Ο σκηνοθέτης Mike Flanagan, μετά την εξαιρετική και πολύ επιτυχημένη σειρά The Haunting of Hill House, ανακοίνωσε , χθες , στο twitter την επόμενη σεζόν που ετοιμάζει εν είδει ανθολογίας , όμως , και με άλλο θέμα , χωρίς να συνιστά , δηλαδή , συνέχεια της πρώτης ιστορίας.

Η “νέα σεζόν” θα ονομάζεται The Haunting of Bly Manor και θα κυκλοφορήσει το 2020.

Ανοίξαμε , λοιπόν , τα κιτάπια μας να μάθουμε όσα μπορούμε για την καινούργια σειρά- δεύτερο μέρος της ανθολογίας που δημιουργεί ο Mike Flanagan , η οποία θα βασίζεται , όπως θα διαπίστωσαν ήδη οι φαν και γνώστες του είδους από το όνομα Bly Manor , στο βιβλίο τρόμου του Ηenry James με τον τίτλο “The Turn of the Screw”. Αρχικά αυτό μας επιβεβαιώνει ότι σε αυτή την σειρά δεν θα συμμετέχει το καστ της πρώτης καθώς δεν έχουν καμία σχέση τα δύο βιβλία , τα οποία συνιστούν το υλικό των σειρών. Και γιατί άλλωστε να το επιθυμούμε αυτό , εφόσον η πρώτη σεζόν έδωσε ένα αρκετά ικανοποιητικό και αν μη τι άλλο οριστικό τέλος στην ιστορία της οικογένειας Crain; Το βιβλίο εκδόθηκε το 1898 και αφορά την ιστορία μιας γκουβερνάντας και των δύο παιδιών, τα οποία φροντίζει.  Οι ήρωες θύματα; της ιστορίας ζουν σε ένα σπίτι της εξοχής στο Έσεξ και σιγά σιγά ανακαλύπτουν ότι το σπίτι έχει μια πιο σκοτεινή πλευρά. Αν αυτό σας θυμίζει κάτι , τότε έχετε πάρα πολύ καλή μνήνη , καθώς το εν λόγω βιβλίο αποτέλεσε την έμπνευση για την ταινία “The Others” στην οποία πρωταγωνιστούσε η Nicole Kidman. (Tο βιβλίο έχει μεταφερθεί τόσο στο θέατρο όσο και στη τηλεόραση αρκετές φορές).

Στο βιβλίο αυτό σημαντικό ρόλο διαδραματίζει το θέμα της ψυχικής νόσου και κατά ποσό τα φαντάσματα είναι ή όχι αληθινά. Aν συνιστούν δηλαδή αποκύημα της φαντασίας των πρωταγωνιστών ή εάν όντως υπάρχουν , όπως ακριβώς και στη σειρά The Haunting of Hill House . Είναι βέβαια ακόμα άγνωστο το σε ποια εποχή θα επιλέξουν να τοποθετήσουν την καινούργια σειρά , εάν δηλαδή το Netflix θα προσαρμόσει το βιβλίο και την πλοκή στο σήμερα , ακολουθώντας την φόρμα της πρώτης σειράς , ή στο παρελθόν , όπως ακριβώς διαδραματίζεται στο βιβλίο. Οι ομοιότητες που προκύπτουν είναι σαφείς και ανυπομονούμε να δούμε πως θα χειριστεί αυτό το υλικό και εάν θα ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες που έχουν δημιουργήσει μετά την πρώτη σειρά το δίδυμο Mike Flanagan και Trevor Macy.

*Fun fact : Ο σκηνοθέτης Mike Flnagan  απέκτησε μαζί με την σύζυγό του και ηθοποιό της σειράς Kate Siegel μια κόρη στην οποία έδωσαν το όνομα του χαρακτήρα που υποδυόταν η σύζυγός του στη σειρά , Theodora.

Διάβασε περισσότερα για την πρώτη σεζόν της σειράς εδώ:

The Haunting of Hill House – “Κανένας ζωντανός οργανισμός δεν παραμένει λογικός σε συνθήκες αμιγούς πραγματικότητας”

Απάντηση