SPOILER-FREE Κριτική

Έφτασε επιτέλους η ώρα παιδιά, η ώρα που περιμέναμε, 10 χρόνια μετά από το πρώτο Iron Man (2008), που έκανε την αρχή για το Marvel Cinematice Universe. Για να μην μακρηγορούμε όμως, προσπαθώντας να βρούμε μία καλή εισαγωγή του θέματος με πολλές σάλτσες, περνάμε κατευθείαν στην ουσία και την κριτική της τρίτης ταινίας των Avengers (και του Thanos)!

Η ταινία ξεκινάει και μπαίνει από το πρώτο δευτερόλεπτο στην υπόθεση και μπορούμε να πούμε ότι σε ύφος θυμίζει λίγο Captain America: Civil War. Έχει τα αστειάκια του φυσικά (αφού είναι Marvel!), αλλά το ύφος οπωσδήποτε είναι πιο σοβαρό, ιδιαίτερα μετά το μισό της ταινίας. Άλλωστε: “Thanos is coming!”. Τα πράγματα σοβαρεύουν!

Ο Thanos, φυσικά, έχει κυρίαρχο ρόλο στην ταινία, κατά τη διάρκεια της οποίας ξετυλίγονται σταδιακά και γίνονται αντιληπτοί οι λόγοι των δράσεων του. Ακολουθώντας την ακραία ιδεολογία του και επιθυμώντας να εφαρμόσει τις ιδέες του στο σύμπαν, ακολουθεί ο μαραθώνιος της συλλογής των Πετραδιών της Αιωνιότητας, όπως μας δείχνει και το trailer της ταινίας. Πιστός στις ιδέες του και με μία λανθασμένη αίσθηση σωστού και δίκαιου, ο Thanos είναι προετοιμασμένος να φτάσει στα άκρα και να κάνει το οτιδήποτε για την επίτευξη των απώτερων στόχων του.

Οι Avengers, όπως καταλαβαίνετε, θα είναι αντιμέτωποί του, σε μία προσπάθεια να ανακόψουν την πορεία του Thanos. Ετοιμαστείτε για καταιγιστική δράση (πόσο cult ατάκα;), τη μία μάχη μετά την άλλη, με κάποιους ήρωες να ξεχωρίζουν παραπάνω από τους άλλους (Iron Man is a badass!). Όπως προανέφερα όμως, η ταινία δεν σπαταλάει ούτε δευτερόλεπτο, σε εισάγει αμέσως στο τι πρόκειται να ακολουθήσει και η μάχη δεν περιορίζεται μόνο στο τέλος της ταινίας. Αντίθετα απλώνεται σε όλη τη διάρκεια της, κρατώντας σε σε εγρήγορση όλη την ώρα (μην ανοιγοκλείσεις, μην ανοιγοκλείσεις βλέφαρα!).

Φυσικά, όλοι οι φαν (και μη) του MCU πρέπει να σπεύσουν να δουν την ταινία στο σινεμά, γιατί αν περιμένετε το DVD, τα spoil θα είναι πολλά και μεγάλα. Άλλωστε είναι Avengers! Και όχι απλή ταινία Avengers (γεια σου Ultron!), αλλά γεμάτη δράση από την αρχή της ταινίας, ένταση, αγωνία και με ένα τέλος που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό! Όπως μας υποσχέθηκαν, είναι όντως η ταινία που θα αλλάξει μια για πάντα το Marvel Cinematic Universe!

Υ.Γ. Μην εμπιστεύεστε τις σκηνές στα trailer. Για άλλη μια φορά η Marvel κατάφερε πολύ επιτυχημένα να μας παραπλανήσει. Πολύ καλή δουλειά marvel team! Άλλωστε, όπως είχαν πει: #Thanosdemandsyoursilence!

Καλή απόλαυση!

 

Για να μάθετε μερικά πράγματα για τον αντίπαλο τον Avengers δείτε: Freakydelia – 11 πράγματα για τον Thanos

giphy (12)

 

 

 

 

Απάντηση