Το Netflix είναι στα σκαριά για τη μεταφορά της σειράς βιβλίων The Witcher του Andzrej Sapkowski στη μικρή οθόνη. Τα βιβλία του έχουν εμπνεύσει πολλούς φανς ανά τον κόσμο και σε αυτά βασίζεται και η ομώνυμη τριλογία video games από την CD Projekt Red, με τον τρίτο τίτλο της σειράς (The Witcher 3: The Wild Hunt) να κερδίζει πάνω από 251 βραβεία Game of the Year.

Από τις πληροφορίες που έχουμε έως τώρα, η σειρά θα αποτελείται από 8 επεισόδια, γύρω στη μία ώρα το καθένα και ο λόγος αυτού είναι ότι η ομάδα παραγωγής στοχεύει στην ποιότητα και στη σωστή μεταφορά της ιστορίας και όχι στην ποσότητα. Όπως μας αναφέρει και η σεναριογράφος Lauren S. Hissrich, τα επεισόδια μπορούν να είναι γεμάτα δράση, πλούσια σε χαρακτήρες και ιστορία, δίχως την κοιλιά που κάνουν πολλές σειρές στη μέση της σεζόν.

Ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς δεν έχει οριστεί, ενώ το 2020 δεν αποτελεί απίθανη ημερομηνία, όπως μας δηλώνει η ίδια. Στόχος και πάλι δεν είναι η ταχύτητα, αλλά η ποιότητα. Θα έρθει όταν έρθει και μας υπόσχονται ότι θα είναι καλό!

Όπως αναφέρει στο twitter, η σειρά δεν θα “μελωθεί”, αλλά θα διατηρηθεί αυτή η ατμοσφαιρική και σκοτεινή πτυχή των βιβλίων και στη σειρά.

Επιπλέον, δεν έχει γίνει επιλογή ηθοποιών ακόμη, ούτε υπάρχουν οι οποιεσδήποτε πληροφορίες για πιθανούς υποψήφίους, οι οποίοι θα ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες των βιβλίων, αν και πολλοί φανς ήδη έχουν ξεκινήσει τις υποθέσεις και υποβάλλει τις προτάσεις τους σε ιστότοπους και σχετικές σελίδες. Σίγουρο όμως, είναι το μέρος των γυρισμάτων και αυτό δεν είναι άλλο από την Ανατολική Ευρώπη.

Αν και πολλές λεπτομέρειες είναι ακόμα άγνωστες σε εμάς, μας φέρνει ανακούφιση το γεγονός ότι το πιλοτικό πρώτο επεισόδιο της σειράς έχει ολοκληρωθεί. Τα υπόλοιπα επτά επεισόδια είναι άγραφα, ενώ πολλές διορθώσεις θα γίνουν και σε αυτό το πρώτο, ειδικά κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, αλλά πλέον, απτές αποδείξεις για την πρόοδο που γίνεται υπάρχουν. Το The Witcher ετοιμάζεται!

Ο συγγραφέας της σειράς βιβλίων The Witcher, Andzrej Sapkowski, έχει ενταχθεί στην ομάδα παραγωγής της σειράς ως σύμβουλος (creative consultant) και δηλώνει ενθουσιασμένος που είναι μέρος του εγχειρήματος αυτού, όπως επίσης και χαρούμενος που το Netflix θα μεταφέρει στην οθόνη της ιστορίες του, μένοντας πιστοί στην αρχική πηγή των βιβλίων και στα θέματα αυτών, στα οποία έχει αφιερώσει περισσότερα από 30 χρόνια συγγραφικής δουλειάς.

Ο σκηνοθέτης ταινιών Tomek Baginski, ο οποίος δούλεψε πάνω στην video game ομώνυμη τριλογία, επισημαίνει ότι η σειρά δουλευόταν επί χρόνια. Αρχικά, υπήρξε η ιδέα της δημιουργίας ταινίας, αλλά οι ιστορίες του Andzrej Sapkowski είναι μεγάλες και τόσο ολοκληρωμένες σαν σύνολα, που γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν σε μία ταινία. Οι σκηνοθέτες ταινιών Jarek Sawko και Tomek Baginski, οι οποίοι εργάστηκαν πάνω στην video game τριλογία, έχουν ενταχθεί και αυτοί στην ομάδα της σειράς, ως εκτελεστικοί παραγωγοί (executive producers).

Για όσους όμως το 2020 είναι μακριά και δεν μπορούν να αναμένουν ήσυχοι ως τότε, μπορούν να προσφύγουν και να βρουν παρηγοριά σε πολλές fan-made ταινίες μικρού μήκους που υπάρχουν στο ίντερνετ, ενώ μία ακόμα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 21 Ιανουαρίου, με τίτλο Half a Century of Poetry Later (Alzur’s Legacy), από λάτρεις των βιβλίων και του κόσμου του Sapkowski.

Μια μικρή εισαγωγή στη σειρά των βιβλίων: Η σειρά βιβλίων The Witcher επικεντρώνεται σε μία ομάδα υπερφυσικών κυνηγών τεράτων, γνωστών ως Witchers (=Μάγοι), σε έναν φαντασιακό κόσμο που χρονικά θα μπορούσε να ταυτιστεί με την ιστορική μεσαιωνική εποχή. Κύριος πρωταγωνιστής της σειράς είναι ο Geralt της Rivia, γνωστός ως “Λευκός Λύκος”, εξαιτίας των μακριών άσπρων μαλλιών του. Ο μάγος Geralt λοιπόν, παλεύει να βρει τη θέση του σε έναν κόσμο, όπου οι άνθρωποι πολλές φορές αποδεικνύονται περισσότερο μοχθηροί από τα τέρατα.

Απάντηση