Το επόμενο επεισόδιο του Game of Thrones (8×03) , το οποίο θα είναι και το μεγαλύτερο έβερ σε διάρκεια – 82 ολόκληρα λεπτά!!- , αναμένεται πρώτα και κύρια να μας συνεπάρει και τατόχρονα να μας συντρίψει: από τη μία θα έχει την μεγαλύτερη μάχη που έχει γυριστεί ποτέ (χρειάστηκε πάνω πάνω από ένας μήνας γυρισμάτων) κι από την άλλη κανείς δεν ξέρει πόσους από τους αγαπημένους μας χαρακτήρες θα μας πάρει.

Στο προηγούμενο επεισόδιο , μεταξύ άλλων , είδαμε τις προετοιμασίες που έγιναν στο Winterfell για τη μεγάλη μάχη που έρχεται και τα στρατηγικά σχέδια για την άμυνα του. Στις προετοιμασίες αυτές τονίστηκε επανειλημμένως από πολλούς χαρακτήρες πόσο ΑΣΦΑΛΕΙΣ θα είναι οι Κρύπτες για τον άμαχο πληθυσμό , δηλαδή τα γυναικόπαιδα. Πιο συγκεκριμένα , έγιναν οι εξής ουκ ολίγες 5 αναφορές :

Ο Gendry ανέφερε μιλώντας στην Arya ότι “Θα είναι ασφαλέστερα κάτω στη Κρύπτη” , η Gilly απευθυνόμενη στο μικρό κοριτσάκι είπε “…….οι Κρύπτες …είναι το ασφαλέστερο μέρος να βρίσκεται κάποιος” , ο Jon πάλι είπε “…η Κρύπτη , εκεί όπου είναι το πιο ασφαλές μέρος” , ο Sam επίσης ανέφερε ότι “Θα είναι ασφαλείς κάτω στη Κρύπτη” και τέλος ο Jorah επισήμανε στη Λυάνα Μόρμοντ ότι “Θα είσαι ασφαλής στη Κρύπτη” . Είναι , λοιπόν, σαφές ότι τόσες πολλές αναφορές δεν είναι τυχαίες και αν μη τι άλλο είναι ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ότι κάτι θα συμβεί εκεί κάτω. Με άλλα λόγια οι Κρύπτες κατά πάσα πιθανότητα θα αποδειχθούν το κατεξοχήν ΜΗ ασφαλές μέρος να βρίσκεται κάποιος. Ας εξετάσουμε τι περαιτέρω βάση θα είχε αυτό , δηλαδή το να συμβεί κάτι ακραία επικίνδυνο εκεί .

screen-shot-2019-01-14-at-02-01-51-1024x582

Όλοι είδαμε την Arya στο κύριο τρέιλερ να τρέχει πανικόβλητη στις Κρύπτες , ενώ , οι τρεις … εκ των τριών εναπομείναντων Σταρκ εμφανίζονται μαζί με τα αντίστοιχα αγάλματα τους πάλι στις Κρύπτες , οι οποίες συμβολικά (;) πάγωναν και τέλος στο τρέιλερ για το 3ο επεισόδιο βλέπουμε τον Beric Dondarrion και τον Hound να βρίσκονται σε εσωτερικό χώρο , ο οποίος είναι σίγουρα το κάστρο και όχι , όπως θα ήταν αναμενόμενο να πολεμούν έξω , ενώ φαίνεται σαν να ψάχνουν κάτι – κάποιον μέσα στο κάστρο.

Theory corner: Will the dead rise in the Winterfell crypts?
Game of Thrones star admits they "expected to live a little bit longer"

Οι Κρύπτες , λοιπόν, είναι γεμάτες με νεκρούς Σταρκ και είναι γνωστό ότι οι “Άλλοι” μπορούν να “αναστήσουν” τους νεκρούς ή τουλάχιστον τα πτώματα τους . Έτσι κατά συνέπεια είναι πιθανόν να δούμε να ξαναζωντανεύουν πρόσφατα πεθαμένοι Σταρκ όπως π.χ. ο Ρίκον , και να επιτεθούν , διότι υπάρχουν πολλές αναφορές στα βιβλία σχετικά με νεκρούς Σταρκ που βγαίνουν από τους τάφους τους .

Crypts-of-Winterfell

Όμως , αν το καλοσκεφτούμε οι περισσότεροι νεκροί θαμμένοι Σταρκ στις Κρύπτες είναι πάρα μα πάρα πολλοί παλιοί σε σημείο που λόγω σήψης δεν θα έχουν καν απομείνει σκελετοί ή κόκαλα , δηλαδή θα πρέπει να είναι οριακά σκόνη και συνεπώς είναι αδύνατο να ξαναζωντανέψουν. Ωστόσο , μπορεί να υπάρχει κάποιου άλλου είδους κίνδυνος κάτω στις Κρύπτες , καθώς τα βιβλία αναφέρουν “ότι υπάρχουν επίπεδα κάτω από τους τάφους και τις κρύπτες ακόμα πιο βαθιά και σκοτεινά όπου οι παλιοί βασιλιάδες είναι θαμμένοι” και στα οποία ίσως κρύβεται κάποιο μυστικό ή κάποια φυλακισμένη βασίλισσα του NIght King , όπως πολλοί πιστεύουν.

ned-and-rob

Είναι εξίσου πιθανό να υπάρχει κάποια μυστική είσοδος μέσω της οποίας να εισέλθουν οι “Άλλοι” και να επιτεθούν εκ των έσω. Βέβαια πιστεύεται ότι οι Κρύπτες φυλάσσονται από κάποια αρχαία μαγεία και ότι όντως είναι το ασφαλέστερο μέρος να βρίσκεται κάποιος , ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα δεν έχουμε δει τον Μπραν κάτω στις Κρύπτες αφότου τον σημάδεψε ο Night King κάτι που του έδωσε την δυνατότητα ίσως (;) να περάσει το Τείχος αλλά και να σπάσει τα μάγια στη σπηλιά που βρισκόταν νωρίτερα ο Μπραν και το Three Eyed Crow. Σε κάθε περίπτωση αυτό που προκύπτει να προοικονομείται είναι ότι κάτι θα συμβεί στις Κρύπτες διαφορετικά οι συνεχείς αναφορά σε αυτές από όλους τους χαρακτήρες και η συνεχής εμφάνισή τους στα τρέιλερ θα ήταν άνευ αιτίας εκ μέρους των σεναριογράφων.

Απάντηση