Το finale της δεύτερης σεζόν του Mandalorian, αφού φρόντισε να αφήσει τους απανταχού fans του Star Wars άφωνους με την απροσδόκητη υπέροχα δοσμένη εμφάνιση του Luke Skywalker, θεώρησε πως αυτό δεν είναι αρκετό. Έτσι, η post credit scene του επεισοδίου μας έφερε αντιμέτωπους με μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη, αυτή της ανακοίνωσης μιας ακόμα σειράς, που θα αποτελεί spin off του Mandalorian και θα διαδραματίζεται στο ίδιο time line (είχε ήδη προηγηθεί η σχετική ανακοίνωση για τις σειρές Ashoka και Rangers of the New Republic), μια σειρά με πρωταγωνιστή τον fan favorite Bob Fett, που θα φέρει τον τίτλο The Book of Boba Fett. Ο θρυλικός bounty hunter έκανε την επανεμφάνισή του στο 6ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Mandalorian, ενσαρκωμένος από τον εξαιρετικό Temuera Morisson (ο οποίος είχε υποδηθεί τον πατέρα του, Jango Fett, στα prequels), χαρίζοντας μας την καλύτερη απεικόνιση του χαρακτήρα μέχρι σήμερα και κερδίζοντας επιτέλους την εξιλέωση για τον εξευτελιστικό χαμό του στο Return of the Jedi. Στο τιμόνι της σειράς θα βρίσκονται οι Jon Favreau, Dave Filoni και Robert Rodriguez, οι οποίοι, αν κρίνουμε από την 2η σεζον του Mandalorian, αρέσκονται στην επιστροφή χαρακτήρων, προερχόμενων όχι μόνο από την original τριλογία, αλλά και απ’ τις animated σειρές Clone Wars και Rebels. Ακολουθούν, λοιπόν, καποιές προτάσεις χαρακτήρων, που θα μπορούσαν (και ίσως θα έπρεπε) να κάνουν την εμφάνισή τους στη σειρά.

5. Bossk

Είναι ένας χαρακτήρας, που ενώ έχει πολλά να προσφέρει, δεδομένου και του cool σαυροειδούς παρουσιαστικού του, δεν του έχει δοθεί ακόμα η ευκαιρία, τουλάχιστον όχι σε live action απεικόνιση, ενώ έχουμε δει κάποιες από τις δυνατότητες του στο Clone Wars και στα comics (αναφέρομαι στα comics, που έχουν εκδοθεί μετά το 2014 κι έτσι ανήκουν στο νέο canon της Disney). Από αυτές του τις εμφανίσεις μαθαίνουμε, πως δεν είναι απλά ένας αδίστακτος bounty hunter, που κατάγεται από τον πλανήτη Trandosha και συνεργάζεται με την Αυτοκρατορία, μα υπήρξε και μέντορας του Boba Fett, ενώ υπακούει ευλαβικά στον κώδικα τιμής του. Οπότε, ποια καλύτερη ευκαιρία να τον δούμε από αυτή;

4. Dengar

Να ένας ακόμα παρασκηνιακός χαρακτήρας του Empire Strikes Back, που τις δεκαετίες που ακολούθησαν οι fans τον ανέδειξαν σε αναπόσπαστο καμματι του κόσμου του Star wars, μέχρι η Disney να καταδικάσει την πλειoψηφία των ιστοριών, που τον περιλαμβάνουν, στην σφαίρα των Legends. Έτσι, story lines, όπως το The Mandalorian Armor (στο οποίο ο Dengar φροντίζει τον βαριά τραυματισμένο Boba Fett) δεν ανήκουν πλέον στο canon. Εαν, λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του στη σειρά, ίσως, θα μπορούσε να γίνει μια αναφορά στο συγκεκριμένο story line, ενώ, η Disney θα μπορουσε να επανορθώσει, έστω και σε μικρό βαθμο, για την αθλιότητα, που πάσαρε ως την κατάληξη του Dengar στο The Rise of Skywalker.

