Head Image:Graphics by Michele Doying / The Verge

Την στιγμή που ο Μάρτιν έχει ανακηρύξει τον τρέχοντα μήνα ως μήνα «εκτίμησης των Ταργκάριεν» (Targaryen appreciation month)  εν όψει της επερχόμενης έκδοσης του βιβλίου «Fire and Blood»  στο τέλος του μήνα –το οποίο, ας είμαστε ειλικρινείς, εκδίδει περισσότερο για να μας ρίξει στάχτη στα μάτια λόγω της καθυστέρησης έκδοσης του επόμενου βιβλίου του στη σειρά A song of Ice and Fire – Winds of Winter–  ο εκδοτικός οίκος Penguin Random House δημοσίευσε ακόμα ένα απόσπασμα από το εν λόγω βιβλίο έτσι επειδή μπορεί και για να μας δημιουργήσει ανυπομονησία – ότι δεν είμαστε ήδη αρκετά hyped – !

A4C81742-FF33-4C18-A40A-B3266F6ED7F7

Πριν πάμε στο απόσπασμα,  πρώτα πρέπει να σχολιάσουμε ποσό πολύ προσπαθεί το ΗΒΟ να λανσάρει την τελευταία σεζόν και να δημιουργήσει ένα κλίμα αδημονίας στο κοινό ανακοινώνοντας ότι η σεζόν θα κάνει πρεμιέρα τον Απρίλιο, πολύ νωρίτερα απ’ όσο περίμεναν οι περισσότεροι, με ένα «πολυσυλλεκτικό» τρέλειρ .

Όσον αφορά το τρέιλερ, αυτό δεν είχε τίποτα το καινούργιο. Μάλλον ήταν μια προσπάθεια των συντελεστών να αποπροσανατολίσουν το κοινό με το μότο που διάλεξαν: #FORTHETHRONE. Και τούτου διότι μπορούμε σχεδόν με βεβαιότητα να εικάσουμε πως η τελευταία σεζόν δεν θα αφορά τον θρόνο, ο οποίος ερίζεται ακόμα και στο αν θα υφίσταται ως θεσμός (η βασιλεία) στο Γουέσετρος έως το τέλος της σεζόν.game_of_thrones Η πρεμιέρα, λοιπόν, βάσει του μήνα που ανακοινώθηκε θα πρέπει να αναμένεται γύρω στις 28 Απριλίου, δεδομένου ότι πρώτα θα παίξει στο ΗΒΟ η σειρά True Detective τον Γενάρη και έπειτα φημολογείται έντονα ότι θα ακολουθήσει η σειρά  Big Little Lies, δηλαδή δύο σειρές οι οποίες θα παίζουν μια φορά την εβδομάδα με ένα μονώρο επεισόδιο. Το κανονικό τρέιλερ της σειράς λογικά θα βγεί τον επόμενο μήνα και το περιμένουμε ακόμα πιο μπερδεμένο και αποπροσαντολιστικό.

Δεύτερον, ο Μάρτιν σε πρόσφατη συνέντευξη του  [μέσω τηλεφώνου και από μια άγνωστη τοποθεσία σε ένα απομακρυσμένο βουνό που βρίσκεται γιατί θέλει να συγκεντρωθεί στο γράψιμο του επόμενου βιβλίου του!!!!], στην οποία ήθελε να προμοτάρει άλλα έργα του και σειρές που βασίζονται σε άλλα βιβλία του, μίλησε για την πρόοδο του σχετικά με το επόμενο βιβλίο της σειράς A song of Ice and Fire, Winds of Winter. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι κατά κάποιο τρόπο νιώθει μεγαλύτερη πίεση – άγχος – πλέον γράφοντας αυτό το βιβλίο, εξαιτίας της τεράστιας δημοσιότητας της σειράς και των προσδοκιών που αυτή έχει δημιουργήσει στο κόσμο.EPA RUSSIA LITERATURE GEORGE R.R. MARTIN ACE LITERATURE RUS Φυσικά το μπούλινγκ (τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μέχρι και hashtag στο τουίτερ #benicetoGeorge για τα κακεντρεχή σχόλια φαν στο πρόσωπο του Μάρτιν!!!!) που δέχεται καθημερινά στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ μίντια από τους θαυμαστές των βιβλίων αναφορικά με το πόσο καθυστερεί να το ολοκληρώσει, είναι εύκολα διαπιστώσιμο από οποιονδήποτε. Αντίθετα, σύγκρινε το πόσο εύκολο και ευχάριστο ήταν για αυτόν το να γράψει το βιβλίο «Fire and Blood» .

