραπετεύει με την υπόλοιπη ομάδα.

Σχετική εικόνα

Η Rey καθ’ όλη την διάρκεια της ταινίας έχει νεύρα και θυμό και γενικά αμφιταλαντεύεται και αυτή , όπως και ο Kylo , με την Δύναμη και τις δυο πλευρές , το φως και το σκοτάδι(σύμφωνα με τα leaks γίνεται υπεύθυνη με κάποιο τρόπο για τον θάνατο του Chewbacca(;) από την λάθος ή υπερβολική χρήση της Δύναμης). Αναπτύσσει εν τω μεταξύ νέες δυνατότητες , όπως το να γιατρεύει πληγές.Έχει , επίσης , οράματα όπου βλέπει τον εαυτό της να έχει υποκύψει στην πλευρά του σκότους.

Σχετική εικόνα

Όπως φαίνεται , τις πληροφορίες για την τοποθεσία από την εγχάρακτη γραφή τις έχουν , πλέον , και οι δυο πλευρές , μετά το μαναφούκι στο πλανήτη Kijimi και καταλήγουν στον πλανήτη Endor , στα συντρίμμια του Death Star. H Rey φτάνει στην αίθουσα του θρόνου του Αυτοκράτορα και ανακαλύπτει μια αίθουσα που περιέχει τον δεύτερο wayfinder. Εκεί , όταν πλησιάζει το αντικείμενο αυτό , βλέπει οράματα ότι υποκύπτει στο σκότος. Σοκαρισμένη από το όραμα , επανέρχεται στην αίθουσα του θρόνου του αυτοκράτορα και βρίσκει εκεί τον Kylo να την περιμένει , ο οποίος της παίρνει τον δεύτερο wayfinder , τον οποίο και καταστρέφει , ενώ , της λέει ότι αν θέλει να πάρει τον άλλον θα πρέπει να περάσει “πάνω από το πτώμα” του για να πάρει τον πρώτο και φυσικά ξανά μονομαχούν(έχει καταντήσει αστείο ε;). Η Leia πεθαίνει παράλληλα με αυτά τα γεγονότα,κάτι που το νοιώθουν και οι δυο όσο μονομαχούν. Από το σοκ του Kylo η Rey βρίσκει την ευκαιρία να τον χτυπήσει σχεδόν θανάσιμα , αλλά του δηλώνει ότι δεν θα γίνει ποτέ σαν αυτόν και δεν θα υποκύψει στο σκότος για αυτό και εφαρμόζει πάνω του τις νέες τις δυνάμεις και τον γιατρεύει (how fucking cute , πόσο Disney) , ενώ , παίρνει τον πρώτο  wayfinder και φεύγει με την παρέα της.

Αποτέλεσμα εικόνας για Star Wars The Rise of Skywalker

Μετά από αυτό ο Kylo Ren κλονίζεται , βλέπει το φάντασμα του πατέρα του και λόγω της συνομιλίας τους αφήνει την ταυτότητα του ως Kylo Ren “πίσω” και ξαναγίνεται ο Ben Solo. Η Rey εξίσου κλονισμένη από αυτή την μονομαχία προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και βλέπει μάλλον το φάντασμα του Luke. Φοβούμενη ότι υποκύπτει στο σκοτάδι κλπ αποφασίζει να αυτοεξοριστεί , όπως ο Luke , αλλά αυτός την ενθαρρύνει να αντιμετωπίσει τον Palpatine , όπως αυτός κάποτε , πριν 30 χρόνια , αντιμετώπισε τον Darth Vader και να επαναφέρει την ισορροπία στη Δύναμη , όπως έγινε όταν ο Anakin σκότωσε τον Palpatine(ουπς ναι , σόρρυ , τελικά η Disney αποφάσισε ότι δεν τον σκότωσε , οπότε όλη η εξιλέωση του και η προφητεία περί Chosen One πάνε στον απόπατο).Έτσι , το κορίτσι ξεκινάει να πάει να αποτελειώσει τον Palpatine , ενώ η πλευρά της Αντίστασης προσπαθεί να βρει την ελπίδα ξανά μετά τον θάνατο της Leia και τις συντεταγμένες για να φτάσουν στον Palpatine.

Αποτέλεσμα εικόνας για Star Wars The Rise of Skywalker

H Rey φτάνει με την βοήθεια των συντεταγμένων από τον wayfinder που πήρε από τον Kylo και ακριβώς όπως και αυτός βρίσκει το μέρος που είναι ο Palpatine , ο οποίος την περιμένει σε μια τεράστια ανοιχτή αρένα περιτριγυρισμένος από Σιθ loyalists. Οι σκηνές που ακολουθούν με τον Palpatine και την Rey είναι αυτές που έχουν υποστεί τα περισσότερα reshoots. Πάντως , είναι ξεκάθαρο ότι την προκαλεί να τον χτυπήσει με θυμό , ούτως ώστε να υποκύψει στη σκοτεινή πλευρά , ακριβώς όπως είχε προκαλέσει τον Luke πολλά χρόνια πριν , με μοναδική διαφορά , πλέον , ότι η Rey δεν έχει κανέναν να την βοηθήσει/προστατέψει , όπως είχε ο Luke τον πατέρα του τότε (Darth Vader).

