Πίσω από το πάσο ενός συνοικιακού εστιατορίου στο Σικάγο και πάνω από το pulled beef που σιγομαγειρεύεται για τα σάντουιτς της εργατιάς επικρατεί πανικός. Ο Carmy (Jeremy Allen White, γνωστός από το Shameless ως Lip) είναι ίσως ο καλύτερος σεφ στον κόσμο της γενιάς του. Σε ένα όχι και τόσο πρωτότυπο σενάριο είναι η αλήθεια, βρίσκεται να κληρονομεί το οικογενειακό σαντουιτσάδικο, που είχε περάσει στα χέρια του αδερφού του Michael (Jon Bernthal, aka The Punisher και για πάντα ο Shane από το The Walking Dead), ο οποίος, εθισμένος στα παυσίπονα, έχει μόλις τινάξει τα μυαλά του στον αέρα, δίχως να αφήσει κανένα σημείωμα, όπως οι περισσότεροι νομίζουν γι’ αρκετό καιρό.

Από το μισελενάτο εστιατόριο στο σαντουιτσάδικο της λαϊκής, ίσως και κακόφημης, γειτονιάς του Σικάγο, ο Carmy αναλαμβάνει να κρατήσει στη ζωή την οικογενειακή επιχείρηση. Το ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο είναι ο ρεαλισμός με τον οποίο διαχειρίζεται την κατάσταση. Άλλο πράγμα το μισελενάτο εστιατόριο στο οποίο δούλευε και άλλο πράγμα το The Original Beef of Chicagoland. Στο τελευταίο, το ζητούμενο είναι στο τέλος της μέρας το μαγαζί να έχει μείνει ανοιχτό και να έχουν βγει οι υποχρεώσεις του.

Η σειρά αποτελείται από εννέα επεισόδια διάρκειας – κατά μέσο όρο – τριάντα λεπτών το καθένα και είναι διαθέσιμη στο Disney+. Κατά συντριπτικό ποσοστό διαδραματίζεται και εξελίσσεται στην κουζίνα του εστιατορίου. Η εκτέλεση των συνταγών βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα και κυρίως δίνεται έμφαση στη λειτουργία της κουζίνας γενικότερα, ώστε να φτάσει η παραγγελία στον πελάτη. Αυτά που κυριαρχούν είναι η πίεση σε όλα τα πόστα και, κυρίως, η προσπάθεια των έμπειρων σε μεγάλες κουζίνες σεφ, του Carmy και της Sydney (Ayo Edebiri) δηλαδή, να αλλάξουν πραγματικά ελάχιστα τις συνήθειας των εργαζόμενων στην οικογενειακή επιχείρηση, ώστε να βγαίνει αποδοτικότερα η δουλειά. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ταυτόχρονα και μέσα από τον κολλητό φίλο του αποθανάντος αδερφού, του Richie aka “cousin” (Emon Moss-Bachrach), εκφράζεται μία τυφλή, όπως παρουσιάζεται στη σειρά, αντίσταση στην αλλαγή. Η αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του μαγαζιού παρομοιάζεται ακροθιγώς με την αλλαγή στην πόλη του Σικάγο και συγκεκριμένα των φτωχογειτονιών του. Για τον Richie, σε περίπτωση που αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του μαγαζιού, θα σημαίνει και τον παραγκωνισμό του κόσμου της εργατιάς. Αυτό, όμως, που φοβάται περισσότερο είναι ότι θα σημαίνει πως ο καλύτερος του φίλος έχει χαθεί οριστικά.

Ο εθισμός και η απώλεια του Michael διατρέχει όλους τους χαρακτήρες της σειράς: το προσωπικό του μαγαζιού, τον κολλητό του και τα αδέρφια του, τον Carmy και την Sugar (Abby Elliott). Ειδικά ως προς τους τρεις τελευταίους, φαίνεται να έχει επηρεάσει διαφορετικά τον καθένα και αντί να τους ενώνει, διευρύνει την απόσταση μεταξύ τους. Η όποια σύγκλιση μεταξύ τους είναι οι συγκρούσεις τους που έχουν στο επίκεντρο τους το μαγαζί, το οποίο εκτός από διαρκής πηγή έντασης και στρες είναι και με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο διαρκής πηγή προβλημάτων.

Συμπερασματικά, ένα οικογενειακό, με την ευρύτερη έννοια, δράμα πάνω από τις εστίες και τους πάγκους που τροφοδοτείται από τη διαρκή ένταση που προκαλούν οι παραγγελίες που περιμένουν και αντίστροφα. Ειδικά στη αντίστροφη περίπτωση, το πράγμα ξεφεύγει για τα καλά και δε διαφαίνεται καμία άλλη λύση πέρα από το να περάσει ο Ηλίας με τη μπουλντόζα και να το ρίξει. Τα σύντομα σε διάρκεια επεισόδια, το εκρηκτικό κλίμα, η αγωνία για τον αν θα αποκαλυφθεί ποτέ ο λόγος που μας άφησε ο Michael, σε κάνουν να βάζεις τα επεισόδια το ένα μετά το άλλο και χωρίς να το καταλάβεις να έχεις τελειώσει τη σειρά. Ψάχνατε για κυριακάτικο binge-watching; Ιδού:

Απάντηση