Ακόμα σε ένα βίντεο που δημοσίευσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Μάρτιν αναφέρθηκε στον βασιλιά Αϊγκον και τον δράκο του, Μπαλίριον, τον μεγαλύτερο όλων των δράκων, υπονοώντας κάτι περίεργο για πρώτη φορά. Ότι δηλαδή ο Αίγκον ίσως να γνώριζε για την επερχόμενη απειλή των White Walkers (χμμμμμμ……) και αυτό ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο στο πόλεμο που ξεκίνησε για να ενώσει όλα τα μικρά βασίλεια του Γουέστερος σε ένα.

h2wi2ca1vy0mlmkyqrmm
King Aegon I on Balerion the Black Dread.
Image: Doug Wheatley

Συνοπτικά σχετικά με το εν λόγω απόσπασμα μπορούν να λεχθούν τα εξής:

Το απόσπασμα αυτό εξιστορεί τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την κατάκτηση του Γουέστερος από τον Aίγκον τον Κατακτητή – Aegon the Conqueror – και περιγράφει λεπτομερώς το πώς κατασκευάστηκε η πρωτεύουσα, το Κίνγκς Λάντινγκ, αυτά τα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Αίγκον, την δυσκολία του να βρει έναν σύμβουλο/Χέρι, “Hand” , και την δημιουργία της φρουράς του βασιλιά. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Κίνγκς Λάντινγκ δεν το σχεδίασε κανείς και απλά μεγάλωσε …. και μεγάλωσε γρήγορα, ενώ αρχικά δεν είχε τείχη γιατί όπως αναφέρεται οι πολίτες δεν φοβόντουσαν εφόσον είχαν τους δράκους να τους προστατέψουν. Μετά όμως από τον θάνατο της αδελφής-συζύγου του βασιλιά Αίγκον , Ρένις –Raenys-  Ταργκάριεν, μαζί με το δράκο της και μιας σειράς γεγονότων ο βασιλιάς αποφάσισε να χτίσει τα τεράστια τείχη που περιτριγυρίζουν το Κίνγκς Λάντινγκ.

Orys_Baratheon_by_feliche
Feliche© All Rights Reserved

Όσον αφορά τους συμβούλους του βασιλιά, τα Χέρια – “Hands” – , φέρεται να είχε αλλάξει τουλάχιστον τέσσερις ενώ επιβεβαιώνεται τελικά ότι το πρώτο Χέρι του βασιλιά ο Όρυς Μπαράθιον ήταν ετεροθαλής αδελφός του βασιλιά Αίγκον (χμμμμμ… , έχασε όμως το χέρι του όταν αιχμαλωτίστηκε στους πολέμους για την κατάκτηση του Ντορν (το οποίο δεν κατακτήθηκε εν τέλει μέχρι αρκετά αργότερα που και πάλι περιήλθε στο βασίλειο με μια συμφωνία γάμου) και όταν αφέθηκε ζήτησε από τον βασιλιά και αδελφό του να τον απαλλάξει από τα χρέη που είχε ως Χέρι. Ακόμα, αναφέρεται η διαφορά χαρακτήρων μεταξύ των αδελφών – συζύγων του Αίγκον, Ρένις και Βισένιας, ενώ η δυναμική της μεταξύ τους σχέσης θυμίζει αυτή μεταξύ της Σάνσας και της Άρυα, καθώς η Ρένις ήταν λάτρης της μουσικής, την οποία χρησιμοποιούσε ως πολιτκό εργαλείο υπέρ της βασιλείας τους και των τεχνών. ενώ αγαπούσε τον “απλό κόσμο” και προέβη σε μεταρρυθμίσεις υπέρ των γυναικών (πόσες φορές δικαιούται ένας σύζυγος να χτυπήσει την άπιστη σύζυγό του!). Αντίθετα η Βισένια – η μεγαλύτερη εκ των τριών – ήταν αυστηρή, σοβαρή, σκοτεινή και είχε την φυσιογνωμία πολεμιστή χωρίς όμως να της λείπει το χιούμορ.

