Θες να πας σε κοσμοπολίτικο νησί και να κλαμπάρεις αλλά δεν θες να πας και στη Μύκονο ή απλά χρειάζεσαι αλλαγή; Προορισμός; Σκιάθος. Η κοσμοπολίτικη σποράδα με άπειρο νέο κόσμο, δυνατές μουσικές και πάρτυ με ανεβασμένη διάθεση. Νησί κατάφυτο με τον απόλυτο συνδυασμό θάλασσας και φύσης.skiathos1-620x420

Στο νησί φθάνεις είτε αεροπορικώς είτε ακτοπλοϊκά από τα λιμάνια του Βόλου, του Αγίου Κωνσταντίνου, της Κύμης, του Μαντουδίου (Κυμάσι) αλλά και της Θεσσαλονίκης της κούκλας. Εξαιρετικό θέαμα η προσγείωση και απογείωση των αεροπλάνων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου που σου φαίνεται ότι κυριολεκτικά θα σου πέσει στο κεφάλι. Πέρα από τα άπειρα πάρτυ,  clubs και bars, θα βρείτε μικρά όμορφα μαγαζιά στα γραφικά σοκάκια της. Απαραίτητη επίσκεψη για cocktail στις μαξιλάρες για χαλάρωση και κοσμοπολίτικο αέρα.

Στο βόρειο μέρος του νησιού υπάρχει οργανωμένο camping, ενώ υπάρχουν και λεωφορεία που εξυπηρετούν όλες τις γύρω από το λιμάνι περιοχές. Οργανωμένες παραλίες με beach bars και πολλές επιλογές για διαμονή. Επίσκεψη στην παραλία Κουκουναριές, πίσω από την οποία υπάρχει ένας ιδιότυπος υδροβιότοπος, που δεν περιμένεις να συναντήσεις εκεί, και στην παραλία Μπανάνα, ιδανική για windsurfing και χορό στα beach bars. Τα πανέμορφα Λαλάρια με λευκό βότσαλό, που μπορείς να πας μόνο μέσω θαλάσσης. Πανέμορφες παραλίες: η Κεχριά, ο Ξάνεμος, ο Βρωμόλιμνος, η Ασέληνος, οι Αχλαδιές.

skiathos_koukoukounaries_beach1
Παραλία Κουκουναριές – Υδροβιότοπος από ψηλά [skiathosisland]
kexria
Κεχριά [infomust]
SKIATHOS_001-lalaria-02-
Λαλάρια [yandex]
139487352_1438080168
Ξάνεμος [greekguide]
depositphotos_48296135-stock-photo-aselinos-beach-skiathos-greece
Ασέληνος [depositphotos]

banana-beach
Πάρτυ στην παραλία Μπανάνα

Αν πάρεις από το λιμάνι τα καραβάκια που κάνουν εκδρομές, μπορείς να πας στο ακατοίκητο νησί με την υπέροχη χρυσή άμμο «Τσουγκριά», με μεγάλη οικολογική σημασία για την περιοχή.

20160524164454_4
Η παραλία στο νησάκι Τσουγκριάς

Α, και αφού θα είσαι στο νησί, πέρνα μια βόλτα και από το σπίτι του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, το οποίο είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες.

Papad_h-1
Σπίτι-Μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, δες περισσότερα εδώ
Alexandros_Papadiamantis
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Απάντηση