Ναι, αυτός υποτίθεται πως είναι πλέον ο Dengar

3. Hondo Ohnaka

Με τον Boba να έχει πάρει την θέση του Bib Fortuna στην ηγεσία του υποκόσμου του Tatooine, γεγονός που τον καθιστά σημαντικό παράγοντα στον υπόκοσμο όλου του γαλαξία, ανοίγονται ευκαιρίες εξερεύνησης και άλλων εγκληματικών στοιχείων, με τα οποία ο πρωταγωνιστής μπορεί να έρθει σε σύγκρουση ή και να συνεργαστεί (μέχρι ένα σημείο φυσικά). Και ποιός είναι πιο ταιριαστός για να μας προσφέρει μια ματιά στα του υποκόσμου από τον πανέξυπνο, πανούργο και άκρως διασκεδαστικό πειρατή και λαθρέμπορο Hondo Ohnaka; Πρόκειται για ένα πρότυπο antihero, ο οποίος έχει κάνει εμφανίσεις και στο Clone Wars και στο Rebels, καθώς και στα comics και θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως πολύτιμο plot devise, καθώς και ως comic relief.

2. Han Solo

Πρόκειται για την nemesis του Boba, τον άνθρωπο που τον έριξε μέσα στο sarlacc pit (έστω και κατά λάθος), καταδικάζοντάς τον σε αργό και βασανιστικό θάνατο. Έτσι, τώρα, που ο Boba επέστρεψε, είναι απόλυτα λογικό να αναζητά εκδίκηση. Βέβαια, η εμφάνιση ενός απ΄τους βασικότερους χαρακτήρες της original τριλογίας φαντάζει ως ένα μακρινό όνειρο, αλλά τα ίδια πιστεύαμε και στην περίπτωση του Luke μέχρι να το δούμε να γίνεται πράξη. Επίσης, στην περίπτωση του Solo δεν είναι απαραίτητη η χρήση CGI για να φαίνεται νεότερος (άσε που δεν θα υπήρχε πιθανός τρόπος να πειστεί ο Harrison Ford για κάτι τέτοιο), καθώς τον ρόλο στα νεανικά του χρόνια έχει ενσαρκώσει ήδη, με όχι ιδιαίτερη επιτυχία κατά τη γνώμη μου, ο Alden Ehrenreich, οπότε δεν θα ήταν απίθανο να επιστρέψει στον ρόλο για τις ανάγκες της σειράς, από την στιγμή μάλιστα που δεν φαίνεται, πως θα υπάρξει sequel για το Solo μετά την απογοητευτική πορεία του στο box office.

1. Cad Bane

Μετά τον θάνατο του Jango Fett στην Μάχη του Geonosis κάποιος έπρεπε να λάβει τα ηνία ως ο κορυφαίος bounty hunter του γαλαξία στην περίοδο των Clone Wars και την θέση αυτή κατέλαβε ο πανούργος, αδίστακτος και στυλάτος Duros, Cad Bane. Με λίγες μόνο εμφανίσεις στη σειρά Clone Wars κατάφερε να κερδίσει το fandom και να γίνει ένας αξέχαστος χαρακτήρας, του οποίου όμως το arc δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί, καθώς η Disney έκοψε την σειρά και στα 12 επεισόδια της αναβίωσής της αυτή η ιστορία επιλέχθηκέ να μην ολοκληρωθεί, ωστέ να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην σύνδεση του Clone Wars με το The Revenge of the Sith. Σε αυτό το arc 4 επεισοδίων, που τελικά δεν είδε το φως της δημοσιότητας, η πλοκή θα εστίαζε στον νεαρό Boba και την συνεργασία του με άλλους bounty hunters, αναμεσά τους και ο Bane. Η συνεργασία αυτή θα τελείωνε με σύγκρουση μεταξύ τους, με τον Bane να βρίσκει τον χαμό του, αφού πρώτα προκαλεί στο κράνος του Boba το χαρακτηριστικό του βαθούλωμα. Πλέον, αυτή η ιστόρια φαίνεται δύσκολο να προβληθεί, όμως το The Book of Boba Fett προσφέρεται ως εξαιρετική ευκαιρία, δείχνοντας τα γεγονότα αυτά εν συντομία μέσω flashbacks, ενώ, από την στιγμή που το arc αυτό εν τέλει επίσημα δεν υπήρξε ποτέ, δεν θεωρείται κομμάτι του canon κι έτσι ο Cad Bane κάλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμα ζωντανός και ίσως να αποτελούσε το αντίπαλο δέος του πρωταγωνιστή. Με όποιον τρόπο πάντως και να επιλέξουν να τον εμφανίσουν εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι.

Απάντηση