aegon_and_sisters
Πηγή: https://cambriancomics.com

Συγκεκριμένα, η Βισένια είχε υπερασπιστεί αρκετές φορές με το γνωστό σπαθί της «Dark Sister» τον αδελφό της και βασιλιά Αίγκον, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που εμπιστευόταν. Ακόμα, για την προστασία του πρότεινε και προχώρησε η ίδια στη σύσταση της φρουράς του βασιλιά, αφού πρώτα είχε μετέλθει όλα τα δυνατά μέσα για να πείσει τον αδελφό της ότι χρειάζεται προστασία (τον τραυμάτισε με το σπαθί της ενώπιον των φρουρών του χωρίς αυτοί να προλάβουν να αντιδράσουν). Για την φρουρά του βασιλιά όπως αναφέρει διάλεξε η ίδια έναν έναν τους φρουρούς, οι οποίοι είναι κάθε φορά επτά (αναφορά στους επτά θεούς του Γουέσετρος), φορούν άσπρα και οι όρκοι τους θυμίζουν αυτούς των αδελφών της Night’s Watch.

visenya_targaryen_by_prokrik-da4gg8n.png
Visenya Targaryen by ProKriK

Πρέπει να αναφερθεί ότι η Βισένια παρουσιάζει σαν χαρακτήρας ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκ των τριών αδελφών καθώς ενώ ήταν η μεγαλύτερη έζησε περισσότερο από τους άλλους δύο, τον Αϊγκον και την Ρένις, και φημολογείται ότι όταν μεγάλωσε σε ηλικία και δεν μπορούσε να πολεμήσει πλέον με το σπαθί της ασχολιόταν με μαύρη μαγεία και ο ξαφνικός θάνατος του ανεψιού της Ένις – Αenys- (γιού των έτερων δυο αδελφών της, Αϊγκον και Ρένις ) θεωρήθηκε δικό της έργο και έτσι την αποκαλούσαν kinslayer / βασιλοκτόνο.

Φυσικά, περιμένουμε πολλά περισσότερα από το βιβλίο όπως ενδεικτικά μια εξήγηση για το πως μπορούν τελικά να εκκολαφθούν οι δράκοι, οι θεωρίες δε που κυκλοφορούν σχετικά με αυτό το θέμα είναι απίστευτες!women-eggs_00360682

Δύο λόγια σχετικά με την επόμενη σειρά – prequel – που θα ακολουθήσει μετά το πέρας της 8ης σεζόν, καθώς υπάρχουν πλέον δύο επιβεβαιωμένοι ηθοποιοί, από τη μία η Naomi Watts, η οποία όπως ανέφερε δεν είχε ξαναδεί ή ασχοληθεί έως τώρα με την σειρά Game of Thrones (ιερόσυλη), είναι όμως μια πολύ γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός προσδίδοντας φυσικά ένα αντίστοιχο prestige στο πρίκουελ κο από την άλλη ο όχι τόσο γνωστός Josh Whitehouse. naomi-watts-leading-role-game-of-thrones-prequelΗ παραγωγή της σειράς αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και γι’ αυτό το λόγο τα κάστινγκ συνεχίζονται εντατικά. Καλή επιτυχία Πάνο Μουζουράκη!

Απάντηση