Είναι νησί ή δεν είναι; Έχει ωραίες παραλίες ή μπα; Η αλήθεια είναι μια: η Λευκάδα και οι παραλίες της δεν μοιάζουν με άλλου νησιού. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσσινα, όπως σε όλα τα ιόνια νησιά. Το ιδιαίτερο είναι η καθαρότητα των νερών, που κάνει τα νερά της Λευκάδας κρυστάλλινα. Έχεις την αίσθηση ότι κολυμπάς σε μεγάλη πισίνα. Οι Εγκρεμνοί, η Βασιλική, ο Άγιος Νικήτας, η παραλία Νικιάνα, το Κάθισμα, το Πόρτο Κατσίκι, η Λυγιά. Η παραλία Αη Γιάννης προτιμάται για θαλάσσια αθλήματα (wind surfing, kite surfing), ενώ η παραλία Πευκούλια ενδείκνυται για camping και για γυμνισμό.

2242607
Κάθισμα, αναδημοσίευση φωτογραφίας από το patrasevents.gr
75849954
Πόρτο Κατσίκι, αναδημοσίυεση φωτογραφίας από το mylefkada.gr
egremni_-_lefkada_0
Εγκρεμνοί, αναδημοσίευση φωτογραφίας από το aftodioikisi.gr
porto katsiki lefkada greece coolaristo 6
Πόρτο Κατσίκι, dreamfulsea
slide1
Άγιος Νικήτας, φωτογραφία του olivetreehotel

Το νησί συνδέεται με το νόμο Αιτωλοακαρνανίας με πλωτή γέφυρα, η οποία ανεβοκατεβαίνει κιόλας. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, καραβάκι, αφού πας και οδικώς. Κοντινό της αεροδρόμιο το αεροδρόμιο Ακτίου- Πρεβέζης, του οποίου οι charter πτήσεις από εξωτερικό την καλοκαιρινή περίοδο σχεδόν αυξάνονται κατά πολύ για να φτάσουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο στην Λευκάδα. Συνδέεται με τα υπόλοιπα ιόνια νησιά, ενώ υπάρχουν και καραβάκια για εκδρομές στα κοντινά της Λευκάδας νησία, το Σκορπιό και το Μεγανήσι.

meganissi660
Μεγανήσι, η φωτογραφία αναδημοσιεύθηκε από την iefhmerida.gr
scorpio_beach
Σκορπιός, andreja
Stravnam
Μεγανήσι, αναδημοσίευση της φωτογραφίας από meganisitimes.gr

Η Λευκάδα είναι για τους περιοίκους των γύρω νομών (Αιτωλοακαρνανία, Πρεβέζης, Άρτας) ο απόλυτος κοντινός προορισμός για σύντομες διακοπές. Στο νησί συναντάς όλες τις ηλικίες και επισκέπτες με διάφορες απαιτήσεις και γούστα. Beach bars, σικ εστιατόρια, μεζεδοπωλεία, clubs, ψαροταβέρνες έτοιμες για κάθε επισκέπτη σε όλες τις τιμές.  Ιδανικό νησί για οικογένειες, παρέες, ζευγάρι και singles.

Μεταφορικό απαραίτητο και προσοχή στο δρόμο της. Μιας και θα έχετε μεταφορικό να πάτε και στους καταρράκτες του Δημοσάρι, που βρίσκονται κοντά στο Νυδρί, αν και το καλοκαίρι τα νερά δεν είναι πολλά, η επίσκεψη στο φαράγγι αξίζει.

139489028_1444728053
Καταρράκτες στο Δημοσάρι, greekguide.com
eb33629b54975df1cfb48d524a4adb80_XL
Καταρράκτες στο Δημοσάρι, ionianislands-tourism.com

 

lefkadanews19415
Καταρράκτες στο Δημοσάρι, lefkadanews.com

Η κεντρική εικόνα του άρθρου είναι λήψη του Θωμά Σβορώνου από drone, αναδημοσιευμένη στπ mylefkada.gr

Απάντηση