Προσπαθώντας να καταλήξουμε χωρίς φόβο και πάθος στο πως νιώθουμε για το 3ο επεισόδιο του Game of Thrones , μερικά πράγματα είναι αδιαμφισβήτητα: Το επεισόδιο ήταν από τα καλύτερα από άποψη εφέ-cgi , οι σκηνές με τους δράκους ήταν έπικ και κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμα και το σινεμά σε ο, τι μας έχει δείξει σχετικό με δράκους μέχρι τώρα , από τα καλύτερα από άποψη δουλειάς εκ μέρους των συντελεστών , όχι , όμως , κι από τα καλύτερα από άποψη σκηνοθεσίας , διότι ο ίδιος σκηνοθέτης μας έχει δώσει σίγουρα και καλύτερες μάχες , ενώ , η επιλογή στο cinematography να είναι τόσο σκοτεινό και θολό όλο το επεισόδιο , ακόμα και για τις καλύτερες οθόνες αυτή την στιγμή στην αγορά , αναιρούσε όλη αυτή την προσπάθεια και δουλειά που είχε γίνει με τις τόσες ώρες συνεχόμενου γυρίσματος!!!

_4f5f0c4e-672c-11e9-9706-c5428a3382f6

Βέβαια , παραδεχόμαστε ότι η σκοτεινότητα και όλα αυτά μας μεταφέρουν το πως είναι η “πραγματική” κατάσταση κατά την διάρκεια της μάχης και πώς ακόμα και ο Τζον με την Ντάνι δεν βλέπουν τίποτα και πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο , αλλά είναι κρίμα που δεν μπορούσαμε να δούμε ούτε εμείς καθαρά σχεδόν τίποτα κατά την διάρκεια της μάχης και να μην βγάζουμε άκρη κιόλας τι γίνεται με τους δράκους , σε σημείο να τους κλαίμε και αυτούς χωρίς να έχουν πεθάνει , όπως την Μπριέν και το Τζέιμι , τους οποίους παίζει να κλάψαμε 9 φορές τον καθένα. Πάνω από όλα όμως ο λόγος που το επεισόδιο αυτό δεν θα πάρει ποτέ 10 στα 10 είναι ότι η Άρυα σκότωσε τον Night King , γιατί ήταν απλά ΧΑΖΟ , ναι ήταν ΧΑΖΟΟΟΟ και όχι δεν είναι ανάγκη κάποιος να είναι hater για να το πιστεύει!!!! Πρέπει , λοιπόν, με μεγάλη πίκρα να δεχθούμε ότι οι συντελεστές της σειράς αποφάσισαν ότι ο βασικός κακός της σεζόν αυτής θα είναι η Σέρσει και όχι ο Night King ( ο θεός του θανάτου) , – ας γελάσουμε λίγο με αυτό: η ανθρωπότητα έχτισε το Τείχος για να προστατευτεί από το Σέρσει φυσικά !!! – Ήταν το πιο anti climactic τέλος που θα μπορούσαν να δώσουν στον Night King μετά από τόσες σεζόν που προσπαθούσαν να στήσουν την πλοκή με γνώμονα ότι οι “Άλλοι” ήταν η κύρια απειλή , οι βασικοί κακοί της σειράς και τελικά κατέληξαν μια κούφια απειλή. Τουλάχιστον τον είδαμε να γελάει κάπως με αυταρέσκεια και αυτός , δείγμα ότι μπορεί να μην μίλησε αλλά κάτι νοιώθει , έχει κάποια αντίδραση βρε παιδί μου με το τι συμβαίνει στο εξωτερικό περιβάλλον … ας μην είμαστε πλεονέκτες που περιμέναμε μια κάποια παραπάνω αλληλεπίδραση σε επίπεδο διαλόγου έστω με τον Μπραν …Why-Didnt-Night-King-Burn-From-Dragon-Fire

