Το 2ο trailer – και πρώτο κανονικό (μεγάλο) – για την επικείμενη σειρά του ΗΒΟ House of the Dragon που θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου, έσκασε σήμερα και, παρότι πολύ πιο σκοτεινό απ’ όσο το περιμέναμε, μας άλλαξε τα φώτα: είδαμε επιτέλους δράκους, είδαμε καινούργιες τοποθεσίες αλλά και παλιές, πιο ραφιναρισμένες όμως, και σχεδόν όλο το βασικό καστ ηθοποιών!! Και τι δεν είδαμε δηλαδή! (Για το teaser trailer που είχε προηγηθεί: Το πρώτο teaser trailer για το επικείμενο House Of the Dragon)

Εικόνα

Αρχικά είδαμε 2 από τους πολλούς δράκους που αναμένεται να μας δείξει η σειρά (και εννοούμε πολλούς και ταυτόχρονα), κάτι που θα “βαρύνει” σίγουρα όσο τίποτα άλλο το budget της. Ειδικότερα, είδαμε ένα πλάνο της δράκαινας Syrax, που ήταν o δράκος της πριγκίπισσα Rhaenyra, να πετάει πάνω από το Red Keep. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην πρώτη σεζόν θα είναι σχετικά περιορισμένος ο αριθμός των ήδη μεγάλων και ώριμων προς πτήση δράκων, οπότε δεν αναμένουμε να δούμε πολλούς άλλους δράκους σε αυτό το μέγεθος.

Εικόνα

Ο δεύτερος δράκος με τον οποίο και κλείνει το trailer είναι κάπως πιο δύσκολο να καταλάβουμε ποιος είναι, αλλά λογικά πρόκειται για τον δράκο με το προσωνύμιο Cannibal, που ήταν ο μοναδικός αδάμαστος δράκος και παρέμεινε χωρίς αναβάτη άγριος να τριγυρίζει στο Dragonstone.

Εικόνα

Αυτές οι σπηλιές και η επιφυλακτικότητα του Daemon όταν τον πλησιάζει μας οδηγούν να σκεφτούμε κάτι τέτοιο.

Εικόνα

Στα highlights του trailer έχουμε κάποιες συγκεκριμένες σκηνές όπως η σάλα του Harrenhal, του οποίου το εσωτερικό είδαμε πολύ ξώφαλτσα στο Game of Thrones. Η συγκεκριμένη σκηνή είναι μάλλον το Μεγάλο Συμβούλιο/Great Council που έλαβε χώρα το 101 AC και αφορούσε την διαδοχή στον Σιδηρούν Θρόνο μετά τον θάνατο του τότε βασιλιά Jaehaerys I. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην όλη υπόθεση το ποιοι ήταν οι κανόνες διαδοχής για τον Θρόνο και με ποια λογική καθιερώθηκαν, καθώς αυτό είναι και το επίκεντρο της εμφύλιας οικογενειακής – και όχι μόνο – διαμάχης (πολέμου βασικά) του Οίκου Targaryen που θα δούμε στην σειρά.

Εικόνα

Το Dragonstone πιο σκοτεινό και εκπέμποντας καπνούς θυμίζει περισσότερο το πως περιγράφεται και στο βιβλίο.

Εικόνα

Ο Daemon Targaryen, που δεσπόζει σε πολλές σκηνές του trailer, όπως αυτή παρακάτω όπου έχει έναν διαπληκτισμό με τον Otto Hightower, θα είναι ο πιο μάγκας-κουλ-badass τύπος της ιστορίας και ο περισσότερο ηθικά γκρι χαρακτήρας που σίγουρα θα μας διχάσει.

Εικόνα

Για το τέλος, να επισημάνουμε ότι τα πιτσουνάκια παρακάτω είναι θείος και ανεψιά, για να μην ξεχνάμε την πρακτική αιμομιξίας των Targaryen που ήταν η απόλυτη αδιαμφισβήτητη νόρμα και ειδικά όσο πιο πίσω από το Game of Thrones πάμε χρονολογικά. Βέβαια, από ότι φαίνεται η πρώτη σεζόν θα καλύπτει αρκετά χρόνια μέχρι την αρχή της εμφύλιας διένεξης.

Εικόνα

Δείτε το trailer εδώ:

Δείτε τα νέα character posters εδώ:

Το cast απαρτίζεται από τους: Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) που θα παίξει τον Βασιλιά Viserys TargaryenEmma D’Arcy (Truth Seekers, Hannah) ως Πριγκίπισσα Rhaenyra TargaryenMatt Smith (The Crown, Doctor Who) στον ρόλο του Πρίγκιπα Daemon TargaryenOlivia Cooke ως Alicent HightowerRhys Ifans ως Otto HightowerSteve Toussaint ως Lord Colrys Velaryon ή αλλιώς γνωστός ως Sea Snake.

Απάντηση