Αποτέλεσμα εικόνας για Star Wars The Rise of Skywalker palpatine

Επίσης , της επιβεβαιώνει ότι όσα έμαθε για την καταγωγή της είναι αλήθεια και την προκαλεί να τον χτυπήσει/σκοτώσει , ενώ από πάνω τους η Αντίσταση συγκρούεται με τον στόλο του Palpatine. Με κάποιο τρόπο -κανείς δεν ξέρει- ο Ben ξαναεμφανίζεται σε αυτό το κομβικό σημείο και βοηθάει την Rey. Σκάει , όμως , μύτη χωρίς όπλο , χωρίς lightsaber -μάλλον όταν άφησε την περσόνα του Kylo “πίσω” άφησε και το όπλο που είχε έως τότε-  και τις τρώει άσχημα στην αρχή. Η Rey τον διαισθάνεται και συνδέεται μαζί του με την βοήθεια της Δύναμης και του δίνει ένα lightsaber επιπλέον που είχε. Ο Palpatine χαίρεται που τους βλέπει μαζί και απορροφά την δύναμη τους για να την χρησιμοποιήσει προς όφελός του , κάτι που τον αναζωογονεί. Τελικά , κατά μια εκδοχή-κάπου εδώ έχουν γυριστεί διαφορετικές εκδοχές- ο Palpatine όντας πιο δυνατός ρίχνει τον Ben σε μια άβυσσο και αυτός εξαφανίζεται ολοκληρωτικά , στρέφεται με επιτυχία εναντίον των σκαφών της Αντίστασης και η Rey κείτεται αβοήθητη στο έδαφος.Έτσι , και ενώ κάθε ελπίδα έχει χαθεί , η Rey καταφέρνει να συνδεθεί μέσω της Δύναμης με τα φαντάσματα των περασμένων Jedi , ήτοι των Luke , Obi-Wan Kenobi , Leia κλπ -εδώ φημολογείται έντονα ότι θα εμφανιστεί ξανά ο Άνακιν (ο ηθοποιός που τον υποδυόταν στην 2η τριλογία έχει εμφανιστεί σε κάτι events της Disney αναφορικά με το Star Wars , κάτι που δεν έκανε παλαιότερα)- και με την βοήθεια τους κερδίζει τον Palpatine once and for all -λέμε τώρα , όπως 30 χρόνια πριν-.Τα σκάφη της Αντίστασης καταστρέφουν ένα βασικό σκάφος/flagship του αντίπαλου στόλου , το οποίο θα έστελνε σήμα σε πολλά ακόμα να πάνε εκεί να τους βοηθήσουν , αλλά η Αντίσταση με ένα σχέδιο καμικάζι τα καταφέρνει και υπερισχύει.

Αποτέλεσμα εικόνας για Skywalkers

Η τελευταία σκηνή εκτυλίσσεται στον πλανήτη Tatooine , εκεί που όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια , όπου η Rey έχοντας καταστρέψει τα φωτόσπαθα των Anakin , Luke και Leia για να φτιάξει ένα δικό της από τα κομμάτια τους με χρυσή blade/λεπίδα/λάμψη , θάβει τα υπόλοιπα κομμάτια στο σπιτικό των Lars(εκεί που ζούσε η μητέρα του Anakin Skywalker , Shmi Skywalker) και όταν ένας άγνωστος την ρωτάει πως την λένε , εφόσον σε εκείνο το σημείο έχει καιρό να εμφανιστεί κάποιος , αυτή απαντάει “Rey Skywalker” -αυτό μάλλον υπονοεί και ο τίτλος της ταινίας και καμμία σχέση με τους πραγματικούς Skywalkers δεν έχει , καθώς ο Ben πεθαίνει- . Μαζί με την υπόλοιπη παρέα ατενίζουν το κλασσικό διπλό ηλιοβασίλεμα ακριβώς όπως ήταν στην ταινία του 1977.

Αποτέλεσμα εικόνας για tatooine sunset

Αποτέλεσμα εικόνας για tatooine sunset 1977

Σχετική εικόνα

Image may contain: one or more people and people standing

*Οι τριλογίες εστίαζαν στην οικογένεια των Skywalker και πως κάποια μέλη της πάλευαν με τους δαίμονες τους μεταξύ της φωτεινής και της σκοτεινής πλευράς της Δύναμης. Συνεπώς , θα ήταν ένα ωραίο plot twist αντί να πεθάνει ο Kylo να πάει στη φωτεινή πλευρά και η Rey στη σκοτεινή. Λογικά κάποιοι θεωρούν ότι ο μόνος δρόμος στην εξιλέωση είναι η θυσία του και ο θάνατος.

**Λογικά , παρά το γεγονός ότι στη 2η ταινία προσπάθησαν πολύ σκληρά να μας πουλήσουν το ρομάντζο Kylo-Rey , δεν θα τους δούμε να φιλιούνται , καθώς το πιο κοντινό σε σεξ που θα δείξει η Disney ποτέ ήταν αυτό:

Αποτέλεσμα εικόνας για kylo rey intimacy

και φυσικά το απίστευτο meme:

Αποτέλεσμα εικόνας για kylo shirtless meme

Απάντηση