Πρώτα από όλα , όσον αφορά το τέλος του Night King πρέπει να γίνει κατανοητό , μιας και το ΗΒΟ μας περνάει για ηλίθιους προφανώς , ότι επίτηδες αφέθηκαν τόσα αναπάντητα ερωτήματα , όπως για παράδειγμα γιατί ο Night King δεν έπαθε τίποτα από την φωτιά του δράκου , ενώ , ένα απλό στιλέτο ήταν αρκετό , το οποίο φυσικά καθόλου απλό δεν ήταν , και τι σκατά έβλεπε και έκανε ο Μπραν καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης, τι παραπάνω ήξερε ήδη κλπ. Αφέθηκαν αναπάντητα όλα αυτά και ακόμα περισσότερα για να γυρίσουν σε ένα ή δύο χρόνια να μας δώσουν απαντήσεις με την επόμενη σειρά που ήδη ξεκίνησε γυρίσματα για την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν οι “Άλλοι” χιλιάδες χρόνια πριν και κατά συνέπεια κάτι θα έπρεπε να μας κρατάει σε αγωνία για να έχουμε ένα κίνητρο παραπάνω να την δούμε. Ενδεικτικό δε του γεγονότος ότι αυτά με την Άρυα τα σκηνικά λογικά δεν θα παίξουν στα βιβλία είναι ότι η Άρυα δεν έχει ποτέ αυτή την συνάντηση με την Μελισσάνδρη και συνεπώς δεν της δίνει αυτή την προφητεία με τα μάτια. D5SjsB1U8AAWGijΟ δε Μπέρικ Ντοντάριον είναι ήδη προ πολλού νεκρός , οπότε δεν μπορεί να θυσιαστεί για να την σώσει ώστε να εκπληρώσει κι αυτή με τη σειρά της αυτό τον άγιο σκοπό της σκοτώνοντας τον Night King , o οποίος κιόλας δεν υπάρχει στα βιβλία μέχρι στιγμής. Ήταν φυσικά μια ικανοποιητική σκηνή γιατί , προφανώς , όλοι χαρήκαμε με το πόσο γαμάτη ήταν η Άρυα. Μέχρι και η ίδια η ηθοποιός δήλωσε έκπληκτη που ήταν ο δικός της χαρακτήρας αυτός που θα έδινε την χαριστική βολή και όχι ο Τζον , ειδικά όταν έχουμε περάσει τόσες σεζόν στήνοντας τον Τζον ως τον κύριο ανταγωνιστή του Night King , πράγμα που θα είχε και περισσότερη συνέπεια. Ακούγοντας δε την εξήγηση που έδωσαν ο Νταν και ο Ντειβ μόνο να νευριάσει μπορεί κανείς: Μας λένε ότι αποφάσισαν μόλις 3 χρόνια πριν ότι θα είναι η Άρυα αυτή που θα σκοτώσει τον Knight King (wtf ?) , ενώ μέχρι εκείνη την στιγμή όλα μας έδειχναν τον Τζον προφανώς. Kαι όταν λέμε 3 χρόνια πριν εννοούμε ότι τότε είχαν φτάσει και γύριζαν ήδη την 7η σεζόν οπότε προφανώς δεν υπήρχε χρόνος να στηθεί από άποψη πλοκής όλο αυτό!!! ε; λογική μηδέν!

Arya-Stark-fulfills-her-destiny-in-Game-of-Thrones-Season-8-Episode-3-2

Λες και ο Μάρτιν δεν έχει γράψει χιλιάδες σελίδες μέχρι εδώ …. Τους ενδιέφερε , λένε , να αποφύγουν το αναμενόμενο. Οκ , ήταν ανατρεπτικό , αλλά ας είμαστε λίγο σοβαροί! Προτιμάμε το σοκ και την έκπληξη περισσότερο από την πραγματική πλοκή που στήνεται  από τον συγγραφέα εδώ και τόσο καιρό με τόση σπουδή και προσοχή απλά επειδή έτσι μας ήρθε και είμαστε παραγωγοί και έτσι μπορούμε;  Περιττό είναι να αναφέρουμε ότι η Μελισσάνδρη γύριζε δεξιά και αριστερά λέγοντας στον καθένα ότι αυτός είναι ο Αζόρ Αχάι βλ. Στάνις , Τζον , Ντενέρις ….. Σιγά , τί και αν είπε στην Άρυα – στη σειρά μόνο- για κάποια μπλέ μάτια στην 3η σεζόν;;; Ο μισός πληθυσμός του Γουέστερος έχει μπλε μάτια. Η οποία Μελισσάνδρη , κιόλας , ούτε καν ήξερε ποιοι και πως είναι οι νεκροί μέχρι πριν ένα επεισόδιο που ρώτησε για αυτούς. Πολλώ δε μάλλον δεν είχε δει τον Night King , ενώ , ούτε καν οι παραγωγοί δεν είχαν αποφασίσει στην τρίτη σεζόν για το πως θα είναι ο Knight King! Όπως και να το σκεφτούμε , θα μείνει στην ιστορία ως το πιο ηλίθιο τέλος του κακού μιας τόσο κατά τα άλλα πετυχημένης σειράς. Tο μόνο “θετικό” είναι ότι ήταν έστω συνεπές ως προς τα προσόντα που έχει καταφέρει να αποκτήσει η Άρυα όλα αυτά τα χρόνια. (H Μελισσάνδρη μας είπε κιόλας ότι θα πεθάνει και ο Βάρυς , αλλά ακόμα και αυτό φαίνεται χλωμό , εκτός και εάν το θυμηθούν στα τελευταία 3 επεισόδια).

Melisandre

Σε ο, τι αφορά το στιλέτο που χρησιμοποίησε η Άρυα για να σκοτώσει τον Knight King και την όποια ιδιαιτερότητα μπορεί αυτό να είχε, το μοναδικό hint που είχαμε από τη σειρά ήταν μια εικόνα του σ’ ένα βιβλίο που διάβαζε ο Σαμ την περίοδο που βρισκόταν στο Citadel με το κάτωθι κείμενο:

The Valyrians were familiar with dragonglass long before they came to Westeros. They called it [some Valyrian words] which translates to ‘frozen fire’ in Valyrian, and eastern texts tell of how their dragons would thaw the stone with dragonflame until it became molten and malleable. The Valyrians then used it to build their strange monuments and buildings without seams and joints of our modern crafters. When Aegon the Conqueror forged his Seven Kingdoms, he and his descendants would often decorate their blades with dragonglass, feeling a kinship with the stone. The royal fashion for dragonglass ornamentation soon spread throughout the Seven Kingdoms to those wealthy enough to afford it. Hilts and pommels were and are the most common decoration, for dragonglass is too brittle to make a useful crossguard. Indeed, its very brittleness is what relegates it to the great houses and the most successful merchants.

(Οι συντελεστές πέρναγαν μάλλον μια προσωρινή φάση που ήθελαν να πάνε λίγο βαθύτερα στην πλοκή των βιβλίων, αλλά φαίνεται πως το άφησαν και αυτό για το prequel).1ce18e8875194318_dagger

Δεύτερον , επιλέγοντας αυτή την πορεία στην ιστορία , για ακόμη μια φορά δημιουργούν κενά στη πλοκή. Ήθελαν να αφήσουν περιθώρια στον Μάρτιν να γράψει ένα διαφορετικό τέλος για τους “Άλλους” ή επηρεασμένοι από τη σειρά Sopranos – κατά δική τους δήλωση – επέλεξαν ένα τέλος με αναπάντητα ερωτήματα; Ο οποίος Μάρτιν σε μια πρόσφατη συνέντευξη του μπέρδεψε μέχρι και τον δημοσιογράφο που τον ρωτούσε εάν το τέλος των βιβλίων θα είναι ή όχι ίδιο με της σειράς. Ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι θα κάνει ακόμα ή μήπως έχει κατά νου εντελώς διαφορετικό τέλος και δεν ήθελε παραμονές της πρεμιέρας της τελευταίας σεζόν να βγει να δηλώσει ότι στα βιβλία θα πάρουν τα γεγονότα διαφορετική τροπή;;; Επίσης , δεν είναι δυνατόν , μια σειρά , που έχει κερδίσει το κοινό ακριβώς για το λόγο ότι δεν φοβάται να σκοτώσει τους “πρωταγωνιστές” της και τα φαβορί της ανά πάσα στιγμή χωρίς δισταγμούς και όντως να μας εκπλήσσει , ξαφνικά , να μας δείχνει ότι το απόλυτο κακό σκοτώνεται έτσι “εύκολα” , χωρίς μεγάλες θυσίες βασικών χαρακτήρων , επειδή η Άρυα είναι νίντζα και πέρασε απαρατήρητη από εκατοντάδες νεκρούς χωρίς να την δουν. τι νίτζα… ulti rengar από το lol ήταν αυτό της Άρυα!maybe-arya-is-azor-ahai.png

Κατά τα άλλα , οι δράκοι επέζησαν , η Ντάνυ το ίδιο , όπως και ο Τζον , ο οποίος για κάποιο λόγο – ποιον;- αναστήθηκε κιόλας για να τους σκοτώσει η Σέρσει και ο Γιούρον , δυο κρίντζι χαρακτήρες , οι οποίοι θα αποδειχθούν πιο αποτελεσματικοί και από τον Θάνατο τον ίδιο στο να ξεκάνουν χαρακτήρες εν τέλει!!! Ετοιμαστείτε , λοιπόν, για πολλά χυδαία ακόμα αστεία του Γιούρον σχετικά με τα προσόντα του και για αρκετές σκηνές που η Σέρσει θα γελάει γεμάτη αυταρέσκεια. Αλίμονο σε εμάς που δεν πιστεύαμε τις διαρροές ότι όλοι οι χαρακτήρες σχεδόν επιβιώνουν ως το τέλος… Ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε στα τελευταία 3 επεισόδια να δούμε την Ντάνυ να θεωρείται η κακία που κυνηγάει τον Σιδηρούν Θρόνο , γιατί ξέρουμε ότι αν ήθελε θα τον είχε ήδη. Θυσίασε όλο της τον στρατό και έθεσε τη ζωή της σε κίνδυνο εκατό φορές για να σώσει τον αθάνατο όπως φαίνεται , μεταξύ άλλων αθάνατων χαρακτήρων , Τζον , ο οποίος δεν έκανε και κάτι σημαντικό , όπως προοικονομούνταν τόσες σεζόν.game-of-thrones-8x04-preview

P.S. Η Άρυα θα σκοτώσει λογικά και την Σέρσει όπως το πάνε , ενώ , φήμες λένε ότι θα φτάσει μέχρι το Έσος και θα φάει λάχανο ακόμα και τους ελέφαντες απλά πατώντας savagery! Γιατί αυτή είναι η μοναδική προφητεία που θα ολοκληρωθεί μια που δεν υπάρχει ούτε καν στα βιβλία , γιατί έτσι μπορούν και το κάνουν οι παραγωγοί!

Πάρτε λίγο γεύση για τα επόμενα τρία επεισόδια:

 

 

Απάντηση